Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Semco in de polder

Durf jij de vaste structuur los te laten en anders te gaan werken? Het kan eenvoudig!

Paperback Nederlands 2017 9789024406876
1
Voormalig Nr. 1Totaal 26 dagen
EvergreenTotaal 566 dagen
Verkooppositie 2463Hoogste positie: 1
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Is jouw werkomgeving weinig inspirerend? Viert bureaucratie hoogtij? Is vergaderen van alledag en worden beslissingen maar moeilijk genomen? Werkt ieder voor zich en is het niet duidelijk waar het bedrijf naartoe wil? Is controle belangrijker dan ondernemen?

Het kan anders. In dit boek lees je hoe ondernemer Allard Droste op geheel eigen wijze de onorthodoxe managementstijl van de Braziliaanse Semco een Hollands tintje geeft. Anders werken begint met een gedeelde droom, die het team beleeft alsof hij al is gerealiseerd. Weg met afdelingen, functieprofielen, beoordelingsgesprekken, werktijden of autorisatieschema's. Wat blijft is een open cultuur waarbinnen ieder op zijn eigen wijze tot zijn recht kan komen. Het resultaat: meer werkplezier, extreem laag ziekteverzuim, geweldige teamspirit en fantastische langetermijnresultaten.

Met 21 strips/tekeningen van Fokke en Sukke

Specificaties

ISBN13:9789024406876
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:192
Uitgever:Boom
Druk:2
Verschijningsdatum:15-2-2017
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (5)

Semco in de polder
Richard Lannoye | 24 oktober 2017
In Semco in de Polder beschrijft Allard Droste op boeiende wijze hoe hij bij een traditioneel geleid bedrijf in korte tijd een omslag wist te bewerkstelligen van een sterk gecontroleerde organisatie naar een open cultuur.
Lees verder
Semco in de polder
Paul Misdorp | 7 juni 2017
De titel van Semco in de polder verwijst naar het Braziliaanse bedrijf Semco, dat het door toedoen van zijn directeur Ricardo Semler heeft aangedurfd om van z’n 5000 medewerkers medeaandeelhouders te maken.
Lees verder
Semco in de polder - Begin bij de droom
Nico Jong | 13 april 2017
Vrijwel ieder groot vraagstuk is tegenwoordig complex. Dat gaat gepaard met onzekerheid en onvoorspelbaarheid en vraagt om loslaten. Tegelijkertijd draaft de wereld door en volgen exponentiele ontwikkelingen elkaar steeds sneller op.
Lees verder
Semco in de polder
Arie Buvens | 9 maart 2017
Op 1 oktober 2014 opende de Markthal in Rotterdam. Dit markante gebouw met zijn indrukwekkende plafond heeft sindsdien de aandacht getrokken van de hele wereld. Binnen drie maanden al één miljoen bezoekers.
Lees verder
Semco in de polder
Sylvie van der Haar | 15 februari 2017
De tijd is rijp voor andere manieren van organiseren: minder regels en hiërarchie, meer vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid. De Braziliaan Ricardo Semler is met zijn onconventionele managementstijl al jaren hét inspirerende voorbeeld voor ondernemers en managers die op een andere manier hun organisatie willen leiden. Vertrouwen is daarbij het sleutelwoord.
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
24 stemmen
18
2
1
0
3

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (3)

column
Redactioneel - Meer of minder managers?
Pierre Pieterse 2 januari 2018 Geen managers meer. De beste ontwikkeling ooit kopte het AD. ‘Had in 2010 bijna 7 procent van Nederlandse beroepsbevolking een managementfunctie, in 2017 is dat gedaald naar 5 procent.’
interview
Allard Droste: ‘Wat weet ik nou als leidinggevende?’
Ger Post 2 februari 2017 Allard Droste kocht tien jaar geleden met een partner het Rotterdamse metaalbedrijf Aldowa. Zijn aparte manier van leidinggeven, waarin vertrouwen en verantwoordelijkheid geven aan het personeel centraal staan, leverde het bedrijf verschillende prijzen op. In Semco in de polder beschrijft Droste zijn methode.
preview
Semco in de polder
Allard Droste 24 januari 2017 In Semco in de polder lees je hoe ondernemer Allard Droste op geheel eigen wijze de onorthodoxe managementstijl van de Braziliaanse Semco een Hollands tintje geeft. Een preview.

Over Allard Droste

  llard Droste inspireert als ondernemer en professioneel dromer. De afgelopen tien jaar heeft hij een bureaucratisch bedrijf (Aldowa) omgetoverd tot een zelfsturende en gemotiveerde werkomgeving die winst maakt. Met prijzen als de Metaalunie award, VNO-NCW Nieuwe Helden of FD Gazelle als gevolg. De succesfactoren past hij ook toe als investeerder, coach en spreker. Hij schreef eerder de bestseller Semco in de polder. Groeien door te delen is zijn nieuwe boek.         

Andere boeken door Allard Droste

Inhoudsopgave

Voorwoord
Goud in handen
Droste-woordenboek

1 Droste-blik vol dromen
2 Medeondernemers
3 Stille klagers
4 Klein is fijn
5 Waardevolle waarnemingen
6 Rustiger, rustigst, rust
7 Vol vertrouwen
8 Gratis aandacht
9 Partytime
10 Voorbeeld(ig) gedrag
11 Super Spoed

Dromen komen uit

12 Delen met velen
13 Samen aan het stuur
14 Plezier hier
15 Eenvoudige eenvoud
16 Sterke softheid
17 Gouden klanten
18 (T)Op gevoel
19 Gouden fouten
20 The holy grail: geen vaste structuur

Wrap-up
Ja, maar?
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Semco in de polder