Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Wantrouwen in de wandelgangen

E-book Epub Nederlands 2023 9789463823210
Direct te downloaden

Samenvatting

Sommigen noemden het klef. In de jaren zeventig en tachtig bestond in de Haagse salons van de macht hechte verbondenheid tussen politiek en pers. De omgang was gebaseerd op wederzijds vertrouwen. 'Je wist,' aldus PvdA-politicus Marcel van Dam, 'dat je niet genaaid werd.'
De politiek heeft de kruip-door-sluip-door wandelgangen van het Binnenhof verruild voor nieuwe behuizing, een onpersoonlijke bunker met doodlopende sporen. De perfecte verzinnebeelding is het van de verzakelijking, de verharding in de verhoudingen. 'Ik weet dat journalisten kijkcijfers willen,' zegt oud-CDA-leider Sybrand van Haersma Buma. 'Die krijgen ze als ze mij als politicus verneuken.'
Politici, hun voorlichters en spindoctors lijden aan controledrift. De parlementaire journalistiek houdt geharnast afstand. Hoe kon de Haagse wereld zo veranderen? Twee politiek redacteuren van twee generaties zoeken naar antwoorden. Openhartig, van binnenuit, met tal van anekdotes.
Wantrouwen in de wandelgangen verschijnt onder auspiciën van het internationaal perscentrum Nieuwspoort.
           
Jan Tromp (1949) was van 1995 tot 2003 adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant. Voordien was hij als chef van de politieke redactie kind aan huis aan het Binnenhof. Hij is de politiek blijven volgen, zij het van een zekere afstand.
Coen van de Ven (1992) begon in 2017 bij De Groene Amsterdammer als onderzoeksjournalist. Hij schreef over propaganda, desinformatie en complotdenken. Inmiddels is hij politiek redacteur.

Specificaties

ISBN13:9789463823210
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:204
Druk:1
Verschijningsdatum:13-9-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jan Tromp

Jan Tromp (Haarlem, 1949) is journalist en schrijver. Hij was onder meer chef van de politieke redactie van de Volkskrant, adjunct-hoofdredacteur en correspondent in de VS. Jarenlang was Tromp een van de presentatoren van het radioprogramma Met het oog op morgen. Eerder verscheen van deze auteur onder meer Voor de duvel niet bang, mr. Dries van Agt (samen met Paul Witteman) Deinig aan Zee, schipperen in Den Haag, In New York en domweg gelukkig, De Achterkant van Nederland, hoe onder- en bovenwereld verstrengeld raken (samen met Pieter Tops) en Nederland Drugsland (samen met Pieter Tops).

Andere boeken door Jan Tromp

Over Coen van de Ven

Coen van de Ven (1992) begon in 2017 als onderzoeksjournalist bij De Groene Amsterdammer. Hij schreef onder meer over propaganda, desinformatie en complotdenken. Inmiddels is hij politiek redacteur.

Andere boeken door Coen van de Ven

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Wantrouwen in de wandelgangen