Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 17% korting
,

Leidinggevenden zijn Contextmakers

Hoe je samen de dingen gedaan krijgt zonder op gedrag te sturen.

Paperback Nederlands 2022 9789490783556
Top 10028 dagen in de Top 100
Verkooppositie 37Hoogste positie: 32
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑03‑2023
29,95
24,95
VOORDEEL - 17% korting

Samenvatting

In organisaties worden de beste resultaten behaald door samen te werken. Samenwerken op zich hoeven we helemaal niet te leren, het zit al bij ieder van ons in het bloed. Maar waarom helpt Sofie haar collega Robert dan niet? Waarom blijft het stil in de vergadering? Waarom worden de veiligheidsvoorschriften op de bouwwerf stelselmatig genegeerd? Waarom wordt er steeds naar de leidinggevende gelopen om problemen opgelost te krijgen?
Wees gerust, het ligt niet aan jouw managementstijl, niet aan je medewerkers, maar aan de context die onze investering in de samenwerking bepaalt. En laat het nu gemakkelijker zijn om aan de context te werken dan aan het gedrag van jouzelf of van je medewerkers. Waarom dit zo is en hoe je dit doet, dat lees je in dit boek.

Specificaties

ISBN13:9789490783556
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Druk:1
Verschijningsdatum:15-3-2023
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Over Saskia Lips

Saskia Lips is al ruim 20 jaar interim-manager en adviseur voor directies en leidinggevenden. Gedrag van medewerkers ziet zij als gedrag dat voor hen op de een of andere manier werkt binnen de aanwezige context. Dat hoeft dus helemaal niets te zeggen over de leidinggevende als persoon zelf. Zijn of haar stijl heeft maar voor 10% invloed op het resultaat. Het is de context die de overige 90% voor haar rekening neemt. In 2020 heeft Saskia samen met Inge Mink ContextMakers© opgericht. Een advies- en trainingsbureau waarmee het maken van context als nieuwe managementmethodiek snel ingang heeft gevonden in zowel het commerciële als het publieke domein. Samen met hun ContextMakkers willen zij leidinggevenden bevrijden van het perfecte plaatje waaraan zij zouden moeten voldoen volgens een aantal gevierde managementboeken en -trainingen. Deze eigentijdse kijk op het leidinggeven brengt de samenwerking in de gehele organisatie naar een nieuwe dynamiek.

Andere boeken door Saskia Lips

Over Inge Mink

Inge Mink (1983) is organisatiepsychologe en adviseur rondom cultuurvraagstukken voor bedrijven. Inge heeft specifieke expertise in het duiden en beïnvloeden van menselijk sociaal (groeps)gedrag. Haar credo is: ‘Mensen zijn hoogontwikkelde sociale wezens. Als bepaald gedrag tussen mensen veel voorkomt, dan heeft het in de aanwezige context altijd een belangrijke functie. Ook als we dit gedrag als een probleem ervaren.’ In 2020 heeft Inge samen met Saskia Lips ContextMakers© opgericht. Een advies- en trainingsbureau waarmee het maken van context als nieuwe managementmethodiek snel ingang heeft gevonden in zowel het commerciële als het publieke domein. Samen met hun ContextMakkers willen zij leidinggevenden bevrijden van het perfecte plaatje waaraan zij zouden moeten voldoen volgens een aantal gevierde managementboeken en -trainingen. Deze eigentijdse kijk op het leidinggeven brengt de samenwerking in de gehele organisatie naar een nieuwe dynamiek.

Andere boeken door Inge Mink

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leidinggevenden zijn Contextmakers