Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

De projectsaboteur

Het geheime handboek voor de projectsaboteur

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2024 9789089656896
Direct te downloaden

Samenvatting

Natuurlijk kennen we de boeken over projectmanagement. De goedbedoelende projectmanager wordt uitstekend bediend. Maar als je het project niet steunt en wilt stoppen, had je tot nu toe geen how to boek.

Tot nu toe, want je houdt het nu in je handen: een handboek over hoe je een project op een slimme manier kunt saboteren. Soms komt je dat nameljik veel beter uit. Je zult maar in een project zitten dat je je baan kan gaan kosten, wat doe je dan? Openlijk bezwaar maken? Dat versnelt het ontslagproces alleen maar. Subversieve slimmigheid is hier het antwoord. Hoe kun je als projectmanager, als opdrachtgever, als gebruiker of als specialist op het goede moment een stok tussen de spaken steken?

Er wordt volop gesaboteerd: de echte wereld zit vol met mensen die ergens een voordeel willen halen. Zolang de inspanning maar opweegt tegen het te behalen voordeel. Dat geldt voor al het menselijk gedrag; in organisaties, in reguliere bedrijfs- voering, in verandertrajecten, in IT en buiten IT. Of dacht je dat De Meeste Mensen Deugen?

Nu kun je je aan je sabotage-drang overgeven, want met dit handboek erbij gaat saboteren veel beter. Maar er is nog een andere optie: leer ervan! Leer dat er saboteurs zijn, dat het er veel zijn en dat je ze overal kunt tegenkomen. En vooral dat je er wat aan kunt doen. Maar dat moet dan wel op juiste manier gebeuren: je moet precies weten op welke knoppen je moet drukken. Daarvoor moet je de saboteurs en hun motieven goed kennen.

En dat is nodig ook: uit onderzoek blijkt dat zo’n 65% van de IT-projecten geheel of gedeeltelijk faalt. In Nederland praten we dan in de IT alleen al over zo’n zes miljard euro per jaar! Als we daar de bouw, infra en andere sectoren aan toevoegen, is dat bedrag nog vele malen hoger. Door op een verantwoorde manier met de belangen van de projectsaboteurs om te gaan kun je deze schade flink beperken. Kotteman en Gietema geven je in dit boek daartoe drie instrumenten: de Sabotage Self Assesment, de Complot Feitenanalyse en de Manipulatie Feitenanalyse.

Lees dit boek en word een sabotage-expert!

Specificaties

ISBN13:9789089656896
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Druk:1
Verschijningsdatum:14-5-2024
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
De projectsaboteur - Leerzaam en leuk om te lezen
Henny Portman | 26 september 2023
Dion Kotteman en Jeroen Gietema schreven in 2007 een boek over projectsabotage: De projectsaboteur – Over het voorkomen van succes. Dit boek is recentelijk opnieuw uitgegeven onder de titel De projectsaboteur – Het geheime handboek voor de projectsaboteur en heeft ca 50 extra pagina’s. Het lijkt mij de moeite waard om het (opnieuw) te lezen. 
Lees verder
recensie
De Projectsaboteur - ‘Handreikingen bij het herkennen van tegenwerkende mensen’
Rudy Kor | 25 september 2023
In het boek ‘De Projectsaboteur’van Dion Kotteman en Jeroen Gietema gaat het over mensen die baat hebben om een project te laten mislukken, over mensen die destructief gedrag vertonen. Na het lezen weet je hoe je destructieve patronen kunt herkennen.  
Lees verder
recensie
De projectsaboteur - Nuttig boek om sabotage te voorkomen
Jan Hoogstra | 6 september 2023
Veel (IT-) projecten slagen niet, dat is helaas een feit. De vraag is hoe dat komt. Er is in de literatuur over projectmanagement al het een en ander over geschreven, weerstand. Maar sabotage? Het project doelbewust niet succesvol laten zijn? Net als Kotteman en Gietema denk ik dat het vaker voorkomt dan we denken. Nu is er zelfs door hen een handboek over geschreven ‘De projectsaboteur, het geheime handboek voor de projectsaboteur’. Enerzijds ludiek, anderzijds erg confronterend …
Lees verder

Lezersrecensies

3.5 van de 5
13 stemmen
4
3
3
2
1

Interviews en artikelen (2)

preview
De Projectsaboteur - Deugen al die saboteurs wel?
Dion Kotteman 19 september 2023 Als je opschrijft dat De Meeste Mensen Deugen, trek je een groot lezerspubliek. Dat leest namelijk wel zo prettig. Te midden van alle ellende die ons omringt, is het fijn te vernemen dat we nog zo slecht niet zijn. We helpen elkaar graag in oorlog en in vrede, zo is de veelgelezen boodschap. 
preview
De projectsaboteur - Het geheime handboek
24 augustus 2023 Het is een bekend fenomeen: projecten slagen vaker niet dan wel. Uit onderzoek blijkt dat er in Nederland vele miljarden verloren gaan aan projectfalen. Projecten zijn niet op tijd, niet binnen budget en leveren niet wat is beloofd.

Over Dion Kotteman

Dion is partner bij Grey Matter Matters. Hij was lid van de Raad van Commissarissen van een verzekeringsbedrijf en lid van de Computable Award jury. Hij was Rijks CIO en Algemeen Directeur van de Rijksauditdienst. Hij geeft les aan Nyenrode Business universiteit en werkt samen met The Academy of Information and Management.

Andere boeken door Dion Kotteman

Over Jeroen Gietema

Jeroen Gietema heeft ruim 35 jaar ervaring met het uitvoeren, begeleiden en besturen van IT en veranderprojecten. Hij begon zijn carrière bij Volmac. Na het samengaan van Cap en Volmac werkte hij als divisiekwaliteitsmanager en heeft hij de functie van Deputy Area Quality Manager ingevuld. Sinds 1997 werkte hij als zelfstandig professional. Hij is medeoprichter en directeur geweest van een organisatie voor zelfstandige consultants en heeft diverse interim-functies bekleed op het gebied van project-, programma- en kwaliteitsmanagement. Hij deed HTS Technische Computerkunde en Bedrijfskunde aan het IBO. Momenteel is hij programmamanager bij een grote financiële instelling.

Andere boeken door Jeroen Gietema

Inhoudsopgave

1 De projectsaboteur 10
2 crime 1 : De methode om projecten te saboteren 18
3 Saboteer de bureaucratische machine van het project 21
4 De saboterende opdrachtgever 29
5 De saboterende projectmanager 41
6 De saboterende gebruiker 62
7 De saboterende specialist 73
8 Het saboterende lid van de or 90
9 De criminele samenzwering 99
10 De agile manier van sabotage 112
11 Crimineel slotakkoord 125
12 De actualiteit van sabotage 127
13 De aanpak van projectsabotage 133
14 Epiloog 151

Bronvermeldingen 155
De auteurs 157

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De projectsaboteur