Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Procesmanagement

Over procesontwerp en besluitvorming

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2012 9789052619606
Direct te downloaden

Samenvatting

Wanneer is een manager of bestuurder een succesvolle beslisser? Moet u daadkrachtig zijn? Over ruime feitenkennis beschikken? Overtuigende betogen kunnen houden?

De auteurs van 'Procesmanagement' beschouwen een manager als een succesvolle beslisser als hij veel aandacht heeft voor de procesaspecten van verandering. Succesvol management is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de mate waarin de 'stakeholders' worden betrokken bij de besluitvorming en hun eigen belangen beschermd zien. Zonder hun steun is elke verandering gedoemd te mislukken.

Dit boek bevat een groot aantal inzichten over dit 'procesmanagement'. De auteurs gaan in op de voordelen daarvan, maar ook de risico's en tekortkomingen lichten zij scherp toe. En ze beschrijven strategieën om met die nadelen om te gaan.

In deze 4e herziene druk is bovendien een hoofdstuk toegevoegd met een aantal praktische handreikingen die het ontwerp en management van processen overzichtelijk en eenvoudig toepasbaar maken.

Specificaties

ISBN13:9789052619606
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:227
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:4-4-2013
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Procesmanagement (derde herziene druk)
Ilja Jacobs | 9 juni 2009
Bij procesmanagement denkt u wellicht ook aan 'sturen en beheersen' van een proces en aan meetbare indicatoren, meten en verantwoorden. En juist dat is bij het maken van beleid moeilijk. 'Procesmanagement: over procesontwerp en besluitvorming' gaat over het maken van beleid en hoe u daar procesmanagement op kunt toepassen. Daarbij spelen andere factoren een rol dan meetbare indicatoren, zoals de auteurs, de Bruin, ten Heuvelhof en in 't Veld beschrijven. Procesmanagement bij beleid heeft veel meer te maken met het samenbrengen en bijeenhouden van partijen die bij het maken van beleid betrokken zijn. Een pittig boek, maar voor mensen die in hun dagelijkse werk met beleid te maken hebben helpt het om de stuurmogelijkheden bij een beleidsproces helder te krijgen.
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
9 stemmen
3
3
2
1
0

Interviews en artikelen (1)

opinie
De wet van de heilige besluiten
Martijn Leijten 8 januari 2014 Bij de formatie van het eerste kabinet-Rutte in 2010, onderhandelde verkiezingswinnaar VVD met de fractievoorzitters Maxime Verhagen van het CDA en Geert Wilders van de PVV over de vorming van een coalitie. Met de nodige moeite kwam er een voorstel ter tafel voor een minderheidskabinet VVD-CDA met een gedoogconstructie, waarbij de PVV besluiten over in een ‘gedoogakkoord’ bepaalde onderwerpen zou steunen.

Over Hans de Bruijn

Prof. dr. Hans de Bruijn is hoogleraar bestuurskunde aan de Faculteit Techniek, Bestuur en Management van de Technische Universiteit Delft. Hij is daarnaast onder andere verbonden aan de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur in Den Haag en programmaleider Governance aan het Netherlands Institute for City Innovation Studies. Foto, Sake Elzinga

Andere boeken door Hans de Bruijn

Over Ernst ten Heuvelhof

Ernst ten Heuvelhof is hoogleraar bestuurskunde aan de faculteit Techniek, Bestuur en Management van de Technische Universiteit Delft en aan de faculteit der Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Andere boeken door Ernst ten Heuvelhof

Over Roel in 't Veld

Roel in 't Veld was bestuurder op gemeentelijk en nationaal niveau, architect van onderwijsbeleid, topambtenaar en toezichthouder, en hoogleraar aan acht Europese universiteiten. Hij maakt zich al 45 jaar druk over democratie.

Andere boeken door Roel in 't Veld

Inhoudsopgave

1. Introductie: proces en inhoud

Deel 1: Inleiding tot procesontwerp en procesmanagement
2. Een nadere positionering van de procesbenadering

Deel 2: Procesarchitectuur
3. Het ontwerpen van een proces
4. De procesarchitect in actie: het maken van een procesontwerp

Deel 3: Het management van een proces
5. Een open proces
6. Een veilig proces: bescherming van de kernwaarden
7. Een proces met voldoende vaart: prikkels voor de voortgang
8. Een proces met voldoende inhoud
9. Werken aan processen

Epiloog
Literatuur
Register
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Procesmanagement