Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Riet breekt niet

Anders omgaan met stress en negativiteit

Paperback Nederlands 2023 9789463374064
Nog niet verschenen, verwacht op 02‑11‑2023

Samenvatting

Ik ben een eik, geen gezeik – de eik

Wat we vergeten, is dat ons stresssysteem eigenlijk niet zo werkt. We zijn niet gemaakt om altijd sterk en positief te zijn. Ieder van ons heeft een bepaald niveau van stress dat hij of zij kan verdragen. Blijven we binnen deze grenzen, dan zijn we de beste versie van onszelf. Dan werken we vanuit passie en gedrevenheid, met een blik op oplossingen.

Gaat de stress echter buiten deze grenzen, dan schakelt ons lichaam over op een soort overlevingsmodus. We kunnen dan nog blijven doorgaan, sterk als een eik, maar we worden de slechtst mogelijke versie van onszelf. We werken vanuit stress en onzekerheid, met een focus op problemen en bedreigingen. Niet zo productief.

Dit boek neemt je mee in het wonderlijke mechanisme achter stress en hoe het eigenlijk hoort te werken. De auteurs vertalen de theorie naar concrete en praktijkgerichte handvatten op individueel, team- en organisatieniveau. Maak kennis met het raampje, emotionele diarree, de robotversie van jezelf, het 'ja, maar' - spel en de dierentuinorganisatie.

'Ik ben sterk, maar nu even niet' – het riet

Specificaties

ISBN13:9789463374064
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Druk:1
Verschijningsdatum:2-11-2023
ISSN:

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Riet breekt niet