Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De kleine Goleman

Zijn werk over emotionele intelligentie samengevat

Gebonden Nederlands 2020 9789047014553
Verkooppositie 3530
Nog niet verschenen, verwacht op 17‑12‑2020
11,99

Samenvatting

Een hoog iq biedt geen garantie op een gelukkig leven; minstens even belangrijk is het eq, het ‘emotiequotiënt’. Op dit inzicht baseerde Daniel Goleman, psycholoog, schrijver en wetenschapsjournalist zijn klassieke boek 'Emotionele intelligentie' (1995).

In dit boek, dat in veertig talen vertaald werd en waar vijf miljoen exemplaren van zijn verkocht, laat Goleman ons kennismaken met het voelende deel van ons brein, dat zorgt voor zelfkennis, zelfbeheersing, geestdrift en het vermogen eigen emoties te herkennen en onszelf te motiveren. Emotionele vaardigheden blijken niet alleen belangrijker te zijn dan rationele, ze zijn ook van doorslaggevend belang voor succes in werk en relaties.

In de jaren die volgden bouwde Goleman zijn gedachtegoed verder uit met boeken als Emotionele intelligentie in de praktijk en Sociale intelligentie. Later verlegde hij met Aandacht (2013) en Meditatie (2017, met Richard Davidson) zijn focus naar een onderwerp dat essentieel is in deze tijd van voortdurende afleiding: onze aandacht.

Ook hier heeft neurowetenschappelijk onderzoek geleid tot nieuwe inzichten over onze emoties, onze prestaties en ons welbevinden. De kleine Goleman biedt een heldere samenvatting van Emotionele intelligentie en bespreekt daarnaast Golemans latere werk.

Specificaties

ISBN13:9789047014553
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:80
Druk:1
Verschijningsdatum:17-12-2020
Hoofdrubriek:Psychologie

Over Jacqueline de Jong

Jacqueline de Jong is redacteur, tekstschrijver en journalist. Samen met Annic van Wonderen, ceo van I Love Fashion News.com, schreef ze het boek Masterclass ondernemen.

Andere boeken door Jacqueline de Jong

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De kleine Goleman