Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Werken zonder ruis

In een omgangscultuur waarin iedereen tot z’n recht komt

Ingenaaid Nederlands 2022 9789089656421
Verkooppositie 1022Hoogste positie: 111
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Het belang van een professionele omgangscultuur wordt steeds meer onderkend. Pesten, intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag horen daar niet bij. Maar hoe zit het met al het andere verstorend gedrag dat de kwaliteit van ons werk ondermijnt? Die baas die jou dwarsboomt in plaats van faciliteert? Dat continue geroddel van een collega dat onder je huid gaat zitten? De snijdende weerstand op de afdeling die ieders motivatie doodslaat? Hoezo tolereren we dit nog wel als gedoe op het werk dat er nu eenmaal bij hoort?

André Kalden en Myra van Zwieten zijn al tien jaar op een missie. Met een verrassend eenvoudige aanpak helpen ze professionals en organisaties zich te bevrijden van alle ruis in de onderlinge omgang. Ruis die het werk onnodig ingewikkeld maakt. Hun nieuwe gemeenschappelijke (beeld)taal maakt rollen en verantwoordelijkheden helder en bespreekbaar zonder dat daarbij de emoties in het rond gieren. Of je nu manager bent, uitvoerder of bestuurder; de visie en toegankelijke methode in dit boek helpen je als professional te doen wat je het liefst doet: goed werk leveren in een positieve sfeer.

Bij het opzetten van de multidisciplinaire revalidatieteams bleek het begrip rolhelderheid
een waardevolle kijk te bieden. Waar samenwerking vaak stroef loopt door onenigheid over hiërarchie of status, brengt het denken in rollen de vaart in de samenwerking terug. De methode van Myra en André biedt een eenvoudige en handzame tool die bijna spelenderwijs kan worden ingezet, ook in complexe situaties.
- René Boeren, directeur behandeling & zorg divisie revalidatie, Zorgpartners Midden-Holland

Specificaties

ISBN13:9789089656421
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:176
Druk:1
Verschijningsdatum:28-7-2022
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (2)

Werken zonder ruis ‘Eenvoudig en verdiepend’
Daan Scheffers | 27 januari 2023
In ‘Werken zonder ruis’ beschrijven Myra van Zwieten en André Kalden op een eenvoudige en verdiepende wijze over de complexiteit van rollen die professionals vervullen in organisaties.  
Lees verder
Werken zonder ruis - ‘Een praktisch model’
Henk Jan Kamsteeg | 3 oktober 2022
Waar ben je als professional nu echt verantwoordelijk voor? En is dit je collega’s ook duidelijk? En hoe zit het met het mandaat dat je krijgt om je werk te doen? In ‘Werken zonder ruis’ introduceren Myra van Zwieten en André Kalden een praktisch model om de antwoorden op deze vragen helder in beeld te krijgen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

interview
Gedoe op het werk is niet iets wat er nu eenmaal bijhoort
Jeroen Ansink 26 september 2022 Werkrelaties zijn vaak onnodig ingewikkeld, stelt bedrijfsadviseur Myra van Zwieten in ‘Werken zonder ruis’. In het boek introduceert ze samen met co-auteur André Kalden een gemeenschappelijke taal waarmee rollen en verantwoordelijkheden zonder emotie bespreekbaar kunnen worden gemaakt. ‘Als er gedoe is tussen jou en degene die jij aanstuurt, dan ligt de fout primair bij jou als leidinggevende.’
preview
Werken zonder ruis - In een omgangscultuur waarin iedereen tot z’n recht komt
Myra van Zwieten 7 september 2022 Het onderhouden van goede relaties met collega’s en leidinggevenden is nog niet zo eenvoudig. Gelukkig is met duidelijkheid over rollen een hoop ruis – van subtiel tot extreem – te voorkomen. Dat is de belofte van de auteurs van ‘Werken zonder ruis’. In hun preview vertellen ze over hun boek.

Over Myra van Zwieten

Myra van Zwieten is psycholoog, trainer en (team)coach en ontwierp diverse tools voor het bespreken van lastige kwesties. Ze is de bedenker van Waardenweb.nl, de prijswinnende website voor morele reflectie. Na haar jarenlange werk in het AMC richtte ze in 2012 met André Kalden organisatieadviesbureau De Goede Werker op.

Andere boeken door Myra van Zwieten

Over André Kalden

André Kalden is oud-wetenschapsjournalist en sinds 2000 zelfstandig consultant, interim-manager en coach voor bestuur en hoger management. Hierin laat hij zich o.a. inspireren door het boeddhisme. André schreef eerder samen met Myra van Zwieten het boek 'Ons gescreende lichaam. Kansen en risico’s van de genetica'.

Andere boeken door André Kalden

Inhoudsopgave

Voorwoord 7
Inleiding 10
Leeswijzer 19

1 Wat is je rol? 22
2 Kwaliteit in je eigen rol 44
3 Kwaliteit van de onderlinge omgang 64
4 Leidinggeven aan de onderlinge omgang 84
5 Onderlinge omgang bij procesgestuurd werken 106
6 Grip houden op de omgang 124

Slot – Rolgerichte omgangscultuur 144
Verantwoording en dank 151
Over de auteurs 153

Bijlage Toolkit Rolversterking 155
• Rol in kaart 158
• Rollen op rij 160
• Rolverhouding 162
• Rolfacilitering 165
• Rollenverdeler 168
• Rollenmonitor 170
• Rollenbalans 172

Literatuur 175

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Werken zonder ruis