Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Je bent wat je doet

Van zelfkennis naar gedragsverandering

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789492493477
10
Voormalig top 10Totaal 8 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 2444Hoogste positie: 8
Direct te downloaden

Samenvatting

Dat het een herkenbaar en veelvoorkomend probleem is, bleek wel uit de verkoopcijfers van Je bent wat je doet tot nu toe: er komt vaak niets terecht van al onze mooie voornemens. Een betere versie van onszelf is heel dichtbij, we wíllen wel, maar het komt er niet van. Later, zeggen we dan. En zo sjoemelen we vrolijk door.

Roos Vonk legt uit hoe dit komt én wat je eraan kunt doen. En omdat we inmiddels een aantal jaren en vele wetenschappelijke onderzoeken verder zijn, komt er nu een herziene editie. Op haar kenmerkend vlotte en toegankelijke wijze, met humor en veel voorbeelden, laat ze zien hoe we onszelf in de weg zitten en motiveert ze de lezer om nu echt eens iets te dóén.

Als leesboek biedt ; Je bent wat je doet' een boeiende kijk op de kronkels van de mens, maar het is ook een werkboek met oefeningen om het beste uit jezelf te halen – en dan nu écht.

‘Een nuttig werkboek vol interessante weetjes over menselijk gedrag en creatieve opdrachten om het nu eens echt anders te doen.’ - PSYCHOLOGIE MAGAZINE

‘Vonk reikt een heleboel handige tips aan om je zelfvertrouwen op te krikken en steviger in je schoenen te staan. Ze schrijft heel toegankelijk, en kruidt haar betoog met een vleug je humor.’ - NOORDHOLLANDS DAGBLAD

‘Vlot geschreven zelfdoeboek.’ - INTERMEDIAIR

Specificaties

ISBN13:9789492493477
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:280
Druk:2
Verschijningsdatum:9-1-2019
Hoofdrubriek:Psychologie

Expertrecensies (1)

Daniëlle de Jonge | 17 juli 2014
Meer sporten, wat gezonder eten in drukke tijden en timemanagement nu eens echt goed onder de knie krijgen: stuk voor stuk doelen die ik mezelf met enige regelmaat stel. En vele met mij zo hoor en lees ik wel eens. Wat maakt het toch zo lastig om zo’n doel dan fluitend te bereiken?Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
9 stemmen
2
6
0
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (11)

