Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Bevrijd!

De toekomst van werk in een wereld van communicatie-overload

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2021 9789047011934
Voormalig top 100Totaal 6 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Cal Newport pleit al jaren voor diep werk: het vinden van tijd en rust voor geconcentreerd werk, waarin creativiteit en origineel denken ontstaat. Maar de constante stroom aan communicatie heeft ons werk compleet overgenomen, waardoor strategieën tegen afleiding niet meer genoeg zijn. We zijn de hele dag bezig met communicatie en proberen in een paar uurtjes in de vroege ochtend, avond en het weekend ons daadwerkelijke werk te doen. Het gaat ten koste van onze productiviteit, creativiteit, ons denkvermogen en onze gezondheid.

Newport vertelt hoe we in deze communicatietredmolen zijn beland en bevrijdt ons van de tirannie van de inbox. In een toekomst waarin onze hersenen ons onderscheiden van algoritmen en robots, is het van essentieel belang om gewoontes aan te leren waardoor we onze hersenen ook echt benutten. En bedrijven die hun processen erop aanpassen, creëren een wezenlijk concurrentievoordeel.

Newport biedt de lezer een blauwdruk voor die gewoontes en processen. Voor elke CEO of ondernemer die hun bedrijf toekomstbestendig wil maken, en voor elke werknemer die zijn overvolle inbox zat is: dit boek wijst je stap voor stap de weg.

Specificaties

ISBN13:9789047011934
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:17-6-2021
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Bevrijd! van Cal Newport - 'Prettig geschreven, praktisch en superrelevant'
Elly Stroo Cloeck | 5 oktober 2021
Weer een boek over efficiënter met je inbox omgaan? Nee! Cal Newport stelt in het verrassende Bevrijd! dat de komst van email onze hele manier van werken ingrijpend heeft veranderd. Email heeft gezorgd voor het ‘hyperactieve collectieve brein’. 
Lees verder
recensie
Bevrijd! - 'De baas over alles wat er op ons afkomt'
Henk Jan Kamsteeg | 13 augustus 2021
Cal Newport biedt uitkomst voor menig professional. In zijn nieuwste boek bevrijdt hij ons van de druk van de talloze e-mails. Lees Bevrijd!, pas zijn tips toe en word pas echt effectief!
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (3)

achtergrond
Stop de e-mail hive, verhoog de productiviteit
Bertrand Weegenaar 17 januari 2022 De eerste e-mailserver bij IBM begin jaren ’80 lag er bijna direct uit. Zonder dat de architecten het bedacht hadden, wisten gebruikers al snel dat e-mail kans bood om het bericht direct naar heel veel mensen te sturen. 
interview
Beknot de vrijheid van de kenniswerker
Jeroen Ansink 29 november 2021 Email maakt mensen dommer, improductiever en ongelukkiger, schrijft de Amerikaanse computerwetenschapper Cal Newport in Bevrijd!. Hij pleit in zijn boek voor een volledig nieuwe manier van samenwerken om de tirannie van de inbox te doorbreken. ‘Emailloze vrijdagen zijn een lapmiddel.’
nieuws
Bevrijd!
Pierre Pieterse 2 augustus 2021 Het gebruik van e-mail maakt mensen niet alleen improductiever, maar ook ongelukkiger, schrijft Cal Newport in Bevrijd! Dat komt omdat kenniswerk momenteel is georganiseerd rondom het ‘hyperactieve collectieve brein’. 

Over Cal Newport

Cal Newport is een jonge professor aan de universiteit van Georgetown. Door zelf diep werk toe te passen weet hij naast zijn veeleisende baan en een druk gezinsleven met uitzonderlijke regelmaat wetenschappelijke artikelen te publiceren. Hij schreef diverse boeken, waaronder de bestseller So Good They Can’t Ignore you en How to Become a Straight A Student.

Andere boeken door Cal Newport

Inhoudsopgave

Inleiding – Het hyperactieve collectieve brein 9

Deel 1 – De zaak tegen e-mail
1 E-mail maakt ons minder productief 25
2 E-mail maakt ons ongelukkig 59
3 E-mail heeft een eigen wil 89

Deel 2 – Principes voor een wereld zonder e-mail
4 Het aandachtskapitaalprincipe 123
5 Het procesprincipe 163
6 Het protocolprincipe 207
7 Het specialisatieprincipe 243

Conclusie – De grootste uitdaging van de eenentwintigste eeuw 289

Dankwoord 295
Over de auteur 297
Noten 299
Register 323

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bevrijd!