Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
PRINCE2 ™ 2017 Editie - Pocket Guide - Nederlandstalig preview
20 februari 2019 | Bert Hedeman

Op verzoek van veel lezers is er nu ook een nieuwe uitgave van de Nederlandse Pocket Guide over de methode PRINCE2 2017 editie, naast de succesvolle paperback Projectmanagement op basis van PRINCE2 Editie 2017 en de Engelstalige Pocket Guide PRINCE2 2017 Edition.

Een belangrijk verschil tussen de editie 2017 en de vorige editie (en dus ook in deze pocket guide) is dat er nu veel meer aandacht is hoe je de methode PRINCE2 kunt toesnijden op de specifieke projectomstandigheden in zowel kleine projecten, projecten binnen programma’s, projecten met externe leveranciers en projecten in een agile omgeving. Met name werken met PRINCE2 in een agile omgeving krijgt veel aandacht, zowel in de behandeling van de afzonderlijke principes als in de behandeling van de afzonderlijke thema’s en processen.

Daarnaast wordt uitgebreid stilgestaan hoe je de PRINCE2-principes toepast binnen de verschillende thema’s en wat daarbij de minimale vereisten zijn. Daarnaast reiken we voor de verschillende thema’s ook technieken aan.

Minder aandacht is er voor configuratiemanagement, aangezien dit geen aspect is dat in ieder project dient te worden meegenomen. Verder is de beschrijving van een aantal managementproducten losgelaten waar dit geen kritisch onderdeel is van de project-communicatie en de samenstelling te sterk afhankelijk is van de projectcontext.

Ten slotte zijn enkele cosmetische wijzigingen doorgevoerd. Zo worden de PRINCE2 rollen, processen en producten niet meer met een hoofdletter geschreven en worden de managementstrategieën nu managementaanpakken genoemd om dit beter aan te laten sluiten op het begrippenkader van de lezers.

Al met al een duidelijke verbetering van de beschrijving van de methode PRINCE2, met name nu PRINCE2 steeds vaker in een agile omgeving wordt toegepast.

Voor velen is deze combinatie nog steeds een uitdaging, terwijl PRINCE2 2017 editie laat zien dat dit goed mogelijk is. We zouden zelfs de stelling aandurven dat op basis van deze editie van PRINCE2 blijkt dat de PRINCE2-methode tenminste zo goed aansluit op agile werken als op de traditionele watervalmethode.

De belangrijkste doelgroep voor deze pocket guide is iedereen die een methodische projectmanagementaanpak in het algemeen of de PRINCE2-methode in het bijzonder wil leren kennen. Het boek is ook erg nuttig voor alle projectmedewerkers in een project dat de PRINCE2-methode gebruikt. Tenslotte kan deze pocket guide uitstekend worden gebruikt ter voorbereiding op het PRINCE2 Foundation examen.

Deze pocket guide geeft een volledige maar beknopte beschrijving van de PRINCE2 2017 editie.

Bert Hedeman – is partner van HWP Consulting. Hij is verantwoordelijk voor de implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en de implementatie van agile werken in organisaties en is hij assessor, coach en trainer van diverse methodieken zoals PRINCE2, PRINCE2 Agile, MPS, MoP, P3O, M_o_R en AgilePM. Verder is hij P3M3 consultant en auteur van diverse boeken. Tenslotte is Bert als docent verbonden aan de opleiding ‘Master of Project Management’ aan de Hogeschool Utrecht.

Ron Seegers – is projectmanagementtrainer en -coach bij Projectmeester. Ron is als trainer geaccrediteerd voor PRINCE2, AgilePM en PRINCE2 Agile, en is ook coauteur van ‘Managen van Agile projecten’. Zodat organisaties betere projectresultaten behalen, inspireert Ron hen om bovengenoemde methoden maar ook raamwerken als Scrum eigen te maken en op maat te maken. Ron heeft ervaring in projectmanagement sinds de jaren ’90 als projectmanager, manager van projectmanagers, consultant, trainer en coach.

Ze zijn de auteurs van PRINCE2 ™ 2017 Editie - Pocket Guide - Nederlandstalig.

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden