Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Systemisch wijzer

Kennis uit opstellingen die je iedere dag kunt gebruiken

Gebonden Nederlands 2015 9789462720213
Verkooppositie 1012Hoogste positie: 101
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Je voelt dat er iets niet klopt in je organisatie of team, maar je kunt het niet onder woorden brengen. Dus ga je gewoon door en negeer je de signalen. Signalen vanuit je omgeving of vanuit je lichaam. Jammer, want er valt veel meer te halen uit de systemische wijsheid die je in je hebt.

Praktisch handboek
Systemisch wijzer is het eerste praktische handboek waarin de kennis uit familie en organisatieopstellingen op een heldere en nuchtere manier wordt vertaald naar de werkvloer. Je leest welke drie oerkrachten er werken in de onderstroom van organisaties en teams, zodat je beter begrijpt wat je al voelde maar waar je nog geen woorden voor had.

Signalen serieus nemen
Door je eigen systemische wijsheid 'aan te zetten' boor je een nieuwe bron van informatie aan. Je komt op een dieper niveau van 'weten', zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. De oefeningen en opdrachten in het boek helpen je om fijngevoeliger te worden voor signalen die je eerder niet serieus nam. De vele herkenbare en alledaagse voorbeelden zijn de smeerolie van het boek, waardoor het prettig wegleest.

Het resultaat: minder hard werken!
Door situaties vanuit systemisch perspectief te bekijken, krijg je meer zicht op wat er écht speelt in je team of organisatie. Je creëert nieuwe opties, doordat je meer durft te vertrouwen én te acteren op je gevoel voor ‘wat klopt en wat niet klopt’. Hierdoor wordt besluiten nemen wordt een stuk makkelijker. Je hoeft minder hard te werken, vooral in situaties die voorheen lastig waren.

Reacties van proeflezers:
"Ik dacht altijd dat het systemisch werken ingewikkeld en zweverig was, maar in dit boek wordt het heel helder en nuchter uitgelegd."

"Volgens mij werk ik veel te hard. Na het lezen van dit boek zwem ik niet meer tegen de stroom in."

"Het voelt alsof ik een goed verborgen geheim heb ontdekt, dat me een grote voorsprong geeft in mijn werk, in privéleven en op andere die het nog niet kennen."

Specificaties

ISBN13:9789462720213
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:180
Druk:3
Verschijningsdatum:11-12-2018
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Systemisch wijzer
Maarten Fijnaut | 15 maart 2016
‘Systemisch wijzer’ is een laagdrempelig boek dat waardevolle inzichten biedt voor iedereen die met mensen werkt. De auteurs, Leanne Steeghs en Siets Bakker, delen openlijk hun eigen ervaringen en inzichten die zij hebben opgedaan binnen systeemdynamiek.
Lees verder
recensie
Systemisch wijzer
Margreet Noordanus | 17 februari 2016
Het eerste wat opvalt: Systemisch wijzer is een prachtig uitgevoerd boek! Mooie opmaak, frisse letters, mooie foto’s en een ruime indeling. Meteen daar ook een klein minpuntje: door het prachtig glanzende papier en de tekst die soms in lichter grijs gedrukt is, is het bij lamplicht wel eens wat lastig leesbaar. Dat minpuntje weegt niet op tegen hetgeen dit boek me brengt.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
8 stemmen
8
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - Systemisch wijzer
Siets Bakker 30 oktober 2015 Systemisch wijzer is het eerste praktische handboek waarin de kennis uit familie en organisatieopstellingen op een heldere en nuchtere manier wordt vertaald naar de werkvloer. Auteurs Leanne Steeghs en Siets Bakker leggen in deze preview uit waarom dat belangrijk is.

Over Siets Bakker

Siets Bakker (1973) is systemisch ondernemer. Ze is opgeleid in HR en bedrijfskunde en heeft daarna gewerkt als organisatieadviseur. Inmiddels heeft ze meerdere bedrijven en heeft ze Rake Vragen gecreëerd: een vorm van vragen stellen die op de onderstroom raken. Haar boek en kaartenset 'Rake Vragen' zijn bestsellers en vertaald naar het Engels, Spaans en Deens.

Andere boeken door Siets Bakker

Over Leanne Steeghs

Leanne Steeghs is gediplomeerd trainer/coach, familie- en organisatieopsteller en docent bij Trainers Academie. Zij integreert systemische werkvormen, vragen en interventies in sales-, leiderschaps- en teamtrajecten. In 2015 rondde zij de masteropleiding organisatieopstellingen af.

Andere boeken door Leanne Steeghs

Inhoudsopgave

Voorwoord
Introductie

1. De wereld van systemen
Wat 'systemisch' is
Systemen in allerlei soorten en maten
- Familiesystemen
- Organisatiesystemen
Het geweten: communicatie met het grotere geheel
Systeemenergie: het karakter van het systeem
Opstellingen en systemisch werken

2. Weten
De oerkrachten van systemen
Insluiten
Ordening
Uitwisseling

3. Voelen
De wijsheid van je lichaam
Het lege midden
Luisteren met alles wat je hebt
Waar je adem is, is je aandacht
Je voeten weten de weg

4. Vragen
Systemisch wijzer door anders vragen te stellen
Universele systemische vragen
Systemische vragen vanuit de oerkrachten
Systemische vragen vanuit verschillende professionele invalshoeken
Vragen stellen en samenwerken
- Samenwerking
- Leidinggeven
- Adviseren
- Coachen
- Ondernemen

5. Doen
Werken met lijnen
Het quadrilemma
Organogram
Tafelopstellingen
Hulpbronnen
Testen
Systemische intervisie


Over de auteurs
Dankwoord
Bronvermelding

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Systemisch wijzer