Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leiders leren met vallen en opstaan

Paperback Nederlands 2020 9789462156678
Verkooppositie 1470Hoogste positie: 388
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Organisaties in de huidige kennismaatschappij beseffen steeds meer de strategische noodzaak van het ontwikkelen van haar (toekomstige) leiders. Het ontwikkelen van leiders stelt organisaties in staat om adequaat te kunnen reageren op veranderingen in markt, concurrentie en klantwensen.

Organisaties spenderen dan ook grote bedragen aan leerprogramma’s, maar gaan tegelijkertijd kritischer om met de inkoop van leerprogramma’s. Er wordt meer aandacht besteed aan het rendement van opleiden en aan andere mogelijkheden om de performance te verbeteren. Als organisaties beter weten welke randvoorwaarden belangrijk zijn bij het leren van leiderschapscompetenties door topmanagers, kunnen zij effectievere leerprogramma’s ontwikkelen of inkopen ten einde de ‘leiderspijplijn’ gevuld te houden. En dit laatste is van strategisch belang voor
de organisatie.

Dit boek is bedoeld als kompas voor iedereen die zich uitgebreid wil oriënteren op het gebied van leiderschapsontwikkeling. Ook voor de HR-discipline binnen de organisatie is het van belang te weten op welke wijze leerprogramma’s dienen te worden ingevuld, wil men resultaten behalen. Zijn het (doorgaans erg kostbare) leergangen op veelal buitenlandse managementinstituten of kan het ook anders? Áls men al ‘on-the-job’ wil opleiden, welke leermogelijkheden zijn dan het meest effectief?

Voor topmanagers zélf is het goed te weten op welke wijze zij zichzelf het beste kunnen ontwikkelen en welke leerstijl en leermomenten voor welke personen het meest effectief zijn als het gaat om het leren van leiderschapscompetenties. Welke leervorm past het beste bij de individuele leerstijl en persoonlijkheid?

Dit boek levert een praktijkgerichte bijdrage aan het leren van leiderschapscompetenties door leiders op topposities in organisaties, maar wel vanuit een wetenschappelijke onderbouwing. Want het slechte nieuws is dat verkeerd leiderschap een van de belangrijkste remmende factoren is voor het realiseren van succes, groei en waardeontwikkeling van de organisatie. Het goede nieuws is echter dat leiderschap te leren is. Maar hoe dan? En kan iedereen het leren? Dáar gaat dit boek over.

Specificaties

ISBN13:9789462156678
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:150
Uitgever:VMN Media
Druk:1
Verschijningsdatum:29-9-2022
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Het failliet van de leiderschapsindustrie
Bert Peene | 23 april 2020
Een kennisbijdrage leveren aan leiderschapsontwikkeling en een praktische bijdrage met betrekking tot het ontwerpen van succesvolle leiderschapsontwikkelingsprogramma’s. Met dat doel startte Joost Seegers een kleine twintig jaar geleden een onderzoek onder veertig CxO’s in zo’n beetje alle delen van de wereld. Het leverde hem een doctorstitel en een boek op: Leiders leren, met vallen en opstaan (2008). Ruim tien jaar later beleeft dat boek een reprise, met dien verstande dat de destijds verkregen inzichten zijn aangevuld met wat ruim veertig jaar ervaring als adviseur en coach hem heeft geleerd.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

interview
Jeroen Seegers: ‘Lerende leiders reflecteren op hun eigen optreden’
Bert Peene 15 mei 2020 Alle seminars, management development programma’s en sjieke MBA’s ten spijt, leren leiders in de hoogste echelons van organisaties het liefst met vallen en opstaan. Omdat ze in hun volle agenda’s geen tijd vrij kunnen maken voor een dag op de hei, bijvoorbeeld. Maar ook omdat al die programma’s onvoldoende aansluiten bij wat zij nodig hebben om tot leren te komen. Dat is een van de belangrijkste conclusies uit het promotieonderzoek van Jeroen Seegers. Hij publiceerde het onder de alleszeggende titel Leiders leren met vallen en opstaan.

Over Jeroen Seegers

Jeroen Seegers is als organisatiepsycholoog en managing partner verbonden aan Quaestus Executive Leadership in Den Bosch. Seegers begon zijn carrière als consultant bij GITP en werd daarna directeur en medevennoot van het adviesbureau Assessment & Development Consult, dat in 2002 werd overgenomen door Right Management. Daar bleef hij nog negen jaar aan als Practice Leader Talent Management. Daarna werkte hij twee jaar als directeur Talent Management bij LTP Amsterdam. Seegers was ook medeoprichter van PiCompany, een bedrijf gespecialiseerd in online HR-solutions, thans onderdeel van GITP. Sinds 2013 werkt hij bij Quaestus Executive Leadership, gespecialiseerd in Executive Search en Leadership Development. Seegers is een veelgevraagd schrijver en spreker over leiderschap. Sinds 2009 is Seegers verbonden aan de IMD Business School in Lausanne. In 2008 promoveerde hij aan de VU op het onderwerp ‘Hoe leiders leren’. Hij is de grondlegger van de assessmentcenter-methodiek in Nederland en specialiseerde zich gaandeweg in topassessment. Vanuit IMD begeleidde hij directies van onder meer Rabobank, Friesland Campina en DSM. Daarnaast ontwikkelde hij leiderschapsprogramma’s voor onder meer Radboudumc, Heineken, Schiphol, Dynniq, Avebe, ABN-AMRO en T-Systems.

Andere boeken door Jeroen Seegers

Inhoudsopgave

VOORWOORD 10
Ten geleide eerste editie Leiders leren, met vallen en opstaan 16

H1 INLEIDING: LEIDERS EN LEREN, EEN STRATEGISCHE NOODZAAK 22
1.1 Leren is noodzaak 23
1.2 Technologie is overal 25
1.3 Diversiteit is de nieuwe standaard 25
1.4 Behoeftes veranderen 25
1.5 Leiderschap verandert 26
1.6 Hoe leren leiders? 29

H2 LEIDERSCHAPSTHEORIEËN 34
2.1 Gangbare leiderschapstheorieën 34
2.2 Conclusie 45

H3 ‘SECURE BASE’ LEIDERSCHAP 50
3.1 Rollen van de leider binnen de context van de organisatie 51
3.2 Leiderschapsrollen nader bekeken 58
3.3 Leiderschap is persoonlijk 62
3.4 De ideale leider 69
3.5 Eigenschappen van een ‘secure base’ leider 70

H4 HOE LEIDERS LEREN 80
4.1 Leerpotentieel van het individu 81
4.2 Leerpotentieel van de organisatie 93

H5 EEN LEIDERSCHAPSONTWIKKELINGSPROGRAMMA 106
5.1 ‘High impact’ leren 107
5.2 Leiderschapsontwikkeling in drie fasen 109
5.3 Het ontwerpen van een leiderschapsprogramma 116
5.4 Mentorschap als ondersteuning bij ontwikkeling 119
5.5 Van cursus naar cultuur 122

H6 LEIDERSCHAPSKARIKATUREN 132
6.1 Lerende en niet-lerende leiders 133
6.2 Leiderschapskarikaturen 134

H7 WETENSCHAPPELIJKE REFLECTIES 158
7.1 Leren vanuit vier perspectieven 159
7.2 Suggesties voor verder onderzoek 170

OVER DE AUTEUR 174
REGISTER 176

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leiders leren met vallen en opstaan