Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Diagnose Zorginnovatie

Over technologie en ondernemerschap

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789055949939
Voormalig top 10031 dagen in de Top 100
Direct te downloaden

Samenvatting

Als gevolg van demografische, epidemiologische en economische ontwikkelingen staan de zorgsystemen in veel westerse landen, waaronder Nederland, onder druk. Krampachtig wordt geprobeerd het bestaande systeem 'in de lucht' te houden, maar maatregelen om dit te bewerkstelligen werken niet of nauwelijks en lijken meer op lapmiddelen. Het waarborgen van de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van de zorg in Nederland vraagt om innovatie. Technologie kan daarbij een belangrijke rol spelen, maar is geen doel op zich.

Technologische oplossingen moeten dienstbaar zijn aan misschien wel de belangrijkste doelstelling van de zorg: waarde toevoegen aan het leven en welbevinden van de burger, de cliënt en de patiënt. Om echter te voorkomen dat technologie vooral leidt tot stijgende kosten, is het essentieel dat tegelijkertijd inhoud wordt gegeven aan sociale en procesinnovatie. Oude toepassingen en werkwijzen moeten plaatsmaken voor nieuwe als die meer waarde toevoegen.

Welkom bij 'Diagnose Zorginnovatie' - het resultaat van een tweejarige studie door en in samenwerking met vele betrokkenen bij de Nederlandse gezondheidszorg. Hoofdvraag van deze studie was: hoe kunnen wij innovatie zodanig inzetten dat deze niet alleen bijdraagt aan de kwaliteit van leven van het individu, maar tegelijkertijd ook aan de toegankelijkheid en betaalbaarheid van ons zorgstelsel? Op naar een duurzame, vitale en toekomstbestendige gezondheidszorg en samenleving!

Specificaties

ISBN13:9789055949939
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:480
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:24-9-2014
Hoofdrubriek:Non-profit

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Philip J. Idenburg

Philip J. Idenburg MSc. MBA is managing partner van strategie en innovatiebureau BeBright en adviseert op het gebied van strategie en innovatievraagstukken. Proces en inhoud gaan daarbij hand in hand en moeten uiteindelijk leiden tot concrete innovatie, als basis voor het toekomstige succes van organisaties. Philip is een veelgevraagd spreker voor lezingen en colleges. Tevens is hij auteur van vele artikelen en boeken waaronder ‘Oog voor de toekomst’, ‘Diagnose 2025: over de toekomst van de Nederlandse gezondheidszorg’, ‘Diagnose Diabetes’, ‘Sociaal Wonen 2030’, ‘Diagnose Zorginnovatie’ en 'Zorg Enablers'. Behalve ervaring als adviseur, onder andere van de Raad van Bestuur van de Rabobank en KPMG/Nolan Norton & Co, heeft Philip hands-on managementervaring als (eind)verantwoordelijke bij Reed Elsevier, Robeco en Zurich. De samenleving gaat momenteel door een aanzienlijke transformatie die grote druk zal leggen op bestaande zorgsystemen, mensen en organisaties. Dat vraagt veel van de bestuurders, management en zorgprofessionals, waarbij de enige antwoorden (klinisch) leiderschap en transformatie zijn. Met een groeiende groep bestuurders en (klinisch) leiders onderzoekt Philip de onderliggende vraagstukken en hoe transformatie ondanks de belemmeringen gerealiseerd kan worden.

Andere boeken door Philip J. Idenburg

Over Michel van Schaik

Michel van Schaik is directeur Gezondheidszorg bij de Rabobank en vanaf de aanvang actief betrokken geweest bij de verschillende Diagnose programma’s. Daarnaast is hij actief als voorzitter van de Commissie Gezondheidszorg van de Nederlandse Vereniging van Banken en VNO-NCW. Hij is lid van de RvT van het instituut voor Positieve Gezondheid en heeft nog diverse andere nevenfuncties. Als coöperatieve bankier spant hij zich in om financieringsmiddelen in te zetten waar de toegevoegde waarde voor de samenleving het grootst is.

Andere boeken door Michel van Schaik

Inhoudsopgave

Voorwoord
Deelnemers
Partners
Management samenvatting
Management summary
Inleiding
Leeswijzer
Dankwoord

Deel I Theoretisch kader
Inleiding
1 Innoveren en technologie voor de zorg
2 Van waardeketen naar ZorgwaardeCyclus
Inleiding deel II t/m V

Deel II Ouderenzorg en ouderdom gerelateerde aandoeningen
3 Trends en ontwikkelingen
4 Innovatie-agenda

Deel III COPD en astma
Inleiding
5 Trends en ontwikkelingen
6 Innovatie-agenda

Deel IV Hart- en vaatziekten
Inleiding
7 Trends en ontwikkelingen
8 Innovatie-agenda

Deel V Kanker
Inleiding
9 Trends en ontwikkelingen
10 Innovatie-agenda

Deel IV Innovatie en innovatieagenda
Inleiding
11 Innovatie inde zorg - Impact in de toekomst
12 Pater-ego-systeem

Conclusie You can't shrink your way to greatness
'Bottum-up'-innovatie-agenda
'Top-down'-innovatie-agenda

Over de auteurs
Noten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Diagnose Zorginnovatie