Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

Femke Hogema

‘Ondernemers moeten waarde toevoegen om een bedrijf te kunnen bouwen’

Femke Hogema is nr. 1 bestselling auteur, ondernemer en spreker. Het is haar missie dat alle ondernemers een financieel gezond en winstgevend bedrijf bouwen. En ze is te gast in deze aflevering van podcast De Boekenpraktijk. 

Karin de Zwaan | Aad Goudappel | 26 januari 2023 | 1-2 minuten leestijd

De drive van Femke Hogema is enorm, ze wil echt impact maken op ondernemers. Zorgen dat ondernemers stil staan bij hun eigen missie en bij de kern komen en daarmee ook financieel gezond worden. Want als je een stevig fundament neerzet voor jouw onderneming kun je meer impact maken op de wereld. In haar eigen onderneming uit zich dat bijvoorbeeld in de trainingen die Femke geeft aan accountants en boekhouders: 'Door accountants te trainen om veel meer een adviserende rol op zich te nemen kan ik veel meer ondernemers bereiken dan als ik zelf die ondernemers ga trainen.'

Het verschil tussen zzp'ers en ondernemers zit volgens Femke in het toevoegen van waarde. ZZP'ers doen iets waar ze heel goed in zijn, en ondernemers laten iets na. ZZP'ers kunnen ondernemer worden, niet voor niks is de ondertitel van haar nieuwste boek 'Van ZZP naar miljoenenbedrijf'. Meer over deze ondertitel én of ze echt een miljoenenbedrijf heeft hoor je van Femke in de aflevering.

STELLINGEN

Elke aflevering van de podcast legt host Willem van Leeuwen de gast een drietal stellingen voor. De stellingen voor Femke Hogema zijn:

  1. Ondernemen moet in je bloed zitten, anders wordt je nooit echt succesvol met je bedrijf;
  2. Ondernemen gaat niet over hard werken, maar over slim werken;
  3. Het is een illusie om te veronderstellen dat jouw personeel net zo ondernemend denkt en handelt als jij als ondernemer.

Nieuwsgierig naar de antwoorden? Luister naar deze aflevering van De Boekenpraktijk hieronder of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of YouTube

OVER DE BOEKENPRAKTIJK

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk.

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden