Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Mentale vooruitgang en werk

Hoe vergroten we de mentale kracht van werkend Nederland?

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789493004283
Direct te downloaden

Samenvatting

Hoe komen we samen tot mentaal sterk werk?

Hoe richten we ons werk zo in dat het de mentale kracht vergroot in plaats van uitput? Hoe maken we mentaal welzijn op het werk net zo belangrijk als de fysieke gezondheid? Hoe komen we tot ‘mentaal sterk werk’?

In dit boek schetst de Denktank Mentale Vooruitgang en Werk een hoopgevend beeld van hoe ‘mentaal sterk werk’ eruit kan zien. We kijken vooruit naar 2050. En we beschrijven hoe het nú is gesteld met de mentale staat van werkend Nederland. Ellende als burn-out en toxisch gedrag, maar ook genoegens als vertrouwen, vriendschap en veerkracht komen uitgebreid aan bod. Na het lezen van dit boek ken je het hele ‘veld van werk en gezondheid’, van arbodienst tot inkomensverzekeraar.

In overzichtelijke actiekaarten vatten we samen wat organisaties kunnen doen en laten om hun mentale kracht te vergroten. Voor werkenden hebben we met de denktank een inspirerende Mentale Schijf van Vijf voor Werkenden ontworpen. Dit boek is het derde in een serie over de mentale vooruitgang. Voor werkelijke werkstijlverandering hebben we heel werkend Nederland nodig. Er is veel te doen. Met dit boek in de hand kan iedereen vandaag nog aan de slag.

Specificaties

ISBN13:9789493004283
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Druk:1
Verschijningsdatum:21-11-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Kees Kraaijeveld

Kees Kraaijeveld is medeoprichter en directeur van De Argumentenfabriek. Kees studeerde geneeskunde, filosofie, psychologie en journalistiek. Kees stond aan de wieg van het Platform Zó werkt de zorg en schreef namens het platform diverse boeken over de zorg. Samen met Suzanne Weusten schreef hij het boek ‘Nooit meer de weg kwijt in je brein’.

Andere boeken door Kees Kraaijeveld

Over Petra van de Goorbergh

Petra van de Goorbergh is Chef Werk bij De Argumentenfabriek. Petra studeerde arbeid en sociale zekerheid. Zij zet zich in voor een goed werkende arbeidsmarkt waar iedereen gezond en duurzaam aan de slag kan en blijft. Ze heeft diepgaande kennis van wet- en regelgeving, beleid en uitvoering op het terrein van arbeidsverhoudingen, preventie, arbodienstverlening, re-integratie en loopbaanontwikkeling. In haar werk voor OVAL en bij De Argumentenfabriek adviseerde ze overheden, politiek, en organisaties in het maatschappelijk middenveld over een divers scala aan onderwerpen die te maken hebben met de arbeidsmarkt.

Andere boeken door Petra van de Goorbergh

Over Thomas klein Goldewijk

Thomas klein Goldewijk is denkbegeleider en kaartenmaker bij De Argumentenfabriek. Hij studeerde filosofie en is met twee vrienden tijdens corona een studenteninitiatief gestart, Frisse Gedachtes, om het studentenwelzijn in Nederland te verbeteren. Bij De Argumenten[1]fabriek begeleidde Thomas projecten over onderwerpen die net zo uiteenlopend zijn als zijn eigen interesses: van de uitzendbranche tot het versterken van de veerkracht van Den Haag.

Andere boeken door Thomas klein Goldewijk

Over Joep Verbugt

Joep Verbugt was tot 1 augustus 2022 voorzitter van de Raad van Bestuur van GGz Eindhoven. Momenteel is hij onder meer vicevoorzitter van de Raad van Toezicht van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo, voorzitter van de stichting Vrienden van Mentale Kracht en voorzitter van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). Joep is samen met Kees initiatiefnemer van de eerste denktank over mentale vooruitgang en medeauteur van de twee boeken Mentale vooruitgang en Mentale vooruitgang van gezinnen. In 2018 publiceerde Joep Pleidooi voor een mentaal offensief. Ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuurder in 2022 verscheen het boek Mentale opkikkers.

Andere boeken door Joep Verbugt

Inhoudsopgave

Inleiding: waarom dit boek over mentale kracht en werk? 5

1. Een terugblik uit de toekomst: werk in 2050 17
2. De samenleving waarin we werken 33
3. De mentale staat van werkend Nederland 57
4. Denken over positieve doelen 91
5. Hoe vergroten we de mentale kracht van organisaties? 121
6. Wat kun je doen op je eigen werk? 161
7. Hoe nu verder? 177
8. Definities en denkgereedschap 181

De Denktank Mentale Vooruitgang en Werk 194
Waarom vinden wij dit boek belangrijk? 196
Denktank en meedenkers 204
Woord van dank 205
Over de auteurs 208
Bronnen en verwijzingen 211
Meer lezen over mentale vooruitgang? 222

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mentale vooruitgang en werk