Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Groeimindset, is dat wel iets voor mij?

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789082529562
Direct te downloaden

Samenvatting

Iedereen wil graag succesvol zijn in de dingen die hij of zij onderneemt. Het goede nieuws is dat ons succes niet wordt bepaald door onze aangeboren talenten. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vooral onze ‘mindset’ of denkwijze bepalend is voor het al dan niet hebben van succes. Professor Carol Dweck deed op dit terrein baanbrekend onderzoek en introduceerde de begrippen ‘Fixed Mindset’ en ‘Growth Mindset’.

In dit boek krijg je de handvatten aangereikt om je eigen groeimindset verder te ontwikkelen. Hiervoor is gebruik gemaakt van inzichten uit de persoonlijkheids-, sport- en neuropsychologie. Niet om het ingewikkeld te maken, maar juist om er op een hele praktische manier mee aan de slag te gaan. Want, niets is zo praktisch als een goede theorie. Dit boek over groeimindset is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in leren en ontwikkelen. Voor jezelf, maar misschien ook voor de mensen om je heen, als je bijvoorbeeld coach, trainer of ‘gewoon’ opvoeder bent. Groeimindset past bij (bijna) iedereen!

Specificaties

ISBN13:9789082529562
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:60
Druk:1
Verschijningsdatum:10-4-2020
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:
Serie:KOE-serie

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Groeimindset, is dat wel iets voor mij?
Pieter van der Haak 6 juli 2020 In dit boek krijg je de handvatten aangereikt om je eigen groeimindset verder te ontwikkelen. Hiervoor is gebruik gemaakt van inzichten uit de persoonlijkheids-, sport- en neuropsychologie. Een preview.

Over Pieter van der Haak

Pieter van der Haak is sociaal psycholoog, ondernemer, spreker en auteur van diverse managementboeken zoals “Faciliterend Leidinggeven”, “Van Vakmanschap naar Leiderschap” en “Een goed gesprek”. Hij is oprichter en partner van P&A Talentontwikkeling en eigenaar van Jump Serious Games. Zijn inmiddels zevende boek verscheen in 2018 en is getiteld: “Wie zorgt dat het goed komt? – hoe je eigenaarschap kunt vergroten in jouw team” In het boek deelt hij de inzichten en kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn loopbaan als trainer/coach en ondernemer. Hij weet, dankzij zijn rol binnen zijn eigen bedrijf, maar ook door het begeleiden van vele teams op uitvoerend -en directieniveau de succes- en faalfactoren haarscherp te benoemen. Pieter nodigt je als spreker uit om je te blijven verwonderen en geen genoegen te nemen met middelmatigheid. Hij doet dit door, zoals hij zelf zegt, “de wereld weer een beetje eenvoudiger te maken”. Iedere echte verandering of ontwikkeling begint vaak in het klein.

Andere boeken door Pieter van der Haak

Inhoudsopgave

1. Beginner’s mind 7
2. Groeimindset; wat is het eigenlijk? 11
3. De ontwikkeling van ons brein 19
4. Hoe ben je geprogrammeerd? 25
5. Hoe het Ego ons belemmert 31
6. En nu aan het werk 37
7. Focus op het proces 39
8. Omgaan met feedback 43
9. Leren te leren, begin klein 47
10. Visualiseren, focus en de moeilijke momenten 51

Nawoord 59

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Groeimindset, is dat wel iets voor mij?