Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Handboek voor Talententeams

het team is alles!

Gebonden Nederlands 2020 9789085166832
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

In dit derde boek in de ‘Handboek’ serie leggen Jan de Dreu en Kees Gabriëls de focus op teams. Talententeams wel te verstaan. Omdat teams de belangrijkste bouwstenen zijn in het waarmaken van de organisatiemissie: daar wordt het verschil voor de klant gemaakt, of niet. En omdat teams bepalend zijn voor het werkplezier en de inzet van medewerkers.

Wanneer alle teamleden hun unieke talenten inzetten, kan een team bergen verzetten. Dan halen teamleden het beste uit elkaar en kan de opdracht van het team met veel werkplezier en oplossingsvermogen worden geklaard. Investeren in de groei en bloei van teams is dé manier om je organisatie wendbaar en klantgericht te maken.

Auteur Kees Gabriëls:
"Het team is in onze ogen dus hét instrument voor organisatieontwikkeling. Ontwikkel je bedrijf of je organisatie door de teams centraal te zetten en met resultaatgerichte talenttrajecten te laten groeien. De paradox daarbij is: vrijwel iedereen vindt dit een aantrekkelijk beeld maar in de praktijk zie je het nog niet zoveel. Het systeem kapselt de kracht van mensen en hun samenwerking in.

Precies dát is ons aanknopingspunt in dit boek. We willen je als teamleider, manager, directeur, bestuurder of HR-professional helpen in de praktische transformatie, niet alleen het theoretische vergezicht schetsen. We bieden een route naar talentgedreven werken, ongeacht hoe de situatie in het werk nu is. Een aanpak met een levendige combinatie van leren en presteren, waarmee ieder team van start kan. Het begin heb je met dit boek in handen."

Eerder verschenen in deze serie: Handboek voor Talent en Handboek voor Tijd

Specificaties

ISBN13:9789085166832
Trefwoorden:teams, talent
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:120
Druk:1
Verschijningsdatum:24-6-2020
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (3)

Handboek voor talententeams - 'Praktische handvatten'
Yzette Smulders | 15 februari 2021
Van nature is ieder mens ergens goed in. Dat is de basis van het Handboek voor Talententeams van Kees Gabriels en Jan de Dreu. Zij nemen je mee in hun zienswijze op talent binnen teams en hoe dit kan worden ingezet om organisatiedoelen te behalen of organisatieverandering te bewerkstelligen.
Lees verder
Handboek voor Talententeams - 'Compact boek dat veel handvatten geeft'
Elly Stroo Cloeck | 4 februari 2021
Een organisatie is niets anders dan een verzameling teams. Om je organisatie te verbeteren zijn je teams dus het perfecte instrument. Dat is het uitgangspunt van het compacte Handboek voor Talententeams van Kees Gabriëls en Jan de Dreu.
Lees verder
Handboek voor talententeams - 'Inspireert en daagt uit'
Annett Keizer | 30 oktober 2020
Wanneer alle teamleden hun unieke talenten inzetten, kan een team bergen verzetten. Ervan uitgaande dat een organisatie een verzameling van teams is, zou talentgericht werken iedereen ten goede komen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.7 van de 5
7 stemmen
6
0
1
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Kees Gabriëls

Het talent van Kees Gabriëls (1964) is verhelderen. Hij heeft na Nyenrode een internationale carrière gevolgd in de thuiswinkelbranche waarvan 15 jaar als directielid. In zijn laatste functie leidde hij als ceo Neckermann Nederland en België en was lid van het kernbestuur van de branchevereniging Thuiswinkel.org. Hij is nu ondernemer en begeleidt RvB's, directieleden, ondernemers en managers bij veranderingen. Uitgangspunt is daarbij het talent van elke medewerker gericht te mobiliseren.

Andere boeken door Kees Gabriëls

Over Jan de Dreu

Jan de Dreu (1949) is bedrijfskundige en leidde ruim 20 jaar de Pulsar Academie, een opleiding tot veranderkundige voor professionals. Het talent van Jan is onderwijzer. Jan schreef eerder de boeken 'Leef – 8 opwekkende aanwijzingen' (ISBN 9789077416013) en 'Handboek voor Talent' (ISBN 9789085163114).

Andere boeken door Jan de Dreu

Inhoudsopgave

Welkom 9

Het team is alles 13

1. Het team is de belangrijkste bouwsteen 15
2. Het team is het beste veranderinstrument 21

De teamleider heeft de sleutelrol 27

3. Van doorgeefluik naar vertaler 29
4. Van kartrekker naar regisseur 37
5. Bouw een talentenelftal 45
6. Kan een team zichzelf sturen? 51

Samen een talenttraject doen 59

7. Maak elkaar groter 61
8. Leren en resultaat boeken tegelijk 69
9. Van inspiratie naar realisatie 79

Ondersteuning van het team 85

10. Een talentor helpt het team 87
11. Het talentprogramma 97

Het ideale team 107

12. Het ideale team 109

Tot ziens 115
Meer lezen of weten? 117

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek voor Talententeams