Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Begeleiden van transities in teams en organisaties

Beschermjassen voor veiligheid en diversiteit

Paperback Nederlands 2024 9789023259398
Nog niet verschenen, verwacht op 15‑02‑2024

Samenvatting

Reorganisaties, fusies, bezuinigingen, beleidswijzigingen, nieuwe methodieken, verhuizingen, nieuwe collega’s, nieuwe managers, nieuw bestuur… Grote en ook minder grote veranderingen leiden vaak tot een gevoel van onveiligheid, verwaarlozing en machteloosheid in teams en organisaties.

Vooral de oudgedienden die al vaker koerswijzigingen hebben moeten doorstaan, voelen zich gedupeerd en gedemotiveerd, terwijl de jongste generatie werknemers staat te trappelen van ongeduld om door te kunnen naar de toekomst. Er ontstaan kampen en conflicten, en de manager die verantwoordelijk is voor de implementatie neigt ernaar zich achter de nieuwelingen te scharen.

Welke mechanismen zijn hier aan het werk?
Hoe kun je medewerkers veiligheid en continuïteit bieden opdat er weer ruimte ontstaat voor diversiteit en verbondenheid in het team?
Er valt een vergelijking te maken met generaties, rollen en patronen in families, de kern van Beschermjassen. Elke organisatie kent – net als families en samenlevingen – zwarte bladzijden, verborgen lijden en oud zeer. Het is belangrijk deze onder het tapijt geschoven verhalen en geschiedenissen samen met alle werknemers aan het licht te brengen en aan te kijken. Dan wordt het reinigend vermogen geactiveerd, kan de meerstemmigheid en verbondenheid opnieuw een plek krijgen en wordt de bezieling teruggebracht in de organisatie.

Begeleiden van transities in teams en organisaties is bedoeld voor managers,
begeleidingskundigen, teamleiders, coaches, trainers en hrm-professionals. Het is een handleiding om deze processen bij verandering te begrijpen en te faciliteren aan de hand van het werkmodel Beschermjassen. Het zit boordevol herkenbare verhalen en voorbeelden uit de praktijk.

Specificaties

ISBN13:9789023259398
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:144
Druk:1
Verschijningsdatum:15-2-2024
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Over Kitlyn Tjin A Djie

Kitlyn Tjin A Djie is transcultureel systeemtherapeut en ontwikkelde Beschermjassen als antwoord op het westerse witte individualistische denken in de Nederlandse jeugdzorg. Beschermjassen is van toepassing in alle contexten waar onveiligheid en uitsluiting aan de orde zijn. Samen met Irene Zwaan schreef ze diverse boeken over het werkmodel, waaronder het populaire Beschermjassen, transculturele hulp aan families.

Andere boeken door Kitlyn Tjin A Djie

Over Irene Zwaan

Irene Zwaan (1968) is ontwikkelingssocioloog en was werkzaam als Ontwikkelingswerker in Afrika en als adviseur emancipatie in Nederland. Tegenwoordig publiceert ze over diversiteitsvraagstukken en maatschappelijke ontwikkeling. Eerder schreef ze De afwezige vader bestaat niet en (samen met Kitlyn Tjin A Djie) De familieziel.

Andere boeken door Irene Zwaan

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Begeleiden van transities in teams en organisaties