Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Expressieve kindercoaching

Energiek werken met kinderen in de praktijk

Paperback Nederlands 2022 9789024443604
Nog niet verschenen, verwacht op 13‑06‑2022
23,50

Samenvatting

Expressieve kindercoaching is de methode bij uitstek om kinderen via expressieve middelen emotionele veerkracht, weerbaarheid en balans mee te geven. In het coachproces komt de ontwikkeling weer op gang. De kinderen verwerken op een natuurlijke wijze hun indrukken, emoties, gevoelens en fysieke spanningen. Ze leren omgaan met stressvolle situaties en weten wat ze aan zichzelf hebben.

Dit boek introduceert een volledig uitgewerkte methodiek die zowel coach als kind de volledige ruimte biedt om er een eigen draai aan te geven. Daarmee kan de methodiek zowel een theoretisch kader zijn als houvast bieden in de praktijk. Ook kan ze als inspiratie dienen voor het ontwikkelen van de eigen beroepsvaardigheden.

In drie delen werkt de auteur het volledige spectrum rond kindercoaching uit. De methodiek wordt rijkelijk geïllustreerd met praktijkcases en biedt handvatten voor een op kinderen afgestemd aanbod met een therapeutische werking. Dat maakt dit boek tot een must-read voor iedereen die met kinderen werkt.

Specificaties

ISBN13:9789024443604
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:164
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:13-6-2022
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Over Lilian Dekkers

Lilian Dekkers heeft een achtergrond in de Creatieve Therapie. Na jarenlange ervaring in de pedagogische hulpverlening en het (speciaal) onderwijs startte zij in 2011 haar eigen kinder- en gezinscoachpraktijk Xpressief Coachen. Binnen vier jaar had zij vier vestigingen verspreid over Nederland. Sinds 2016 is ze bestuurder bij Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) en vanaf 2019 richt zij zich meer op het ontwikkelen van onderwijs.

Andere boeken door Lilian Dekkers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Expressieve kindercoaching