Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Het groot online werkvormenboek - Deel 3

Dé inspiratiebron voor online vergaderingen, opleidingen en andere bijeenkomsten

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789024435258
10
Voormalig top 10Totaal 65 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 1987Hoogste positie: 5
Direct te downloaden

Samenvatting

Het Groot Online Werkvormenboek is dé inspiratiebron voor iedereen die een succesvolle online bijeenkomst wil organiseren.

Het werken en leren op afstand is in een stroomversnelling gekomen. Leidinggevenden en andere professionals vergaderen steeds meer vanuit huis en docenten verzorgen steeds vaker online onderwijs. Experts spreken van een onomkeerbare trend. We zullen, meer dan voorheen, online blijven vergaderen, coachen en opleiden. De technische kant van het online overleggen hebben we onder de knie, maar nu speelt nog de vraag: ‘Hoe zorg je ervoor dat je online meetings effectief en interactief houdt?’. Voordat je het weet, wordt een online les een lange monoloog en veranderen vergaderingen in technocratische contactmomenten.

Het Groot Online Werkvormenboek bevat zestig verschillende online werkvormen. Of het nu gaat om kennismaken, brainstormen, beslissen of evalueren: in dit boek vind je voor elke bijeenkomst meerdere passende werkvormen die je online kunt inzetten. Het boek geeft ook uitleg over de theorie en helpt je de meest geschikte werkvorm te kiezen. Bij elke werkvorm krijg je bovendien waardevolle tips en word je gewezen op de valkuilen zodat je goed beslagen ten ijs komt en vol zelftrouwen een online bijeenkomst kunt leiden.

Al ruim 25 jaar inspireren Sasja Dirkse en An gela Talen op het gebied van leren en veranderen. Zij delen hun inzichten via training, coaching en cultuurtrajecten in organisaties. Ook publiceerden zij meerdere boeken, waaronder het succesvolle Groot Werkvormenboek, waarvan er meer dan 70.000 verkocht zijn. Hun missie is: het beste uit mensen en organisaties halen door van ontmoetingsmomenten betekenisvolle, positieve interactiemomenten te maken. Sasja en Angela richtten 20 jaar geleden 2KNOWHOW op. Het team schreef aan dit Groot Online Werkvormenboek mee met Lotte Bons en Annemarieke van Rumpt in een redactierol. Zij zijn als coach, trainer en adviseur betrokken bij diverse leiderschaps-, opleidings- en verandertrajecten, en deskundig in hoe deze ook online te realiseren zijn.

Specificaties

ISBN13:9789024435258
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:13-7-2020
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (6)

Het groot online werkvormenboek - 'Meer dan praktisch'
Peter de Roode | 12 november 2020
Met Nederland in lockdown als gevolg van het Coronavirus kan de timing van Het groot online werkvormenboek niet beter. Veel professionals hebben behoefte om hun didactische kennis van online begeleiden op te krikken.  De auteurs geven veel praktische tips waar je direct mee aan de gang kunt zonder dat je eerst allerlei software moet aanschaffen.
Lees verder
Het groot online werkvormenboek - 'Een mooie inspiratiebron'
Amber Zwartbol | 29 september 2020
Het groot online werkvormenboek is weer zo'n boek waar ik ontzettend blij van word: een uitgebreide verzameling van zestig goed uitgeschreven en direct bruikbare online werkvormen, een must in het huidige coronatijdperk, waarin online trainingen niet meer weg te denken zijn.
Lees verder
Het groot online werkvormenboek - Deel 3 - 'Perfecte timing'
Christel Deckers | 17 september 2020
In deze bijzondere tijd waarbij fysieke bijeenkomsten niet of nauwelijks mogelijk zijn is de behoefte aan digitale werkvormen groot. De timing van Het groot online werkvormenboek is dan ook perfect.
Lees verder
Het groot online werkvormenboek - 'Handig!'
José Otte | 31 augustus 2020
Werken en leren op afstand is niet meer weg te denken. Technisch weten we inmiddels wel hoe we dat in goede banen kunnen leiden, maar hoe kun je er voor zorgen dat je online meetings effectief en interactief zijn?
Lees verder
Het groot online werkvormenboek - 'Alle ingrediënten voor succes'
Nico Jong | 4 augustus 2020
Beide delen van Het groot werkvormenboek hebben recent een heel actueel vervolg gekregen: Het groot online werkvormenboek van Sasja Dirkse, Angela Talen, Annemarieke van Rumpt en Lotte Bons.
Lees verder
Het Groot Online Werkvormenboek - 'Je leert meer als je lol hebt'
Liesbeth Tettero | 27 juli 2020
Ik ben ervan overtuigd ben dat je meer leert als je lol hebt, en dat online trainen een blijvertje is. Daarom ben ik heel blij met de inspiratie in Het Groot Online Werkvormenboek!
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Het groot online werkvormenboek - Deel 3
Annemarieke van Rumpt 3 augustus 2020 Ben jij sinds maart ook vele uren per week online in gesprek? En heb je het gevoel dat deze werkoverleggen, 1-op-1 gesprekken, lessen en teamsessies inspirerender en effectiever kunnen verlopen?

Over Sasja Dirkse-Hulscher

Sasja Dirkse-Hulscher is directeur van 2KNOWHOW art of change. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.

Andere boeken door Sasja Dirkse-Hulscher

Over Angela Talen

Angela Talen is directeur van 2KNOWHOW art of change. Dit bureau ondersteunt organisaties bij het vormgeven van leren en werken. Op een energieke en professionele wijze maakt 2KNOWHOW ingesleten patronen zichtbaar en doorbreekt die. Het bureau traint en coacht managers, projectleiders en teams en regisseert cultuurverandering, zowel bij de overheid als in het bedrijfsleven.

Andere boeken door Angela Talen

Over Annemarieke van Rumpt

Annemariek van Rumpt is als coach, trainer en adviseur betrokken bij diverse leiderschaps-, opleidings- en verandertrajecten, en deskundig in hoe deze ook online te realiseren zijn.

Andere boeken door Annemarieke van Rumpt

Over Lotte Bons

Lotte Bons is als coach, trainer en adviseur betrokken bij diverse leiderschaps-, opleidings- en verandertrajecten, en deskundig in hoe deze ook online te realiseren zijn.

Andere boeken door Lotte Bons

Inhoudsopgave

Voorwoord 7
Leeswijzer 8

1 Waarom ook online werkvormen? 11

2 Voorbereiden 17

3 Werkvormen 22
cluster Fun & Sfeer 23
cluster Opstarten 35
cluster Efficiënt overleggen 47
cluster Inhoud presenteren 59
cluster Discussiëren & brainstormen 71
cluster Beslissen 83
cluster Trainen & oefenen 95
cluster Reflecteren & intervisie 107
cluster Afronden & borgen 119
cluster Samenwerken 131
cluster Veerkracht stimuleren 143
cluster Teamspirit op afstand 157

4 Programma's 161

Literatuurlijst 167

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het groot online werkvormenboek - Deel 3