Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Vertrouwen

Waarom alles beter werkt als je mensen vertrouwt

Paperback Nederlands 2020 9789461263339
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Wilt u dat uw medewerkers zelfstandig werken en initiatief nemen? Dan zult u ze moeten vertrouwen. Want controle is goed, maar vertrouwen is beter.

Veel managers behandelen hun medewerkers als kleine kinderen. Ze doen alles voor, kijken continu mee over hun schouders en controleren of het werk goed is gedaan. Voor deze managementstijl is geen plek in moderne organisaties.

Deze tijd vraagt om snelle, wendbare en innovatieve bedrijven. Die hebben geen brave ja-knikkers nodig, maar gemotiveerde medewerkers die initiatief nemen en bereid zijn om alles te geven. In dit boek laat organisatieveranderaar Bart Stofberg overtuigend zien waarom vertrouwen de basis is voor elke toekomstbestendige organisatie. Lees hoe je zo'n organisatie inricht en nooit meer de baas hoeft te spelen.

Het adagium van organisatieveranderaar Bart Stofberg is: als je idee‘n wilt vermenigvuldigen, moet je ze delen. Daarom helpt hij als senior-adviseur bij Quint ondernemingen om mensen beter te laten samenwerken. Bart is spreker en auteur van 'Iedereen kan innoveren'.

Specificaties

ISBN13:9789461263339
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:220
Druk:1
Verschijningsdatum:4-2-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Lezersrecensies

4.3 van de 5
3 stemmen
1
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Bart Stofberg: ‘Samenwerken vanuit vertrouwen maakt een onderneming succesvol’
Peter Spijker 17 maart 2020 Zelfs in deze tijd van zelforganiserende teams en agile werken zijn veel managers nog altijd besmet met het controlevirus. Ze controleren actief of medewerkers hun taken naar behoren uitvoeren en strooien onbedoeld voortdurend zand in de machine. Deze top-down managementstijl, gebaseerd op wantrouwen en angst, kenmerkt het Anglo-Amerikaans denken. Een denkwijze die volledig is achterhaald, zo stelt Bart Stofberg in Vertrouwen. De huidige markt vraagt om snelle en wendbare bedrijven die hun medewerkers volop vertrouwen en alle vrijheid geven om zelfstandig te opereren.
preview
Vertrouwen - Waarom alles beter werkt als je mensen vertrouwt
Bart Stofberg 7 februari 2020 De wereld om ons heen verandert ingrijpend en snel, en dat stelt nieuwe eisen aan ondernemingen. Om aan die nieuwe eisen te voldoen, zullen we elkaar veel meer moeten Vertrouwen, stelt Bart Stofberg in zijn nieuwe boek Vertrouwen.

Over Bart Stofberg

Bart Stofberg is zelfstandig strategisch adviseur en organisatieveranderaar bij Out of the rabbit hole, met speciale aandacht voor digitale transformatie. Bart is een zeer gewaardeerd visionair en trusted advisor voor veel organisaties. Hij schrijft zoals hij praat: bevlogen, kritisch, lichtvoetig en altijd constructief. Hij gelooft in het goede van de mens en van de mens die samenwerkt … op basis van vertrouwen.

Andere boeken door Bart Stofberg

Inhoudsopgave

Voorwoord

Hoofdstuk 1
Het nut van wantrouwen

Amuse

Hoofdstuk 2
Taylor-made of maatwerk?

Hoofdstuk 3
Alles went, als je maar wendt

Hoofdstuk 4
We moeten veranderen veranderen

Hoofdstuk 5
SMART is niet altijd slim

Hoofdstuk 6
Samen werken of samenwerken?

Hoofdstuk 7
Toekomstmuziek

Hoofdstuk 8
Samen voor ons eigen

Hoofdstuk 9
Vertrouwen, doe het maar eens

Hoofdstuk 10
De tien geboden voor samenwerken op basis van vertrouwen

Hoofdstuk 11
De ultieme randvoorwaarde

Epiloog
Dankwoord
Leestips

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vertrouwen