Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

WIJ

De inhoud van 'WIJ' van Remco Claassen is zo verrassend eenvoudig dat ik mij afvraag hoe het komt dat dit boek niet eerder is geschreven. 'WIJ, de psychologie van het gunnen' is, na 'IK', het tweede boek van Remco Claassen. Het eerste hoofdstuk is een samenvatting van het IK-boek. Dat is prettig voor mensen die het niet gelezen hebben, maar bijna 70 bladzijden herhaling voor degene die het wel hebben gelezen, vind ik echt te lang. Maar dat is ook het enige minpunt van het boek.

Sonja de Bruin | 23 mei 2013

Claassens boek beschrijft hoe je van een IK-mens een WIJ-mens kunt worden. Dat valt in 2 delen uiteen. Het eerste deel beschrijft de psychologie van het gunnen aan de hand van 5 wetten, waarbij uit wordt gegaan van één grondbeginsel: Mensen willen en kunnen wel veranderen, maar willen niet veranderd wórden. In het tweede deel ga je aan de slag met de 5 regels om een echt WIJ-mens te worden.

Ook dit boek is weer erg leuk geschreven en leest vlot weg. Remco beheerst de kunst om de toch soms pijnlijke problemen op grappige manier te beschrijven, zonder de ernst van de problemen te bagatelliseren. Daarnaast is het een praktisch boek; je kunt er zo mee aan slag. Daarbij helpt de praktijkcase in het laatste hoofdstuk zeker.

Over Sonja de Bruin

Sonja de Bruin is oprichter en eigenaar van Themis Consultancy. Themis Consultancy verleent diensten op het gebied van Quality Assurance en Process Improvement aan bedrijven die zich bezighouden met software- en/of systeemontwikkeling.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden