Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De ISM-methode versie 5

De basis op orde voor customer value en modern IT-servicemanagement

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789401809399
10
Voormalig top 10Totaal 2 dagen
Voormalig top 100Totaal 171 dagen
Verkooppositie 3218Hoogste positie: 8
Direct te downloaden

Samenvatting

De kwaliteit van IT-diensten is cruciaal voor vrijwel iedere organisatie. Goede, flexibele en stabiele IT-diensten zijn niet alleen de ruggengraat, maar ook het onderscheidend vermogen. Vrijwel iedere organisatie is tegenwoordig een IT-organisatie met een specialisme. Dit stelt grote eisen aan de kwaliteiten van de IT-dienstverlening. Om maximaal ondersteunend te kunnen zijn aan de organisatiedoelstelling wordt een haast onmogelijke combinatie van snelheid, continuïteit en flexibiliteit verwacht. En in toenemende mate wordt gelet op customer experience en customer value.

De laatste jaren zijn met DevOps, agile en ITIL4 belangrijke ideeën en nieuwe inzichten toegevoegd aan de reeds bestaande methodieken en ideeën binnen het vakgebied van IT-servicemanagement (ITSM). Veel IT-organisaties zien echter door de bomen het bos niet meer en dreigen onder te gaan in de enorme complexiteit.

De methode Integrated Service Management (ISM) biedt in deze situatie een goede handreiking. ISM is namelijk een praktische en compacte ITSM-uitwerking die op een holistische wijze de inrichting en toepassing van de werkwijze van de gehele IT-organisatie beschrijft en ondersteunt. Bovendien maakt ISM ook agile en DevOps beter toepasbaar. Dit boek beschrijft de ISM-methode versie 5.

ISM richt zich op het organiseren van de werkwijze in ITSM. Organiseren betekent in ISM het inrichten én toepassen van de werkwijze waarmee de IT-diensten worden gecreëerd en doorontwikkeld. ITSM zorgt dat de beste managementtechnieken beschikbaar gesteld worden aan de IT-bedrijfsvoering. ITSM gaat dus over de wijze waarop mensen samenwerken. Zij bepalen door de werkwijze samen met de klant de kwaliteit van de IT-dienstverlening. De informatiesystemen zijn daar slechts het gevolg van.
ISM richt zich op de mensen die de diensten creëren en gebruiken. Dit vergt een holistische benadering gericht op customer value (klantwaarde) waarin alle onderdelen van de dienstverlenende organisatie op strategisch, tactisch en operationeel niveau op elkaar afgestemd zijn. Het is bovendien een werkwijze waarin de recente lessen uit o.a. ITIL4, DevOps, VeriSM, Lean, agile, en Organizational Behavior Management (OBM) geïntegreerd worden.

ISM biedt een praktische IT-servicemanagement (ITSM) aanpak. Een aanpak die de vele in de markt aanwezige complexe best practices, agile-methoden en referentie-modellen terugbrengt tot één integrale compacte, holistische en eenvoudig toepasbare werkwijze om IT-diensten te creëren.

Specificaties

ISBN13:9789401809399
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:324
Druk:1
Verschijningsdatum:14-2-2023
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Lezersrecensies

4.0 van de 5
3 stemmen
2
0
0
1
0

Over Wim Hoving

Wim Hoving heeft ruim 20 jaar ervaring in het invoeren én toepassen van modern IT servicemanagement. Kritisch en creatief heeft hij, bottom-up, constant gewerkt aan het verbeteren van de dienstverlening door praktisch te innoveren en samenhang aan te brengen tussen alle hulpmiddelen. Als gedreven senior manager en organisatieverbeteraar gaat hij voor duurzame resultaten. Resultaat en dus mensgericht, omdat medewerkers de kwaliteit van de uitvoering bepalen. Zowel bij het doorvoeren van veranderingen als het langdurig toepassen. Hij richt zich vooral op het structureel en resultaatgericht verbeteren van de dienstverlening door het verbeteren van de samenwerking tussen leiders, teams en professionals, en tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers en haar toeleveranciers. Dit leidt tot stabielere en efficiënter functionerende organisaties. Daardoor is geleidelijk de aandacht verlegd van het klassiek invoeren van ITIL, DevOps en procesmatig werken, naar resultaatgericht werken, met modern holistisch servicemanagement als middel, waarbij ‘lessons learned’ uit ITIL, DevOps, OBM, agile en experience management consequent geïntegreerd zijn in één werkwijze voor de gehele IT-organisatie. Wim heeft van hieruit, samen met een team van experts, leidinggegeven aan de ontwikkeling van de ISM-methode. Met de ISM-methode beschikt iedereen over een compacte breed inzetbare methode die snel en gefaseerd ingevoerd kan worden. Als ITSM-expert is hij een veelgevraagd klankbord voor leiders op C-level om zijn kennis met hen te delen. Hij is auteur, congresspreker, eventorganisator en actief blogger op Linkedin.

Andere boeken door Wim Hoving

Inhoudsopgave

INLEIDING V

0 DOEL VAN DIT BOEK EN LEESWIJZER XIII

1 OVER DIENSTEN EN CUSTOMER VALUE 1
2 IT-SERVICEMANAGEMENT EN ISM, EEN VAKGEBIED IN BEWEGING 17
3 HET CREËREN VAN DIENSTEN: ACTIES, PROCESSEN EN VALUE STREAMS 35
4 PEOPLE 63
5 DE BESTURING, DE AANSTURING VAN DE OPERATIE 93
6 STRATEGY MANAGEMENT (POSITIONEREN) 121
7 SERVICE LEVEL MANAGEMENT (AFSPREKEN) 127
8 IMPROVEMENT MANAGEMENT (VERBETEREN) 147
9 CHANGE MANAGEMENT (WIJZIGEN) 161
10 INCIDENT MANAGEMENT (HERSTELLEN) 177
11 KNOWLEDGE MANAGEMENT (INFORMEREN) 189
12 OPERATIONS MANAGEMENT (LEVEREN) 203

BIJLAGE A WAT BEPAALT JOUW LEIDERSCHAPSSTIJL? PERSOONLIJKE KEUZES BIJ DE TOEPASSING VAN ISM IN DE PRAKTIJK 215
BIJLAGE B: BEGRIPPEN EN DEFINITIES 319

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De ISM-methode versie 5