Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Kookboek voor bewuste verandering

Sustainable change

Paperback Nederlands 2019 9789490463687
Verkooppositie 154
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Organisaties, bedrijven en hun teams lijken in een voortdurende staat van turbulentie te verkeren. De veranderingen buitelen over elkaar heen. Alsof beweging de enige constante factor is. In die versnellende context eindigen de meeste organisatieveranderingen zonder het beoogde resultaat.

Juist daarom hebben Toon Abcouwer, Otte-Pieter Banga en Emõke Takács een kookboek met recepten geschreven voor afwisselende veranderuitdagingen.

In plaats van weer nieuwe onbeproefde methodieken te introduceren, biedt ‘Kookboek voor bewuste verandering’ recepten van bestaande beproefde modellen, met ruimte voor eigen creatieve inbreng.

Dit boek helpt je bij:
- het begrijpen van het werkelijk probleem
- het vinden van potentiele oplossingen en
- het kiezen van de beste passende interventies en het bepalen van de juiste verandervolgorde ervan.

De auteurs laten je zien hoe je de verschillende ingrediënten met de focus op organisatiecultuur, leiderschap en strategie inzet voor een succesvolle verandering.

De auteurs werken met elkaar aan de Universiteit van Amsterdam en het European Research Institute Hungary rond onderwerpen als organisatieverandering en organisatiecultuur in internationaal perspectief en de rol van het menselijk kapitaal daarin. Dit kookboek is met deze auteurs ook sterk verankerd in de praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789490463687
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:176
Uitgever:Mediawerf
Druk:1
Verschijningsdatum:27-6-2019

Expertrecensies (1)

Kookboek voor bewuste verandering - 'Hoe je modellen kunt inzetten'
Henny Portman | 30 september 2019
Toon Abcouwer, Otte-Pieter Banga en Emõke Takács hebben hun ervaringen met organisatieveranderingen in het boek Kookboek voor bewuste verandering vastgelegd middels recepten van bestaande beproefde modellen aangevuld met hun eigen inzichten.Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
1 stem
0
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Toon Abcouwer

Toon Abcouwer is werkzaam als docent aan de Universiteit van Amsterdam en zelfstandig onderzoeker. Als onderzoeker nam hij deel aan het team dat het Amsterdam Informatie Managementmodel (het negenvlak) ontwikkelde. Op basis van zijn ervaringen met dit model werd duidelijk dat dynamiek in de samenleving het proces van omgaan met verandering sterk verstoort. Zijn onderzoeksinteresse is hoe organisaties omgaan met uitdagingen, door kennis en vaardigheden te delen voor het co-creëren van oplossingen voor zowel zakelijke als maatschappelijke problemen. In zijn onderzoek werd duidelijk dat enkelvoudige antwoorden op complexe vragen niet bestaan.

Andere boeken door Toon Abcouwer

Over Otto-Pieter Banga

Otte-Pieter Banga is ondernemer, interim-leider, executive coach en toezichthouder. Al ruim vijfentwintig jaar geeft hij, veelal als eindverantwoordelijke, leiding aan complexe organisatieveranderingen. Meer en meer ontstond bij hem het inzicht hoe belangrijk het is om context georiënteerd te kunnen managen. olgens Otte-Pieter is de maatschappij of onze samenleving technologisch en systemisch sterk in transitie. Graag helpt hij anderen om die transitie als mens, want daar begint het, en als organisatie zo goed mogelijk aan te kunnen!

Andere boeken door Otto-Pieter Banga

Over Emőke Takács

Emőke Takács, directeur van ERI Hungary European Research Institute, gelooft dat informatie en kennis, het delen ervan, zorgvuldigheid en samenwerking cruciale factoren zijn voor succes en overleving. Na als consultant te hebben gewerkt in zowel publieke als private omgevingen, belandde ze in de non-profitsector. Ze richt zich daar op maatschappelijke onderwerpen zoals het verbeteren van onderwijs om jongeren meer succesvol te maken, het redden van ons milieu en meer algemeen een betere toekomst voor de samenleving. Ze werkt aan de Universiteit van Amsterdam met Toon en Otte-Pieter samen rond onderwerpen als organisatieverandering en organisatiecultuur in internationaal perspectief en daarnaast aan de rol van mensen.

