Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

Zelfhulpboek voor een blijvende levensverandering

Hoe zorg je ervoor dat een boek een leven veranderend resultaat heeft? Een Correspondent en bestsellerauteur geven een stappenplan.

Ger Post | 4 mei 2016 | 1-2 minuten leestijd

Dat Nooit meer te druk van Tony Crabbe een snaar raakt, lijkt een understatement. Het staat hoog in de verkooplijsten van Managementboek en de lezingen van de bedrijfspsycholoog (werkzaam bij onder andere Disney en Microsoft) zijn ook hier in Nederland druk bezocht.

Correspondent Ernst-Jan Pfauth kan een fan worden genoemd van zelfverbeteringsboeken, maar hij merkt ook op dat dit ervoor kan zorgen dat je van de ene bestseller naar de andere kunt vlucht, zonder ‘leven veranderend resultaat’. Toen hij Crabbe de vraag voorlegde ‘Hoe kun je zelfverbeteringsboeken zo lezen dat je er ook echt naar gaat leven?’, kwamen de twee op het volgende stappenplan.

1. Trek je een paar dagen terug.

2. Formuleer mogelijke ‘waarden’.

3. Test je waarden uit in het dagelijks leven.

4. Analyseer de data.

Pfauth concludeert: ‘Mede door het gesprek met Crabbe realiseerde ik me dat vrijwel elk zelfhulpboek uiteindelijk slechts een middel is om de volgende vragen te beantwoorden: Waar word ik echt gelukkig van? Waar wil ik voor kiezen? Tijd voor vrijmaken?

Met dat in gedachten, kun je beter al je energie op één goed zelfhulpboek richten om te ontdekken wat je waarden zijn. Kies één zelfhulpboek en zie het minstens een jaar lang als een handboek tijdens een belangrijke ontdekkingstocht.’

Over Ger Post
Ger Post (1981) studeerde journalistiek en cognitieve neurowetenschappen en is nu docent brain and cognitive sciences aan de Universiteit van Amsterdam. Naast handboeken over interdisciplinair onderzoek, schrijft hij als journalist stukken over hersenonderzoek voor De Neuroloog en Managementboek Magazine.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden