Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Agile with a smile

Hoe met een paar klassieke aanpassingen agile werken voor iedereen succesvol kan zijn

Audio-download Mp3 Nederlands 2020 9789462553231
Direct te downloaden

Samenvatting

Agile is hot. In korte tijd heeft de methode stad en land veroverd. Het wordt allang niet meer alleen gebruikt bij IT-projecten, maar ook bij procesverbetering, de versnelling van innovatie, de ontwikkeling van nieuwe producten en tal van andere projecten. Met agile gaat je project beter en je levert eerder op wat wordt gevraagd. Niets mis mee toch?

Agile is echter niet altijd de heilige graal. Waar je door rapportages bij de watervalmethode en PRINCE2 een goed overzicht had op de budgetten en deliverables kun je bij agile het overzicht kwijtraken. Het opleveren van de verschillende onderdelen en het sluitend maken van de puzzel is vaak een lastige zaak.

Bob, de hoofdpersoon van dit boek werkt op een agile manier, heeft Scrum teams ingericht, een Product Owner aangewezen, maar raakte het overzicht kwijt. Hij wint advies in en ziet dat met een paar eenvoudige aanpassingen het agile werken veel succesvoller kan zijn. En wat grappig is: de meeste van die aanpassingen kent hij al wel, want die komen uit de methoden die hij overboord had gezet toen ze agile gingen werken.

Dus: agile kan met een smile, maar let even op een paar voorwaarden om het een groot succes te laten zijn!

Dion Kotteman, Bert Hedeman en Henny Portman zijn alle drie sprekers, trainers en schrijvers voor PRINCE2, agile, AgilePM en projectsabotage; Zij gebruiken hun langjarige ervaring op het gebied van projectmanagement en – methoden om een nieuwe visie op agile werken te leveren.

'Dit boek is een feest der herkenning. Alvorens u zich mee laat slepen in de hype van Agile raad ik u van harte aan van de inhoud kennis te nemen. Het voorkomt dat u achteraf teleurgesteld wordt; bezint eer ge begint zogezegd.' - Prof. Dr. Leen Paape, RA RO CIA - Nyenrode Business Universiteit

Specificaties

ISBN13:9789462553231
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Aantal pagina's:128
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:14-7-2020
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Expertrecensies (4)

recensie
Agile with a smile - 'Toegankelijk boek'
Sjors Meekels | 7 mei 2018
Agile is en blijft de trend maar tegelijkertijd is Agile alleen niet meer zaligmakend. Voor sommige organisaties is de Agile storm hen meer overkomen dan dat hier doelbewust op is gestuurd.
Lees verder
recensie
AGILE with a smile - 'Succesvoller met Agile'
Frank van Kuijck | 3 april 2018
Scrum, Lean en Agile. Dat zijn begrippen die je zowat in elke organisatie hoort. Dat was ook één van de redenen voor mij om het boek Agile with a smile te gaan lezen.
Lees verder
recensie
Agile with a smile - 'Heel concrete aanbevelingen'
Jan Hoogstra | 7 maart 2018
Steeds meer projecten worden ‘agile’ uitgevoerd met behulp van Scrum. Maar ook met deze aanpak worden projecten niet altijd binnen tijd, geld en kwaliteit gerealiseerd. Agile with a smile moet iedereen die agile werkt wel aanspreken.
Lees verder
recensie
Agile with a smile - 'Maakt belofte waar'
Rudy Kor | 14 februari 2018
Na het lezen van de business roman Agile with a smile van Kotteman, Portman en Hedeman kent de lezer de basics van scrum. Ondanks de Engelstalige titel (waarom eigenlijk?) gaat het hier om een Nederlandstalig boek.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Agile with a smile
Henny Portman 4 oktober 2017 Ondertussen zijn er vele boeken over agile en scrum verschenen die vaak de IT-medewerkers als doelgroep hebben. Als je geen ‘agile’ toepast dan tel je niet mee. Met agile verdwijnen al je problemen als sneeuw voor de zon en worden je projecten succesvol afgerond. Maar is dat wel zo?

