Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Einde discussie

Leiderschap door dialoog

Paperback Nederlands 2021 9789024446018
10
Voormalig top 10Totaal 30 dagen
Voormalig top 100Totaal 113 dagen
Verkooppositie 4943Hoogste positie: 4
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Discussie of Dialoog?

Het is totaal niet je bedoeling en toch gebeurt het je keer op keer: je raakt verzeild in een discussie die nergens toe leidt. Of je houdt je mond maar om die discussie juist te voorkomen. Herkenbaar?

Wil jij door jouw manier van communiceren leiderschap tonen?

Met behulp van Einde discussie en de online-leeromgeving leer je tijdens gesprekken succesvol de regie te pakken, verschillende meningen te onderzoeken, ogenschijnlijke tegenstellingen te integreren en sturing te geven aan ontwikkeling en innovatie.

Met de unieke Dialogue to Synergize methode (D2S) leer je hoe je:
- een vorm van leiderschap eigen maakt waarmee je niet alleen sturing geeft aan jezelf, maar ook anderen aanzet tot een productieve dialoog
- je hoofd vrij maakt voor een nieuwe verbindende manier van denken: het doordenken
- de complexe werkelijkheid beter gaat begrijpen door je vecht-vlucht-reflex te vervangen door de betrokken-nieuwsgierigheids-reflex
- met het strak-los-strak-samenwerkingsmodel (p. 171) collega’s coacht naar hogere prestaties
- diversiteit in denken en doen benut om ongekende dingen tot stand te brengen

Professionals kiezen voor D2S!

'Ik gun het iedereen om eens kritisch te kijken naar de gesprekken die je voert. Als je voelt dat het beter kan, dan gaat dit boek je gegarandeerd helpen.' – Margriet Bokhorst, Strategisch adviseur BLdP

Specificaties

ISBN13:9789024446018
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:5-11-2021
ISSN:

Expertrecensies (1)

Einde discussie - 'Verplichte kost voor leiders'
Arvid Buit | 24 november 2021
Leiderschap door dialoog: dat beogen de auteurs van Einde discussie. En mán wat zijn ze daar goed in geslaagd. Volgens mij is dit de blauwdruk van een managementboek. Boordevol (!) inhoudelijke kwaliteit, druipend van persoonlijke ervaringen en ijzersterk beschreven en verbeeld. Ik durf te stellen dat iedere leider dit werk gelezen moet hebben.
Lees verder

Lezersrecensies

4.9 van de 5
9 stemmen
8
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

video
Einde discussie: pak de regie tijdens gesprekken
Roland de Bruijn 26 mei 2022 Het is totaal niet je bedoeling en toch gebeurt het je keer op keer: je raakt verzeild in een discussie die nergens toe leidt. Of je houdt je mond maar om die discussie juist te voorkomen. Herkenbaar? Met behulp van 'Einde discussie' leer je tijdens gesprekken succesvol de regie te pakken. Auteur Roland de Bruijn vertelt in de Bookchat over de Dialogue to Synergize methode.
preview
Einde discussie - Leiderschap door dialoog
Roland de Bruijn 7 oktober 2021 Roland de Bruijn en Fons Trompenaars stellen in Einde discussie dat we kansen missen op voortgang, ontwikkeling en innovatie omdat we niet echt goed zijn in communiceren en samenwerken. Hun dialoogmethode Dialogue to Synergize (D2S) geeft je een concrete aanpak om dit wel te worden.

Over Roland de Bruijn

Roland de Bruijn (spreker, coach, onderzoeker) ontwikkelde samen met Fons Trompenaars de dialoogmethode, waarmee zij professionals leren het beste in elkaar naar boven te halen en innovatieve antwoorden te vinden om grote uitdagingen het hoofd te bieden.

Andere boeken door Roland de Bruijn

Over Fons Trompenaars

Van zijn boek Riding the Waves of Culture (1994) werden inmiddels meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het werd vertaald in meer dan 10 talen. Daarnaast schreef hij onder andere: Seven Cultures of Capitalism, Building Cross-Cultural Competence en 21 Leaders for the 21st Century (samen met Charles Hampden Turner) en hij is hoofdauteur van de serie Business Across Cultures. In de laatste Thinkers 50, het meest prestigieuze overzicht van managementgoeroes, claimt hij de 25e positie. Manfred Kets de Vries (32e plaats in dit overzicht) en Fons zijn de enige Nederlandse managementgoeroes in dit overzicht (www.thinkers50.com). Intercultureel management is het thema waar Fons Trompenaars beroemd mee is geworden. Dat hij dat thema koos, is gezien zijn achtergrond niet heel vreemd. Zijn moeder was Frans, zijn vader Nederlands en zelf werkte hij voor Shell in negen landen. Cultuurverschillen zijn hem daarom met de paplepel ingegoten. De wereld is zijn werkterrein. Hij werkte als consultant o.a. voor Shell, BP, ICI, Philips, Heineken, TRW, Mars, Motorola, General Motors, Nike, Cable and Wireless, Unicredit, Linde en Merrill Lynch. In 1989 startte hij het Centre for International Business Studies, tegenwoordig Trompenaars Hampden-Turner Intercultural Management Consulting, een consulting- en trainingorganisatie op het gebied van internationaal management. Achterliggende gedachte van Fons Trompenaars' werk is dat hij overtuigd is van het feit dat 'de onderneming die een cultuurkloof weet te overbruggen, daar beslissend concurrentievoordeel mee kan behalen'.

Andere boeken door Fons Trompenaars

Inhoudsopgave

Inleiding 9

1 Einde discussie? Ja! 17
2 Regie (1eR) 63
Hoe neem ik de regie over mijn eigen manier van denken en start ik een dialoog?
3 Respect (2eR) 95
Hoe maak ik verbinding met andersdenkenden?
4 Reconciliatie (3eR) 135
Hoe neem ik de verantwoordelijkheid om door te denken bij tegenstellingen?
5 Realisatie (4eR) 163
Hoe stimuleer ik met mijn manier van communiceren de realisatie van nieuwe oplossingen?

Epiloog 195
Dankwoord 197
Eindnoten 199

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Einde discussie