Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Krachtig

Hoe bouw je een bedrijfscultuur van vrijheid en verantwoordelijkheid

E-book Epub Nederlands 2018 9789044977233
Direct te downloaden

Samenvatting

Hoe de prestatiegedreven cultuur van Netflix voor het ongekende succes van het bedrijf zorgde.

Patty McCord heeft jarenlange ervaring als hr-manager bij grote techbedrijven en innovatieve start-ups. Als chief talent officer was ze de afgelopen jaren medeverantwoordelijk voor de unieke bedrijfscultuur van Netflix.

McCord pleit in Krachtig voor radicale eerlijkheid: motiveer met
uitdagend werk en niet met beloftes, extraatjes en bonussen. Verspil geen tijd aan jaarlijkse functioneringsgesprekken en motivatiebijeenkomsten. Durf afscheid te nemen van werknemers die niet meer passen binnen de behoefte van het bedrijf.

Op basis van haar ervaringen schetst McCord, met humor en zonder een blad voor de mond te nemen, de weg naar een cultuur van grote prestaties en winstgevendheid.

Specificaties

ISBN13:9789044977233
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:none
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:136
Uitgever:AW Bruna
Druk:2
Verschijningsdatum:23-5-2018
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Krachtig - 'Laat je wereld wankelen'
Annemiek Sierhuis | 2 augustus 2018
Wat een geweldig boek! Ik kom woorden tekort om te beschrijven hoe goed Krachtig is en hoeveel geweldige tips, voorbeelden en verrassende managementregels er in staan. Maar eigenlijk vooral: hoeveel regels afgeschaft kunnen worden!
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
Zomerlezen - 5 goede boeken voor de vakantie
Patrick Davidson 5 juli 2018 De zomer is begonnen en dus vroegen we schrijver en spreker Patrick Davidson om zijn jaarlijkse selectie aan te leveren met leestips voor de zomer. Davidson is gefascineerd door mensen en teams die zichzelf continu overtreffen, schrijft daar zelf over en dit leesvoer sluit daar helemaal op aan.

Over Patty McCord

Patty McCord werkte voor zowel kleine innovatieve start-ups als grote techbedrijven. Ze heeft uit de eerste hand ervaren hoe bedrijven traag en zelfvoldaan, en werknemers cynisch en zeurderig kunnen worden. Als chief talent officer was ze medeverantwoordelijk voor de unieke bedrijfscultuur van Netflix en co-auteur van het Netflix Culture Deck. Al haar ervaringen gebruikt ze nu om onze manier van werken opnieuw te definiëren door bestaande regels en structuren los te laten.

Andere boeken door Patty McCord

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Krachtig