
Lees verder
Toon Abcouwer is werkzaam als docent aan de Universiteit van Amsterdam en zelfstandig onderzoeker.
Meer over de auteursOrganisaties, bedrijven en hun teams lijken in een voortdurende staat van turbulentie te verkeren. De veranderingen buitelen over elkaar heen. Alsof beweging de enige constante factor is. In die versnellende context eindigen de meeste organisatieveranderingen zonder het beoogde resultaat.
Juist daarom hebben Toon Abcouwer, Otte-Pieter Banga en Emõke Takács een kookboek met recepten geschreven voor afwisselende veranderuitdagingen.
In plaats van weer nieuwe onbeproefde methodieken te introduceren, biedt ‘Kookboek voor bewuste verandering’ recepten van bestaande beproefde modellen, met ruimte voor eigen creatieve inbreng.
Dit boek helpt je bij:
- het begrijpen van het werkelijk probleem
- het vinden van potentiele oplossingen en
- het kiezen van de beste passende interventies en het bepalen van de juiste verandervolgorde ervan.
De auteurs laten je zien hoe je de verschillende ingrediënten met de focus op organisatiecultuur, leiderschap en strategie inzet voor een succesvolle verandering.
De auteurs werken met elkaar aan de Universiteit van Amsterdam en het European Research Institute Hungary rond onderwerpen als organisatieverandering en organisatiecultuur in internationaal perspectief en de rol van het menselijk kapitaal daarin. Dit kookboek is met deze auteurs ook sterk verankerd in de praktijk.