Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 21% korting
,

Pas (er)op!

Over informatiebeveiliging, bewustwording en gedragsverandering

Paperback Nederlands 2023 9789463563048
Verkooppositie 2879Hoogste positie: 2879
Nog niet verschenen, verwacht op 24‑03‑2023
24,99
19,99
VOORDEEL - 21% korting

Samenvatting

Digitalisering gaat steeds sneller. Organisaties en mensen beschikken over toenemende hoeveelheden vertrouwelijke en waardevolle informatie. Dit hoeven niet alleen persoonsgegevens te zijn, maar kunnen ook recepturen of financiële informatie zijn. Zowel van binnen als buiten organisaties liggen dreigingen op de loer. Deze brengen grote risico’s met zich mee, van financiële risico’s tot reputatieschade en in het ergste geval faillissement van een organisatie.

Om organisaties én mensen te beschermen tegen deze dreigingen is het belangrijk om veel aandacht te hebben voor het thema informatieveiligheid. De auteurs constateren dat, mits de technische, fysieke en organisatorische maatregelen op orde zijn, de mens de succesbepalende factor is voor het slagen van een veilige (digitale) werkomgeving.

In dit boek nemen Jan Hoogstra en Kimberley Tonkes je aan de hand van hun eigen ervaringen mee in het belang van gedragsregels, -interventies en bewustwording. Zij benadrukken de noodzaak van bewustwording én scholing om te komen tot gedragsverandering. Daarbij maken zij gebruik van concrete en aansprekende praktijkvoorbeelden over hoe het gedrag van de mens beïnvloed kan worden en risico’s op het gebied van informatiebeveiliging verminderd kunnen worden.

Specificaties

ISBN13:9789463563048
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Druk:1
Verschijningsdatum:24-3-2023
ISSN:

Over Jan Hoogstra

Jan Hoogstra heeft na zijn opleiding Bedrijfseconomie meer dan 25 jaar ervaring opgedaan als IT-adviseur en IT-auditor bij enkele grote accountants- en adviesbureaus. Tijdens zijn loopbaan heeft hij veel opdrachten gedaan op het gebied van informatiebeveiliging. Daarbij heeft hij gezien dat de mens in informatiebeveiligingstrajecten de succesbepalende factor is. Met behulp van de menselijke factor ziet Jan veel kansen in het veilig en doelmatig inzetten van IT om bedrijfsprocessen te verbeteren.

Andere boeken door Jan Hoogstra

Over Kimberley Tonkes

Gebiologeerd door het gedrag van mensen legde Kimberley Tonkes precies daar de focus in haar schoolcarrière met o.a. communicatie en arbeid- en organisatiepsychologie. Inmiddels heeft zij meer dan 15 ervaring op gebied van mens en organisatie in diverse rollen en organisaties. Hierbij heeft zij gedurende haar loopbaan focus op het vertalen van organisatiebeleid naar mensen en vice versa. De laatste jaren heeft zij met interesse ervaring opgedaan voor het aspect mens en informatiebeveiliging.

Andere boeken door Kimberley Tonkes

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Pas (er)op!