Andere boeken door Emőke Takács

Inhoudsopgave

Voorwoord 7

Hoofdstuk 1 Inleiding 9
1.1 Basisstructuur van het boek 10
1.2 Organisatieverandering 12
1.3 Leeswijzer 13
1.3.1 Theorielijn 14
1.3.2 Praktijklijn 15

Deel 1 – De uitdaging 16
Hoofdstuk 2 Herken de veranderuitdagingen 18
2.1 Overzicht 18
2.2 Wees voorbereid op onvoorspelbaarheid 21
2.3 Voorspelbaarheid en onvoorspelbaarheid 27
2.4 Goed en slecht gedefinieerde problemen 32
2.5 Conclusie 34

Hoofdstuk 3 Duiden van de veranderuitdagingen 35
3.1 Strategie in een onvoorspelbare context 35
3.2 Mindfulness versus mindlessness 38
3.3 Onoplettendheid en zelfs blindheid voor verandering 41
3.4 Waarschijnlijkheid en besluitvorming 42
3.5 Het operationaliseren van de uitdaging: ontbijt, lunch of diner? 45
3.6 Conclusie 46
Samenvatting deel 1 47

Deel 2 – Omgaan met de uitdaging 48
Hoofdstuk 4 Confrontatie met de werkelijkheid 50
4.1 Dynamiek en resources 51
4.1.1 Dynamiek: The Adaptive Cycle of Resilience 51
4.1.2 ARM: Het Amsterdamse Resource Managementmodel 61
4.2 Een geïntegreerde kijk op verandering 66
4.3 Dynamiek en resilience 69
4.4 Conclusie 72

Hoofdstuk 5 Het menselijk aspect, de cruciale uitdaging 74
5.1 Theory U: herken het type probleem 74
5.2 Spiral Dynamics: gedrag in een context 78
5.3 Spiral Dynamics: veranderaanpak en verandervolgorde 81
5.4 Veranderen versus ontwikkelen 83
5.5 Probleemoplossende benaderingen, afgezet tegen het ACoR-model 88
5.6 Resilient besluitvorming 90
5.6.1 Resilient besluitvorming en Theory U 90
5.6.2 Robuuste besluitvorming en Spiral Dynamics 92
5.6.3 Veerkrachtige besluitvorming en middelen 94
5.7 Impact op de menselijke hulpbronnen 95
5.8 Chef-koks en een professioneel keukenteam 97
5.8.1 Welk type chef-koks hebben wij nodig? 98
5.8.2 Professioneel en adaptieve teams 100
5.9 Conclusie 101

Hoofdstuk 6 Fit worden voor de veranderuitdaging 104
6.1 De rol van onderwijs versus de maatschappelijke veranderingen 104
6.2 De rol van een goede fit 106
6.3 Verschillende rollen in leren 108
6.4 De rol van kennis 111
6.5 Aan de slag met de juiste interventie 115
6.6 Conclusie 118
Samenvatting deel 2 120

Deel 3 – Van probleem naar oplossing 122
Hoofdstuk 7 De praktijk 124
7.1 De veranderuitdaging analyseren: ontbijt, lunch of diner? 125
7.2 De oplossingsruimte opbouwen: hoe verloopt het kookproces? 127
7.3 Het kiezen en operationaliseren van de interventie 131
7.4 Chef-koks en de professionele teams 133
7.5 De benadering in perspectief 138

Hoofdstuk 8 The proof of the pudding is in the eating 139
8.1 De casus van een mediabedrijf 142
8.2 Veiligheidsdomein 146
8.3 Pensioenbedrijf 150
8.4 Een grote zorgkostenverzekeraar 155
8.5 De rol van een universiteit in de hedendaagse samenleving 158
8.6 Tankstations, een crisis in aantocht? 161

Referenties 166
Noten 171
Over de auteurs 174

Managementboek TOP 5

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kookboek voor bewuste verandering