Over Dion Kotteman

Dion is partner bij Grey Matter Matters. Hij was lid van de Raad van Commissarissen van een verzekeringsbedrijf en lid van de Computable Award jury. Hij was Rijks CIO en Algemeen Directeur van de Rijksauditdienst. Hij geeft les aan Nyenrode Business universiteit en werkt samen met The Academy of Information and Management.

Andere boeken door Dion Kotteman

Over Henny Portman

Henny Portman is eigenaar van Portman PM[O] Consultancy en biedt begeleiding bij het invoeren en verbeteren van project-, programma- en portfoliomanagement inclusief het opzetten en verder ontwikkelen van PMO's. Hij is auteur en blogger en publiceert regelmatig artikelen.

Andere boeken door Henny Portman

Over Bert Hedeman

Bert Hedeman heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van project- en programmamanagement, waarbij 12 jaar bij een internationale bouwonderneming in binnen- en buitenland en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Bert was tevens meer dan 12 jaar verbonden aan de universiteit als hoofddocent in proces- en programmamanagement. Bert Hedeman is de eerste geaccrediteerde trainer voor PRINCE2 en MSP in Nederland. Hij is tevens een Certified Senior Project Manager (IPMA-B). Vanaf het begin was hij betrokken bij de IPMA-certificering in Nederland. Hij is één van de opstellers van de eindtermen van de nieuwe NCB3 en van de certificeringcriteria voor programmamanagers op niveau B en A. In de afgelopen jaren heeft Bert verschillende boeken geschreven over project- en programmamanagement (o.a. IPMA, PRINCE2, MSP). In 1997 heeft hij met enkele partners Insights International B.V. opgericht. Recent heeft hij zijn aandeel in de firma verkocht en heeft hij samen met H. WieferinkHedeman Consulting opgericht, een advies- en trainingsorganisatie op het gebied van project- en programma-management.Als partner bij Hedeman Consulting is Bert Hedeman verantwoordelijk voor implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en het inrichten van PMO's in organisaties enis hij assessor, coach en trainer in de methodieken Projectmatig Werken, PRINCE2, MSP, P3O, MoP en IPMA.

Andere boeken door Bert Hedeman

Inhoudsopgave

1. Prologische introductie 13
Help, ik zit in een waterval! 13
Hoeveel agile kan een mens hebben? 18
Enkele agile feiten en cijfers 23

2. Een team als een dream 25
Ook zonder waterval kan je nat gaan 25
Concrete hellup 31
De power van de PO 34
Is een tweedaagse Scrum-training genoeg? 36

3. Prioriteren of uitsmeren 39
Een lichtend pad 39
Coördineren moet je leren 43
Prioriteitstelling 45

4. Rapporteren en escaleren 47
Manageren zonder enerveren 47
Leren escaleren 49
Rapporteren zonder toveren 50
Communiceren 52

5. To comply or not to comply 57
De DNB denkt met u mee 57
Doe je best en test de rest 61
Compliancy 63

6. Past iedereen in de Scrum? 67
Projecten of Continous Development? 67
Kanban 72
Scrumban 73

7. Lever wat nodig is 75
Hoe agile is een leverancier? 75
Pappenheimers in Moscow 79
Contracten 81

8. Verliest er iemand zijn beheersing? 83
PRINCE revisited 83
Continuous PRINCE? 88
Beheers je de portfolio? 92
PRINCE2 Agile 95

9. Goede architectuur behoeft geen krans 99
Een specialist met een list 99
Goede architectuur is niet duur 100
Architectuur 102

10. Digitaal epilogisch 105

Bijlage 1: Agile smaken 109
Bijlage 2: Lijst van gehanteerde begrippen 111

Auteurs 125

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Agile with a smile