Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Leven toevoegen aan de dagen

Van slechtnieuwsgesprek tot laatste adem en rouw – hoe een stervensproces verloopt

E-book Epub Nederlands 2023 9789029546485
Verkooppositie 4739Hoogste positie: 181
Direct te downloaden

Samenvatting

Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg

Wat kan er met je gebeuren vanaf het moment dat je het slechte nieuws krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent, tot het moment van je laatste adem? Longarts Sander de Hosson vertelt openhartig hoe dit proces verloopt met aansprekende en ontroerende patiëntverhalen. Hij gaat in op slechtnieuwsgesprekken, palliatieve zorg, de rol van zorgmedewerkers, de betekenis van de naaste omgeving, de schoonheid van een goed sterfbed, euthanasie en dilemma’s waar een arts en patiënt voor staan.

Schrijver en journalist Els Quaegebeur laat de dagelijkse praktijk van deze longarts heel dichtbij komen.

Specificaties

ISBN13:9789029546485
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:146
Druk:2
Verschijningsdatum:10-3-2023
ISSN:

Expertrecensies (2)

Leven toevoegen aan de dagen - ‘Maakt moeilijke zaken bespreekbaar’
Peter Streefkerk | 13 maart 2024
Praten over de dood doen we niet graag. Maar het is wel onvermijdelijk. Want dood gaan we allemaal, en niet altijd op een prettige manier. Als je te horen krijgt dat je ongeneeslijk ziek bent, dement wordt, getroffen wordt door ALS of een herseninfarct krijgt... Wat doet het met jou, met je partner, je kinderen, je familie en vrienden? Dat is waar ‘Leven toevoegen aan de dagen’ van Sander de Hosson en Els Quaegebeur over gaat. 
Lees verder
Leven toevoegen aan de dagen - Zo veel mogelijk mensen zouden dit moeten lezen
Ineke Peters | 17 april 2023
Longarts Sander de Hosson is een man met een missie. Hij vindt dat we spectaculair slecht zijn voorbereid op de dood, terwijl doodgaan onderdeel van ons bestaan hoort te zijn. Daarom schreef hij met journalist Els Quaegebeur ‘Leven toevoegen aan de dagen’. Geen vakliteratuur voor zorgverleners, maar bestemd ‘Voor iedereen die doodgaat’ zoals het motto voorin luidt. Het boek is een aanrader.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Sander de Hosson

Sander de Hosson (1977) studeerde geneeskunde en is sinds 2012 longarts in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Hij schreef columns over zijn werk in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant en hij heeft een veelgelezen blog. Voor zijn columns ontving hij de Global Lung Cancer Coalition Journalism Award. In 2018 verscheen Slotcouplet. Ervaringen van een longarts, zijn gevierde bundeling columns over de palliatieve zorg.

Andere boeken door Sander de Hosson

Over Els Quaegebeur

Els Quaegebeur (1974) is journalist en columnist. Ze schrijft onder andere voor Het Parool, Vrij Nederland, Opzij en de VARA Gids. In 2006 verscheen haar debuutroman Mijn geheim, het verleidelijke leven van een minnares. In 2013 volgde Bij Starbucks heet ik Amy. Leven in New York City, over haar belevenissen in New York. In 2021 publiceerde ze Zoals Vogels vliegen, een non-fictieboek over twee zusjes die hun ouders, broer en pleegbroertje verloren in de aanslag op MH17.

Andere boeken door Els Quaegebeur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leven toevoegen aan de dagen