Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Managementvaardigheden

Zelfbewust samenwerken en aansturen

Paperback Nederlands 2019 9789491743948
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 2145Hoogste positie: 317
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek is bedoeld voor mensen die manager willen worden of dat al zijn en daarin willen doorgroeien. Het is een leerboek dat ook te gebruiken is als naslagwerk.

Een manager is iemand die niet tot morgen uitstelt wat hij of zij vandaag door een ander kan laten doen. Deze typering had ook de ondertitel van dit boek kunnen zijn maar hierin zit ook een angel: het gevaar dat je als manager anderen vooral ziet als een middel om jouw doel te bereiken. ‘Aansturen’ kan dan doorschieten in opjagen. De basis voor een goede relatie met medewerkers is jezelf bewust zijn van je sterke en zwakke kanten als manager.

Onthoud: alleen ga je snel, maar samen kom je verder. Samenwerken gaat niet vanzelf. Een hecht team vormen betekent investeren en conflicten zijn hierbij onvermijdelijk. Belangrijk is het verschil in kwaliteit tussen mensen te erkennen
en daar goed gebruik van te maken.

Als manager moet je een zeker overwicht hebben. Dat noemen we ‘gezag’, iets dat jouw baas je niet kan geven, maar dat je bij je medewerkers moet zien te verdienen. Hoe je dat doet, daar geven we aanwijzingen voor. Daarnaast moet je kunnen inspelen op wat zich onverwacht voordoet en alle plannen in de war gooit. Dat heet ‘flexibel leidinggeven’. Het draait steeds om de balans tussen beheersen en loslaten enerzijds en doelgericht ondernemen en mensgericht zorgen anderzijds.

We geven je in dit boek tips voor hoe je dit alles voor elkaar krijgt. Dus wil jij weten hoe je je als manager kunt blijven ontwikkelen? Met dit boek zet je de eerste stap!

Specificaties

ISBN13:9789491743948
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:310
Druk:2
Verschijningsdatum:15-2-2019
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Zelfbewustzijn als basis voor effectief leiderschap
Bert Peene | 27 oktober 2017
Leidinggeven is een vak apart, maar wie ervoor kiest door te groeien naar een managementfunctie kan in ieder geval gebruik maken van een rijk gevulde bibliotheek vol meer en minder gezaghebbende publicaties. Het lemma ‘leiderschap’ op bijvoorbeeld www.managementboek.nl telt maar liefst een kleine vijfduizend titels. Dan mag het toch niet moeilijk zijn als leidinggevende in spé een adequate kennisbasis op te bouwen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
11 stemmen
10
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Tack

Peter Tack is civiel ingenieur en bedrijfskundige. Hij is sinds 1991 verbonden aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam. Als hoofddocent en programmaleider van het PAO Management van Brancheorganisaties en Beroepsverenigingen heeft hij vanaf 1995, samen met anderen, onderzoek gedaan en cursussen en trainingen geleid voor een breed spectrum van branche- en beroepsverenigingen.

Andere boeken door Peter Tack

Over Jan Eppink

Prof. Dr. D. Jan Eppink studeerde in 1967 af als bedrijfseconoom aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na enige functies in het bedrijfsleven trad hij in 1973 in dienst bij de Economische Faculteit van de VU. Naast zijn onderwijs- en onderzoektaken, werkte hij sindsdien voor verschillende adviesbureaus, het laatst bij Boer & Croon. Hij was toezichthouder bij een aantal middelgrote organisaties en vervult die functie nu nog bij Gelre Ziekenhuizen. Jan Eppink was bestuurslid van verschillende nationale en international verenigingen op het gebied van strategisch management en was lange tijd lid van de redactieraad van Long Range Planning en van Strategic Management Journal. Hij gaf in veel landen lezingen en publiceerde meer dan 70 artikelen en hoofdstukken in (inter)nationale tijdschriften en boeken.

Andere boeken door Jan Eppink

Over Gert-Jan Melker

Gert-Jan Melker is als universitair docent verbonden aan de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit Amsterdam en aan het Center for Accounting, Auditing & Control van Nyenrode Business University. Daarnaast is hij docent Management & Organisatie bij IBO Business School in Leusden. Voorheen was hij werkzaam binnen meerdere adviesbureaus op het gebied van kwaliteitszorg, personeelsmanagement en informatiemanagement.

Andere boeken door Gert-Jan Melker

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Inleiding

Deel I Beginselen
2. JIJ
3. Jij en de ander
4. Jij en de anderen
5. Jij in je werkomgeving

Deel II Uitwerkingen
6. De manager aan het werk
7. Specifieke toepassingen
8. Specifieke vaardigheden
9. Management development

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Managementvaardigheden