Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Aandacht

Het fundament van emotionele intelligentie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789047005841
Direct te downloaden

Samenvatting

In deze tijd van voortdurende afleiding is aandacht een schaars goed geworden. Maar het is ook ons belangrijkste hulpmiddel om een prettig leven te leiden en goed te presteren.

Daniel Goleman, auteur van de everseller 'Emotionele intelligentie', laat in dit onderhoudende en diepgravende boek zien hoe we onze aandacht kunnen aanscherpen. Hij combineert de nieuwste inzichten op het gebied van beslissen, mindfulness en communicatie. Het resultaat is een boeiend verhaal dat niet alleen de laatste stand van zaken in de neurowetenschappen behandelt, maar ook praktische hulp biedt om ons bewuster te worden van onze emoties en oordelen, zodat we beter leren omgaan met alle informatie en prikkels om ons heen.

Specificaties

ISBN13:9789047005841
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:304
Druk:1
Verschijningsdatum:25-9-2013
Hoofdrubriek:Psychologie

Expertrecensies (1)

Louis Thörig | 7 maart 2014
Daniel Goleman, vooraanstaand psycholoog, is wereldberoemd geworden met zijn baanbrekende boek ‘Emotionele intelligentie’. Maar het fundament van emotionele intelligentie is eigenlijk aandacht. Hij schreef er het boek ‘Aandacht’ over. In de huidige tijd van voortdurende afleiding is aandacht een schaars goed geworden.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (6)

nieuws
Trends 2014
Pierre Pieterse 27 december 2013 Gepatenteerde blijvertjes onder de noemer ‘trends’ zijn ‘retro & authentiek’, vandaar dat we voor onze inventarisatie een authentieke klassieke glazen sneeuwbol (Franse vinding, circa 1800) een paar keer op zijn kop hebben gehouden waarna een hele sneeuwbui aan onmiskenbare trends naar beneden dwarrelde. We hebben de belangrijkste (management)ontwikkelingen er heel selectief dus arbitrair uitgepikt, te weten: mobiel, big data, Aandacht, balanseconomie en anders organiseren.
interview
Dan Goleman: ‘Aandacht werkt als een spier’
Jeroen Ansink 11 december 2013 Gebrek aan focus leidt tot slecht leiderschap, zegt de Amerikaanse denker Dan Goleman in Aandacht. Managers die resultaten willen behalen, moeten tegelijkertijd beschikken over zelfkennis, mensenkennis en systeemkennis. ‘We hebben moeite met iets dat ons in het verleden natuurlijk afging.’
column
Oprisping
Rene ten Bos 26 november 2013 Toen Klaas Knot, hoogleraar en baas bij De Nederlandsche Bank, niet lang geleden vertelde dat hij ‘het gevoel’ had dat Nederland wat betreft de recessie het ergste achter de rug had, viel heel Nederland over hem heen. Een hoogleraar, bovendien baas bij De Nederlandsche Bank, mag kennelijk niet op basis van ‘gevoel’ optimistische boodschappen over de economie verkondigen.
nieuws
Het belang van focus
Jeroen Ansink 25 september 2013 In een tijd waarin we altijd bereikbaar zijn en continu worden afgeleid is het een toenemend probleem: hoe houden we onze Aandacht erbij? In zijn zojuist verschenen Aandacht geeft de Amerikaanse psycholoog en wetenschapsjournalist Daniel Goleman een praktisch handvest om beter om te gaan met de overkill aan prikkels en informatie in onze omgeving.
nieuws
Opletten! Wees zuinig op je aandacht
Ger Post 15 maart 2013 Net op het moment dat je in een moeilijke zin zit, komt er een email binnen. Meteen ben je afgeleid en is de zin uit je hoofd. Het zijn herkenbare ergernissen die ervoor zorgen dat je uiteindelijk vaak meer tijd kwijt bent aan het werk en, zoals uit recent onderzoek blijkt, ervoor zorgen dat je twee keer zoveel fouten maakt.
nieuws
Nieuwe boeken (1): de breinmode duurt voort
Hans van der Klis 1 maart 2013 Aangejaagd door het succes van Ons feilbare denken van Daniel Kahneman en Wij zijn ons brein van Dick Swaab verschijnt er dit voorjaar ook weer een stapel managementboeken die de werking van het brein en het onbewuste als onderwerp heeft. De kunst van het verleiden van klanten én medewerkers: de neurowetenschap is er nog lang niet klaar mee.

Over Daniel Goleman

Daniel Goleman is psycholoog. Hij studeerde psychologie aan Harvard University en was hoofdredacteur van Psychology Today. Hij is de bedenker van het begrip 'emotionele intelligentie' en auteur van het gelijknamige boek. 'Emotionele intelligentie' verscheen in 1996 en werd in meer dan twintig talen vertaald.

Andere boeken door Daniel Goleman

Inhoudsopgave

1. Het subtiele vermogen

Deel 1: De anatomie van aandacht
2. Grondbeginselen
3. Aandacht van boven en beneden
4. De waarde van een hoofd op drift
5. Evenwicht vinden

Deel 2: Zelfbewustzijn
6. De innerlijke leidraad
7. Onszelf zien zoals anderen ons zien
8. Een recept voor zelfbeheersing

Deel 3: Anderen doorzien
9. De vrouw die te veel wist
10. De empathie-triade
11. Sociale sensitiviteit

Deel 4: De bredere context
12. Patronen, systemen en wanorde
13. Systeemblindheid
14. Verre gevaren

Deel 5: Praktische slimheid
15. De mythe van de 10.000 uur
16. Op spelletjes gericht
17. Ademhalingsmaatjes

Deel 6: De geconcentreerde leider
18. Hoe leiders aandacht sturen
19. De drievoudige focus van de leider
20. Wat maakt iemand tot een leider?

Deel 7: Een brede visie
21. Leiden naar een verre toekomst

Dankbetuiging
Bronnen
Literatuur
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Aandacht