Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 21% korting
,

Talent Centraal

Over talentscouting, talentontwikkeling en talentgericht werken

Paperback Nederlands 2019 9789055163045
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
31,45
24,95
VOORDEEL - 21% korting

Samenvatting

Dit boek legt uit hoe talent centraal is te stellen in organisaties met Ali B. als voorbeeld. Veel organisaties omarmen het idee om medewerkers meer vanuit hun talenten te laten werken, maar vinden dat ook lastig. Talentgericht werken gaat er van uit dat ieder mens talenten heeft en daarmee van toegevoegde waarde is of kan zijn voor de organisatie. Talentgericht werken is echter nog niet vanzelfsprekend in de praktijk.

Dit boek helpt organisaties om talenten optimaal in te zetten en te benutten en laat zien hoe Ali B. dat doet. Mensen vinden het belangrijk om vanuit hun talent te mogen en kunnen werken en deze (verder) te kunnen ontplooien in het licht van persoonlijke ambities. Talent gaat om potentieel, dat wat medewerkers in zich hebben en (nog) tot uiting moet komen. Veel talent van medewerkers blijft verborgen omdat organisaties medewerkers selecteren op wat zij al goed kunnen en hebben bewezen. De identificatie van talent richt zich juist op de herkenning van talenten van medewerkers die niet te gebruiken zijn. Talentgerichte coaching helpt medewerkers hun talenten aan te boren en te etaleren. Ali B. brengt dit in de praktijk als coach bij ‘The Voice of Holland’.

Wat organisaties kunnen leren van Ali B. is wat het oplevert wanneer talent centraal staat. Het is aan organisaties om talentgericht werken als uitgangspunt te nemen. Dat begint met het organiseren van het werk rondom talenten van medewerkers, door meer vanuit rollen te werken en medewerkers zelf hun werkpakketten samen te laten stellen. Dit bevordert meteen het zelfleiderschap van medewerkers en positioneert hen als ondernemers van hun eigen talent. Dit boek biedt organisaties en (aankomende) professionals handreikingen hoe talentgericht werken in organisaties in te bedden en te borgen.

Specificaties

ISBN13:9789055163045
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:17-4-2019
ISSN:

Expertrecensies (2)

Talent Centraal - 'Heeft me geïnspireerd'
Jorien Dullemeijer | 16 oktober 2019
Zonder dat je zelf een daadwerkelijk zangtalent hoeft te hebben, is er ook op jouw werk een podium nodig waarbij jouw spreekwoordelijke stem als ontwikkelend talent gehoord wordt.
Lees verder
Talent centraal: talentgericht werken voor meer productiviteit
Jorina Laan | 17 september 2019
Talentgericht werken is het nieuwe competentiegericht werken. Waar we eerst gefocust waren op het wegwerken van tekortkomingen om aan de gevraagde competentieprofielen te voldoen, gaan we nu steeds meer uit van eigen talenten en het ontwikkelen daarvan.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Ali B.’s oog voor talent, door de ogen van Karin Manuel
Hans van der Klis 19 augustus 2019 Het kostte lector Karin Manuel een jaar om in contact te komen met Ali Bouali - Ali B. Doel was hem te verleiden zijn medewerking te verlenen aan een boek over talent scouten en ontwikkelen, Talent centraal. Maar toen ze hem eenmaal te pakken had, gaf Ali zich volledig over. ‘Ik wilde mijn ideeën altijd al onderwijsproof maken, maar ik wist niet hoe', zegt hij.
nieuws
Wat we van Ali B.’s oog voor talent kunnen leren
Hans van der Klis 18 april 2019 Ali B. als medeauteur van een managementboek? Lector HRM Karin Manuel heeft een jaar lang achter Ali Bouali aangejaagd om zijn specifieke manier van talent scouten en ontwikkelen in een boek te kunnen verwerken. Gisteren was de presentatie van het boek, Talent Centraal, in KAF in Almere.

Over Karin Manuel

Dr. mr. Karin Manuel heeft vanaf 1999 verschillende rollen vervuld op het terrein van HRM bij diverse organisaties in de non-profitsector. Zij is in 2013 gepromoveerd in de Sociale Wetenschap met als thema het organiseren en managen van succes in organisaties. Karin is lector bij het NCOI en heeft daarnaast een adviesbureau, MMCT, op het gebied van organisatieontwikkeling en HRM. Zij is bovendien de grondlegger van het label www.workcrafting.nl

Andere boeken door Karin Manuel

Over Ali Bouali

ALI B (1981) is succesvol ondernemer, rapper, tv-persoonlijkheid en theatermaker. In zijn carrière probeert hij altijd anderen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen, bijvoorbeeld als coach bij The Voice, en brengt hij mensen met elkaar in verbinding, zoals in Ali B op volle toeren. Alles in Ali B's leven draait om actie en groei. En dus ook dit boek. Ali laat zien hoe hij de lessen van onder anderen Wim Hof, Stephen Covey en Eckhart Tolle toepast, maar ook hij dankzij Mahatma Gandhi zijn eerste hit scoorde met 'Ik ben je zat'.

Andere boeken door Ali Bouali

Inhoudsopgave

Voorwoord 07

1 Talent ontplooien 10
1.1 Het startpunt van talent 11
1.2 Persoonlijke onderleggers 15
1.3 De impact van de omgeving 23

2 Talent scouten 28
2.1 Talentidentificatie 29
2.2 Talentontluiking 37
2.3 Talentselectie 47

3 Talentgericht coachen 56
3.1 Coaching vanuit een talentgerichte benadering 58
3.2 Aanpak talentgerichte coaching 65
3.3 Talent verzilveren 69

4 Talentgericht werken 82
4.1 Essenties van talentgericht werken 83
4.2 Anders (durven) organiseren van werk 86
4.3 HRM en talentgericht werken 89

Samenvatting 99
Dankwoord 101
Methodologische verantwoording 103
Literatuur 107

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Talent Centraal