Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Diagnose Zorginnovatie

Over technologie en ondernemerschap

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789055949939
Voormalig top 100Totaal 31 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Als gevolg van demografische, epidemiologische en economische ontwikkelingen staan de zorgsystemen in veel westerse landen, waaronder Nederland, onder druk. Krampachtig wordt geprobeerd het bestaande systeem 'in de lucht' te houden, maar maatregelen om dit te bewerkstelligen werken niet of nauwelijks en lijken meer op lapmiddelen. Het waarborgen van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg in Nederland vraagt om innovatie. Technologie kan daarbij een belangrijke rol spelen, maar is geen doel op zich.

Technologische oplossingen moeten dienstbaar zijn aan misschien wel de belangrijkste doelstelling van de zorg: waarde toevoegen aan het leven en welbevinden van de burger, de cliënt en de patiënt. Om echter te voorkomen dat technologie vooral leidt tot stijgende kosten, is het essentieel dat tegelijkertijd inhoud wordt gegeven aan sociale en procesinnovatie. Oude toepassingen en werkwijzen moeten plaatsmaken voor nieuwe als die meer waarde toevoegen.

Welkom bij 'Diagnose Zorginnovatie' - het resultaat van een tweejarige studie door en in samenwerking met vele betrokkenen bij de Nederlandse gezondheidszorg. Hoofdvraag van deze studie was: hoe kunnen wij innovatie zodanig inzetten dat deze niet alleen bijdraagt aan de kwaliteit van leven van het individu, maar tegelijkertijd ook aan de toegankelijkheid en betaalbaarheid van ons zorgstelsel? Op naar een duurzame, vitale en toekomstbestendige gezondheidszorg en samenleving!

Specificaties

ISBN13:9789055949939
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:480
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:24-9-2014
Hoofdrubriek:Non-profit
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Philip J. Idenburg

Philip J. Idenburg is als cocreator van Ouder Worden 2040 vanaf het begin af aan betrokken geweest als aanjager en programmaleider. Hij is daarnaast als managing partner verbonden aan strategie- en innovatiebureau BeBright en ondersteunt zorgpartijen op het gebied van strategie en innovatie-vraagstukken. Philip is een veelgevraagd spreker voor lezingen en colleges. Tevens is hij auteur van vele artikelen en boeken waaronder ‘Diagnose 2025’ (2010), ‘Sociaal Wonen 2030’ (2013), ‘Diagnose Transformatie’ (2017) en de jaarlijkse uitgaven van ZorgEnablers. Daarnaast is hij o.a. lid van de Raad van Toezicht (RvT) van de Mijzo – een vernieuwende VVT organisatie die bijdraagt aan de regionale zorgtransformatie, en lid van de Raad van Advies (RvA) van de IGJ.

Andere boeken door Philip J. Idenburg

Over Michel van Schaik

Michel van Schaik is directeur Gezondheidszorg bij de Rabobank en vanaf de aanvang actief betrokken geweest bij de verschillende Diagnose programma’s. Daarnaast is hij actief als voorzitter van de Commissie Gezondheidszorg van de Nederlandse Vereniging van Banken en VNO-NCW. Hij is lid van de RvT van het instituut voor Positieve Gezondheid en heeft nog diverse andere nevenfuncties. Als coöperatieve bankier spant hij zich in om financieringsmiddelen in te zetten waar de toegevoegde waarde voor de samenleving het grootst is.

Andere boeken door Michel van Schaik

Inhoudsopgave

Voorwoord
Deelnemers
Partners
Management samenvatting
Management summary
Inleiding
Leeswijzer
Dankwoord

Deel I Theoretisch kader
Inleiding
1 Innoveren en technologie voor de zorg
2 Van waardeketen naar ZorgwaardeCyclus
Inleiding deel II t/m V

Deel II Ouderenzorg en ouderdom gerelateerde aandoeningen
3 Trends en ontwikkelingen
4 Innovatie-agenda

Deel III COPD en astma
Inleiding
5 Trends en ontwikkelingen
6 Innovatie-agenda

Deel IV Hart- en vaatziekten
Inleiding
7 Trends en ontwikkelingen
8 Innovatie-agenda

Deel V Kanker
Inleiding
9 Trends en ontwikkelingen
10 Innovatie-agenda

Deel IV Innovatie en innovatieagenda
Inleiding
11 Innovatie inde zorg - Impact in de toekomst
12 Pater-ego-systeem

Conclusie You can't shrink your way to greatness
'Bottum-up'-innovatie-agenda
'Top-down'-innovatie-agenda

Over de auteurs
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Diagnose Zorginnovatie