Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Echte leiders dienen

Voor leiders die het verschil maken

Audio-download Mp3 Nederlands 2020 9789462552166
10
Voormalig top 10Totaal 6 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Leiderschap is enorm in beweging. Dat het anders moet dan in de 20ste eeuw zien de meeste mensen wel. Dienend leiderschap wordt in dit kader steeds vaker genoemd. Maar wat is dienend leiderschap? Welke effecten heeft het? Waarom is het een antwoord op de problemen waar we voor staan? En hoe geef je er handen en voeten aan?

Er blijken nogal wat misvattingen te bestaan over het begrip 'dienend leiderschap'. In dit boek vind je alles wat je over dit onderwerp wilt weten: wat het is, waar het vandaan komt, waarom het het leiderschap van de 21ste eeuw is, welke effecten het heeft en hoe je ermee aan de slag kunt. Echte leiders dienen is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en beschrijft actuele kennis op het gebied van succesvol leiden. Deze kennis wordt aangevuld met tips, ontwikkelingsvragen en aansprekende voorbeelden uit de praktijk.

Dit boek geeft antwoorden en praktische inzichten op basis van wetenschappelijk onderzoek, waarmee je direct aan de slag kunt. Het laat zien dat dienend leiderschap resultaatgericht is en gaat over helderheid en ontwikkeling. Dienende leiders zijn zelfverzekerd. Zij zijn in staat om in een complexe en dynamische omgeving richting te geven en aandacht te houden voor de mensen die de organisatie maken. Daarmee maken zij het verschil.

Specificaties

ISBN13:9789462552166
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:21-2-2020
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Echte leiders dienen
Richard van der Lee | 8 maart 2013
Faciliterend leiderschap, dienend-leiderschap, lerend leiderschap, persoonlijk leiderschap. De managementboeken zijn niet aan te slepen wanneer het gaat over leiderschap! Dit is op zich logisch gezien het belang hiervan in tijden van verandering en de transformatie van hiërarchische organisaties naar netwerkorganisaties. De vraag is of het boek 'Echte leiders dienen' van Inge Nuijten in de buitencategorie terecht komt of om in wielertermen te blijven een col is van de 3e of 4e categorie. Het boek is interessant om de achtergronden en inzichten te vernemen over het begrip dienend-leiderschap en een prima naslagwerk maar het zal zeker niet de beste plaats in de boekenkast veroveren. Een col eerste categorie is wel op zijn plaats!
Lees verder
recensie
Echte leiders dienen
Louis Thorig | 12 februari 2013
'Echte Leiders Dienen', geschreven door Inge Nuijten is een lezenswaardig boek over een in Nederland minder bekend thema. Nuijten promoveerde in 2009 aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit op het onderwerp 'Servant-leadership: paradox or diamond in the rough'. Naast enkele ander nevenfuncties geeft Inge Nuijten momenteel vanuit Redpoint Company wetenschappelijk gefundeerd advies en training op het gebied van dienend leiderschap en prestatiepsychologie.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
8 stemmen
7
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

interview
Inge Nuijten: ‘Een grote leider is in de eerste plaats een dienaar’
Linda Huijsmans 4 maart 2013 De opvattingen over leiderschap staan onder druk. Misstanden als zelfverrijking, autoritair leiderschap en megalomanie hebben de wereld in een economische crisis gestort. Het moet anders, maar hoe? Inge Nuijten denkt dat ‘dienend-leiderschap’ het antwoord kan geven. Zij promoveerde op het onderwerp en maakte er daarna een handboek over. In Echte leiders dienen legt ze het concept uit, een concept dat in Nederland nog vrij onbekend is.

Over Inge Nuijten

Dr. Inge Nuijten inspireert ambitieuze leiders om bewuster te leiden waardoor ze met meer energie en minder tijd hun eigen leven en dat van hun medewerkers leuker kunnen maken. Vanuit het Institute for Servant Leadership en Redpoint Company geeft zij advies, training en coaching op het gebied van dienend-leiderschap, vitaliteit en prestatiepsychologie. Inge is gepromoveerd op dienend-leiderschap en schreef eerder de bestseller Echte leiders dienen.

Andere boeken door Inge Nuijten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Echte leiders dienen