Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Toptalent

De 9 niet te onderschatten universele criteria van toptalent

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2008 9789461272720
10
Voormalig top 10Totaal 34 dagen
EvergreenTotaal 216 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Wie zijn de absolute toptalenten van deze tijd en - vooral - waar herkent u ze aan? Hebben ze eigenlijk wel gemeenschappelijke kenmerken en wat onderscheidt hen van 'gewoon' goede talenten?

Wanneer de economie wereldwijd fors aantrekt, neemt de aandacht voor het fenomeen toptalent toe. In organisaties waar het om technologie gaat, is de schaarste nu al klemmend en in de toekomst zal dat voor veel meer industrieën en disciplines gelden. Verder zullen de landsgrenzen meer en meer vervagen. Het gevecht om talent wordt daarom in toenemende mate een wereldwijde strijd. Door de snelle opkomst van het internet, dat tot in alle vezels van onze hedendaagse samenleving is doorgedrongen, kijkt iedereen over de virtuele schutting bij elkaar naar binnen.

Dit boek stelt, aan de hand van interviews de negen criteria van toptalent centraal. Het beschrijft de kenmerkende verschillen tussen de ultieme toppers en diegenen die weliswaar zeer goed presteren, maar nét niet uitmuntend. 'Toptalent' is geen wetenschappelijke verhandeling. Het is een oprechte zoektocht naar de doorslaggevende eigenschappen van toptalent.

Interviews onder anderen met Peter Bakker, Ad Scheepbouwer, Anders Moberg, Karel Vuursteen, Onno Ruding, Ben Verwaaijen, Dick Berlijn, Georgette Schlick, Jonnie Boer, Tony DeNunzio, Herna Verhagen en vele anderen.

Specificaties

ISBN13:9789461272720
Trefwoorden:succesfactoren, talent
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Uitgever:Boom
Druk:3
Verschijningsdatum:15-4-2008
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

Toptalent (gebonden)
Peter de Roode | 24 juni 2008
Ralf Knegtmans komt naar aanleiding van literatuuronderzoek en interviews tot negen universele criteria om toptalent te herkennen. De vraag die zich daarbij voordoet, is wat de wetenschappelijke waarde is van dergelijke criteria. Die vraag blijft ook na het lezen van 'Toptalent' onbeantwoord. Wat dit boek aantrekkelijk maakt, is dat theorie en praktijk, dat wil zeggen literatuurinzichten en interviews, prettig worden afgewisseld, dit maakt het boek zeer lezenswaardig.
Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
13 stemmen
8
2
1
1
1

Interviews en artikelen (3)

column
Feedback die echt telt
Ralf Knegtmans 5 juni 2012 Er zijn verschillende manieren om getalenteerde managers beter te maken. Plaats ze bijvoorbeeld in een context met zeer goede mensen, stel hoge maar realistische doelen waarbij je ze regelmatig uit hun comfortzone haalt, en er gebeuren mooie dingen. Om de cocktail van deze drie ingrediënten nog succesvoller te maken, is het belangrijk om daarnaast regelmatig goede en realistische feedback te geven. Dit laatste lukt helaas maar beperkt binnen de context van het Nederlandse bedrijfsleven.
column
Herken toekomstig (top)talent!
Ralf Knegtmans 8 juni 2011 Door het economisch herstel in combinatie met een verwachte uittocht van onze ‘baby boomers’ neemt de relevantie van talentidentificatie de komende jaren onevenredig toe. Er zijn tenslotte minder talenten beschikbaar, terwijl deze groep fors meer werk zal moeten verrichten als we onze verzorgingsstaat nog een beetje in tact willen houden. Extra reden dus om niet mis te willen grijpen bij de werving van toekomstige toppers.
nieuws
Kabinet geeft toptalent douceurtje
Pierre Pieterse 26 augustus 2008 In het NRC van 25 augustus 2008 konden we - toevallig op dezelfde bladzijde - twee aardige artikelen lezen, met de volgende koppen: ‘Kabinet stopt 4,5 miljard in spoor’ en ‘10 miljoen extra voor slimme leerlingen’. Is het toeval dat deze bijdragen vlak naast elkaar staan? En wordt daarmee onbedoeld een schril contrast tot uitdrukking gebracht?

Over Ralf Knegtmans

Ralf Knegtmans is Managing Partner en mede-eigenaar van De Vroedt & Thierry: een van de oudste executive search-bureaus van Nederland met een ruim 35-jarige historie. Dit gerenommeerde bureau richt zich van oudsher op het vervullen van senior management- en directiefuncties en het formeren van Raden van Commissarissen en Raden van Toezicht. Ralf Knegtmans studeerde rechten (UvA) en volgde postacademisch onderwijs (kopstudie Bedrijfskunde) aan de Nyenrode Business University en aan IMD te Lausanne (Business Marketing). In 2005 leverde Knegtmans een bijdrage aan het door de Nederlandse Federatie van Management geïnitieerde boek 'Top Potentials in organisaties' (Koninklijke van Gorcum). In 2007 deed hij een uitgebreid onderzoek naar de doorslaggevende eigenschappen van toptalent. Verschillende CEO's, commissarissen, wetenschappers en toptalenten uit allerlei werelden werden aan de tand gevoeld. Het resultaat is het door uitgeverij Boom uitgegeven boek Toptalent: De 9 universele criteria van toptalent. Naast zijn activiteiten voor De Vroedt & Thierry leverde Ralf Knegtmans de afgelopen jaren periodiek als columnist bijdragen aan o.a. het Financieele Dagblad (www.fd.nl), De Financiële Telegraaf, Management Team en Managementboek Magazine. Verder is Knegtmans wekelijks te gast bij Business News Radio (BNR) in het programma Aan de slag met Paul van Liempt. Wilt u reageren? @ralfknegtmans

Andere boeken door Ralf Knegtmans

Inhoudsopgave

Deel I - De negen universele criteria van toptalent
1. Het draait om talent
2. Het eerste criterium: authenticiteit en creativiteit
3. Het tweede criterium: passie en zelfmotivatie
4. Het derde criterium: pieken op het juiste moment
5. Het vierde criterium: leervermogen
6. Het vijfde criterium: het reduceren van complexiteit
7. Het zesde criterium: stellen van ambitieuze, maar realistische doelstellingen
8. Het zevende criterium: pro-actief oplossen van problemen
9. Het achtste criterium: een beetje lui of snel verveeld?
10. Het negende criterium: moed en zelfvertrouwen
11. Toptalent: aangeboren of aangeleerd?

Deel II - Aanbevelingen voor toptalenten
12. Toptalent in een genivelleerde samenleving
13. Vrouwelijke toptalenten
14. Wat past echt?
15. Plastische hersenen
16. Tegenwind als ontwikkelinstrument
17. Zinvol netwerken
18. Tips van gearriveerde toptalenten

Deel III - Aanbevelingen voor bedrijven en organisaties
19. Het belang van toptalent
20. Nieuwe arbeidsverhoudingen
21. De kracht en beperking van onze waarneming
22. Drijfveren van toptalenten
23. Het nieuwe werven
24. Valkuilen bij de werving van toptalent
25. Behouden van toptalent
26. Ervaring van CEO'S
27. Het 'recept' van de toezichthouders
28. Ervaringen uit de creatieve sector
29. De lessen van de HR-professionals
30. De ervaring van durfkapitalisten
31. De ervaring van de hoeders van de publieke zaak
32. Levenslessen van topcoaches en opleidingsinstanties

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Toptalent