column
Girl power
Roos Vonk 8 juni 2016 Nederlanders zijn geneigd te denken dat allerlei zaken hier goed geregeld zijn. We zijn een modern, tolerant land. Dat idee wordt steeds vaker op de proef gesteld. Nederland bungelt onderaan de EU-ranglijsten waar het gaat om onder duurzame energie (wind en zon), gezond eten, pesticiden-gebruik, biodiversiteit, milieu en luchtkwaliteit (de laatste zaken dankzij onze toppositie wat intensieve veehouderij betreft, dat dan weer wel).
column
Tijd maakt gelukkig
Roos Vonk 15 januari 2016 Een nieuw onderzoek laat zien dat iemands voorkeur voor tijd of juist voor geld direct gerelateerd is aan iemands welbevinden: mensen die tijd belangrijker vinden dan geld, zijn gemiddeld iets gelukkiger.
column
Feilbare modderaars
Roos Vonk 19 oktober 2015 Onlangs was het weer zover bij de overheid: de Joint Strike Fighter blijkt ietsje (een schamele 550 miljoen euro) duurder te worden dan verwacht. Het is de gewone gang van zaken: een mega-overschrijding van de geplande tijd en kosten. De vraag dient zich aan hoe dat bij toekomstige projecten te voorkomen is. Kunnen we leren van onze fouten?
column
Spijtnarrig
Roos Vonk 6 oktober 2015 In Psychologie Magazine​ van deze maand stond dat ruim de helft van de Nederlanders eind dit jaar een andere baan hoopt te hebben en dat 20 procent spijt heeft dat ze ooit in het verleden te lang in een baan zijn blijven hangen.
column
Vlooien, roddelen, en boekhouden
Roos Vonk 22 september 2015 Jaren geleden zat ik in een sollicitatiecommissie. Er was een gedoodverfde winnaar onder de kandidaten. Hoewel hij alle benodigde papieren en credentials had, had ik geen goed gevoel over hem. Een ander commissielid was juist fel voorstander. Hij had een lijst gemaakt met pakweg twintig argumenten vóór deze kandidaat.
column
Werken aan jezelf? Niet doen!
Roos Vonk 4 juni 2015 In hun streven naar meer zelfwaardering doen mensen vaak onverstandige dingen. Ze sloven zich uit om waardering van anderen te krijgen, pochen over hun briljante prestaties, of ze gaan zitten navelstaren – soms onder begeleiding van een coach of therapeut – over hoe ze toch zo zijn geworden.
column
Toffe peren
Roos Vonk 1 juni 2015 Eén rotte appel in je team kan voor iedereen de arbeidsvreugde en productiviteit om zeep helpen. Eerder onderzoek liet al zien dat de prestaties van een heel team dalen als één collega zich vervelend gedraagt. Voor een deel komt dat doordat gedrag van mensen veel besmettelijker is dan ze zelf denken.
nieuws
Goede voornemens die blijven kleven
Ger Post 30 januari 2015 De maand januari is misschien wel de maand waarin we het hardst met de neus op de feiten worden gedrukt. De goede voornemens lijken al net zo’n utopie als het vakantieoord waarin ze gemaakt werden.
nieuws
Eventverslag: Het goede voorbeeld
Nienke van Oeveren 19 november 2014 Verandering vindt vooral van binnen plaats, volgens de sprekers van het boekevent Buitengewoon veranderen. Onbewuste aannames belemmeren veranderingen, legt Arend Ardon uit. Oplossingen om mensen van binnen te raken, zijn feedback, storytelling en een proefwerkelijkheid creëren. 'Verandering is zelf handelen.'
nieuws
Je bent wat je doet
Bertrand Weegenaar 6 mei 2014 Toe aan een dosis ‘doe eens gek: doe het gewoon’? Pak dan het boek Je bent wat je doet (‘Van zelfkennis naar gedragsverandering’) van Roos Vonk maar eens stevig beet.
nieuws
Piekerseizoen
Ger Post 24 december 2013 Als de dagen korter worden en de temperatuur daalt, daalt ook de stemming bij 1,2 miljoen Nederlanders ook tot een nulpunt, zo meldde De Telegraaf. We somberen, piekeren. Vaak komt dit doordat we dezelfde gedachtes en zorgen steeds opnieuw laten rondcirkelen in ons hoofd, stelt Guy Winch, auteur van Eerste hulp bij emoties - Onmisbaar advies bij psychische blessures en blauwe plekken.

Over Roos Vonk

Roos Vonk is een hoogleraar met een extreem laag 'ivoren toren'-gehalte. Ze weet als geen ander de meest recente inzichten uit de psychologie toe te passen op de dagelijkse aspecten van werk en leven. Daarmee vertaalt ze kwalitatief hoogwaardige kennis naar praktische tips en adviezen voor het dagelijks leven. Als hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen doet ze onderzoek naar zelfkennis, eerste indrukken, sociale interactie, emoties en beïnvloeding. Ze is daarnaast een veelgevraagd spreker voor o.a. managers en HR-mensen. Tevens geeft ze geregeld masterclasses aan coaches, counselors en mediators die up-to-date kennis uit de psychologie willen vergaren en toepassen in hun werk. Ze is vaste columniste van Psychologie Magazine. Roos Vonk publiceert regelmatig op Facebook en op ons Managementblog.

Andere boeken door Roos Vonk

Inhoudsopgave

Voorwoord

1. Makkelijker gezegd dan gedaan
2. Wat je (zegt) doet ben je zelf
3. Eerst denken, dan doen?
4. Je denkt wat je doet
5. Je wordt wat je doet
6. Verander jezelf, begin bij je omgeving
7. Je krijgt wat je doet
8. Tips en valkuilen

Nawoord
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Je bent wat je doet