Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Je geld of je leven in de gezondheidszorg

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2016 9789461315069
Direct te downloaden

Samenvatting

Mariette moet geopereerd worden aan haar heup en heeft veel pijn. Haar chirurg wil haar gerust voorrang geven, maar vraagt in ruil 2000 euro. Cash, in een enveloppe. Wouter valt dood tijdens een halve marathon. Als hij was gescreend op hartziektes, dan had hij misschien nog geleefd. Maar alle volwassen mannen screenen zou de staat tientallen miljoenen euro's kosten.

De kleine Celine heeft een ongeneeslijke, zeldzame ziekte. Haar behandeling kost 300.000 euro per jaar en terugbetaling hangt af van de handtekening van de minister. Wat zal die beslissen, en waarom?

En Peter is te dik. Zijn dokter zegt dat hij nog iets mag bijkomen, want dan komt Peter in aanmerking voor een 'maagverkleining'. Terugbetaald door de ziekteverzekering.

Met deze en andere medische cases toont Lieven Annemans hoe geld onze gezondheid bepaalt. Tegelijk humorvol en ernstig gidst hij ons voorbij moeilijke keuzes, stelt hij klassegeneeskunde en wanpraktijken in onze gezondheidszorg aan de kaak én wapent hij de lezer om zelf ook zijn stem te laten horen.

Specificaties

ISBN13:9789461315069
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:118
Druk:1
Verschijningsdatum:20-5-2016
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Lieven Annemans

Lieven Annemans is gewoon hoogleraar in de gezondheidseconomie aan de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Gent en heeft meer dan twintig jaar ervaring in internationaal gezondheidseconomisch onderzoek. Hij is erepresident van de Internationale Vereniging voor Farmaco-economie (ISPOR) en staat internationaal bekend voor zijn onderhoudende lezingen en opleidingen.

Andere boeken door Lieven Annemans

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Je geld of je leven in de gezondheidszorg