Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Managen zonder macht

Creëer high performance teams en organisaties op je eigen menselijke manier

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789024457564
Direct te downloaden

Samenvatting

Google is van oudsher berucht anti-management en heeft managers hun macht ontnomen waar dat kon. Recruitment, prestatiebeoordeling en promoties worden beslist in groepen en beloning wordt grotendeels bepaald door vaste regels. Joris Merks-Benjaminsen werkte twaalf jaar bij Google en omarmde dit principe van Managen zonder macht: hij werd een van de hoogst scorende managers van Google en trainde vele collega-managers.

Psychologische veiligheid combineren met prestatienormen
Als menselijkheid de overhand krijgt ten koste van accountability, of als prestatiegerichtheid wint van menselijkheid en cultuur, is een nieuw evenwicht nodig. Dit boek helpt teams en organisaties die te veel op één kant van dit spectrum leunen dat evenwicht te hervinden. Diversiteit en inclusie is daarbij de ‘standaardinstelling’.

High performance teams en organisaties
Een team of organisatie kan alleen op het hoogste niveau presteren als alle mensen hun beste zelf zijn en goed samenwerken. De principes van Managen zonder macht leggen een ambitieuze en gebalanceerde lat voor prestaties én menselijkheid. De praktische modellen en oefeningen in dit boek helpen je als manager snel op weg.

Als je een manager bent, of managers in je organisatie wilt bijscholen, als je in een grote organisatie een inclusieve cultuur met start-up spirit wilt neerzetten, of als je een snel groeiende scale-up bent en je opgebouwde cultuur wilt behouden, kijk dan niet verder dan Joris' Managen Zonder Macht. – Kim Wylie: Senior Director People Development at Farfetch

Specificaties

ISBN13:9789024457564
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:256
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:13-6-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Managen zonder Macht - ‘Scherpt je zintuigen’
Thomas Cech | 16 januari 2024
Joris Merks-Benjaminsen waagt zich met ‘Managen zonder Macht’ op het terrein van algemeen management, waar hij hiervoor twee uitstekende marketingboeken heeft geschreven. Zijn nieuwe boek kenmerkt zich door een persoonlijke stijl en eigen ervaringen over hoe teams en individuen te leiden zonder (veel) gebruik te maken van de macht die een manager onherroepelijk heeft.
Lees verder
recensie
Managen zonder macht - Een voorrecht om te lezen
Henk Jan Kamsteeg | 16 augustus 2023
 Wie wil weten hoe je de leidinggevende kunt worden die je zelf had willen hebben, doet er goed aan ‘Managen zonder macht’ van Joris Merks – Benjaminsen te lezen. We kunnen veel leren van de leiderschapslessen die hij bij Google leerde.
Lees verder
recensie
Managen zonder macht - Een praktisch boek voor managers
Rudy Kor | 8 augustus 2023
De kernboodschap van Managen zonder macht is dat elke manager voor een lastige evenwichtsoefening staat. Hij moet zowel aandacht besteden aan de prestatie die de organisatie verwacht van het team, maar tegelijk moet er ook aandacht zijn voor het teamfunctioneren zelf. Hij moet zowel resultaatgericht zijn, als zorgen voor een inclusieve teamomgeving.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
5 stemmen
5
0
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Door minder macht te gebruiken, kun je meer bereiken
Paul Groothengel 15 september 2023 Hoe zorg je voor een bedrijfscultuur waarin mensen wel prestatiegedreven zijn, maar waar tegelijk plek is voor menselijkheid en creativiteit? Door zoveel mogelijk te managen zonder macht en door je als manager te verbinden met je teamleden, schrijft ondernemer en voormalig Google-manager Joris Merks-Benjaminsen in ‘Managen zonder macht’.
preview
Managen zonder Macht - Creëer high performance teams en organisaties
Joris Merks-Benjaminsen 5 juli 2023 ‘Managen zonder Macht’ is nadrukkelijk geen boek over leading without authority. Met zijn boek richt Joris Merks-Benjaminsen zich tot mensen die wel formele macht hebben. ‘Het principe van managen zonder macht gaat over het bewust níét (of minder) gebruiken van de macht.’ Dat brengt allerlei voordelen met zich mee. Merks-Benjaminsen vertelt erover in zijn preview.

Over Joris Merks-Benjaminsen

Joris Merks-Benjaminsen is een bekroond auteur en expert in organisatietransformatie. Hij is gespecialiseerd in het cultiveren van inclusieve high performance teams en culturen. De afgelopen 12 jaar hielp hij honderden internationale merken bij het overwinnen van transformatie-uitdagingen. Op basis van zijn staat van dienst in het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden op alle niveaus toen hij hoofd was van de Google Digital Academy en een van de hoogst scorende managers aller tijden bij Google, ontwikkelde Joris een toolkit om nieuwe menselijke leiderschapscapaciteiten in elk bedrijf op te bouwen: het programma Managen Zonder Macht. Het biedt een holistische aanpak die data, actiegericht leren, analyse en strategie combineert met menselijk inzicht, empathie en persoonlijk bewustzijn om praktische oplossingen te creëren die elke organisatie positief en blijvend kunnen veranderen. Managen Zonder Macht is Joris zijn nieuwste boek. Tweemaal eerder viel hij al in de prijzen met zijn boeken over organisatieverandering: Schizofrene Marketing en Online Brand Identity wonnen beiden de PIM Marketingliteratuurprijs. Het boek en het programma Managen Zonder Macht helpen managers en leiders om teams en organisaties te bouwen met een hoge lat voor prestaties én voor menselijkheid.  Meer info: managingwithoutpower.com

Andere boeken door Joris Merks-Benjaminsen

Inhoudsopgave

Voorwoord
Introductie

Deel I Briljante managers, Briljante Basics
Google’s tien gedragingen van briljante managers
Jezelf verbeteren met manager-feedback van je team
Vijf Briljante Basics voor briljante managers
Basic 1 Betekenisvolle gesprekken over carrière en persoonlijke groei
Basic 2 Samen OKR’s schrijven: richting en verwachtingen vaststellen
Basic 3 Zinvolle meetings en teamnormen
Basic 4 Tracken van voortgang op OKR’s en mijlpalen
Basic 5 Eerlijke en voorspelbare prestatiebeoordelingen

Deel II Briljante teamleiders, succesvolle teams
Psychologische veiligheid
Psychologische veiligheid combineren met hoge prestatienormen
DEI: Diversity, Equity, Inclusion
Triple-A: Activisme, Allyship, Actie

Deel III Briljante leiders, succesvolle organisaties
Universele beperkingen van data: een ontsnapping uit de gevangenis
Vijf pijlers voor organisatorische transformatie

Epiloog
Bijlagen
Dankwoord
Literatuurlijst

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Managen zonder macht