Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Het groot online werkvormenboek - Deel 3 - 'Perfecte timing'

In deze bijzondere tijd waarbij fysieke bijeenkomsten niet of nauwelijks mogelijk zijn is de behoefte aan digitale werkvormen groot. De timing van Het groot online werkvormenboek is dan ook perfect.

Christel Deckers | 17 september 2020 | 1-2 minuten leestijd

Dagelijks ervaar ik in mijn eigen werkzaamheden als interim bestuurder dat de behoefte aan digitale werkvormen groot is. Eerst was het wennen aan applicaties zoals Zoom, Teams etc. en zodra die techniek onder de knie was, en de pandemiebeperkingen langer duurden ontstand de behoefte aan nieuwe en specifieke werkvormen, afgestemd op samenwerken op afstand.

Dit boek voorziet hier ruimschoots in. Het biedt voor elk wat wils: zestig werkvormen die je ook nog eens kunt combineren met elkaar. Een ware bron van inspiratie! En beter goed geleend dan slecht zelf verzonnen, zou ik zeggen. Complimenten ook voor de vormgeving én inhoud van dit boek.

Dit boek is voor iedereen die digitaal aan het werk is en op een of andere manier samenwerkt, een aanrader. Ook mensen die geen vergadering voorzitten of projectleider zijn kunnen met behulp van deze werkvormen de projecten en overleggen inspirerender, effectiever en hiermee ook minder vermoeiend maken.

Het boek zou wat mij betreft aan kracht kunnen winnen door het te voorzien van digitale tools zoals bijvoorbeeld een downloadversie van het digitaal prikbord, dat op pagina 133 wordt beschreven.

Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de gebruikers van deze digitale werkvormen. Er is immers nog weinig bekend over hoe mensen digitaal leren. Wel weten we uit onderzoek dat het rendement van leren erg laag is. Wellicht brengt dit boek hierin verandering?

Mijn advies is: Koop een exemplaar van Het groot online werkvormenboek en geef er meteen ook een cadeau! Mij heeft het in ieder geval geïnspireerd en geholpen om onze teamspirit op afstand te versterken.

Christel Deckers is een zeer ervaren bestuurder, adviseur en commissaris zowel binnen de zorg als in het onderwijs. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet nu onderzoek aan de Erasmus Universiteit naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek: www.christeldeckers.nl.

Over Christel Deckers

Christel Deckers is een onafhankelijk denker, expert op het gebied van governance, change management, innovatie en digitalisering. Zij is gepromoveerd aan de Business School of Economics in Nijmegen en doet onderzoek naar Bestuur en Toezicht in de zorg. Kernwoorden in haar werk zijn: We doen het samen, met plezier naar je werk en de juiste mens op de juiste plek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden