Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Denk niet aan een roze olifant

De psychologie van onzichtbaar overtuigen met framing

Audio-download Mp3 Nederlands 2020 9789462552142
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Zou het niet geweldig zijn als je de mensen om je heen voortaan moeiteloos kunt overtuigen van jouw ideeën, thuis en op het werk? Het kan, door slim in te spelen op hun onbewuste vooroordelen.

Ons brein is weerloos tegen de overtuigingskracht van de woorden en beelden waarin wij zelf geloven. Door hier op in te spelen en jouw ideeën slim te framen kun je net als succesvolle politici en reclamemakers andere mensen onzichtbaar overtuigen. Probeer ze niet te manipuleren, maar maak je boodschap zo herkenbaar dat ze het direct met je eens zijn.

Luisteren je collega’s niet naar wat je zegt, blijven klanten ongeïnteresseerd en trekken je kinderen zich niets van je aan? Dan is het tijd om je niet te richten op wat jij zegt, maar op wat zij horen!

Bouwend op nieuwe neurologische en sociaal-psychologische inzichten en jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en de politiek laat taalstrateeg Sarah Gagestein zien wat werkt. Gagestein is gespecialiseerd in framing en weet als geen ander hoe je controle kunt krijgen over je eigen ideeën.

Specificaties

ISBN13:9789462552142
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:21-2-2020
ISSN:

Expertrecensies (5)

recensie
Denk niet aan een roze olifant
Sebastiaan van der Valk | 4 maart 2015
‘Denk niet aan een roze olifant’ van schrijfster Sarah Gagestein gaat in negen hoofdstukken in op een manier van beïnvloeden: framing. Het boek sluit af met een checklist om optimaal te kunnen framen. Het telt 182 bladzijden en leest makkelijk weg.
Lees verder
recensie
In Focus: Denk niet aan een rose olifant
Justin van Lopik | 21 januari 2015
Bouwend op nieuwe neurologische en sociaal-psychologische inzichten en jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en de politiek laat taalstrateeg Sarah Gagestein in Denk niet aan een rose olifant zien wat werkt. Maar wat vinden onze klanten ervan?
Lees verder
recensie
Denk niet aan een roze olifant
Peter de Roode | 27 november 2014
‘Denk niet aan een roze olifant’ van Sarah Gagestein is een zeer prettig leesbaar boek dat een goed overzicht biedt van de wijze waarop mensen tot een zogenaamd ‘frame’ kunnen komen. Dit boek gaat over de kunst van het framen en het onbewust beïnvloeden. Een verfrissend boek als tegenwicht voor de vele blauwe, rationele veranderaanpakken.
Lees verder
recensie
Denk niet aan een roze olifant
Nico Jong | 30 oktober 2014
‘Zou het niet geweldig zijn om altijd je zin te krijgen in plaats van steeds maar weer discussies te moeten voeren?’, zo opent Sarah Gagestein haar boek over de psychologie van onzichtbaar overtuigen met framing.
Lees verder
recensie
Denk niet aan een roze olifant
Robbert Timman | 1 juli 2014
Het volgende herkent u vast wel: u heeft een goed verhaal met naar uw mening de juiste argumenten, en toch brengt uw betoog niet het gewenste resultaat. ‘Denk niet aan een roze olifant’ van Sarah Gagestein geeft handvatten op het gebied van ‘framing’. Hoe je verhaal zo te vertellen dat anderen het niet met je oneens kunnen zijn.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
22 stemmen
17
4
0
0
1

Interviews en artikelen (2)

nieuws
Het frame van Trump: lomp maar veilig
Ger Post 25 januari 2016 Sarah Gagestein schreef het populaire boek Denk niet aan een roze olifant (‘De psychologie van onzichtbaar overtuigen met framing’). Met verbazing ziet ze hoe Donald Trump de andere republikeinse kandidaten weet te vangen in een uiterst effectief frame.
interview
Sarah Gagestein: ‘Frames winnen het altijd van de feiten’
Ger Post 3 november 2014 Taalstrateeg Sarah Gagestein helpt bedrijven en organisaties bij het ontwikkelen van een frame dat een boodschap ondersteunt. Onlangs schreef ze het boek Denk niet aan een roze olifant (‘De psychologie van onzichtbaar overtuigen met framing’). ‘De belangrijkste les bij framing is: stop met ontkennen.’

Over Sarah Gagestein

Sarah Gagestein is gespecialiseerd in framing en weet als geen ander hoe je controle kunt krijgen over je eigen ideeën. Als taalstrateeg en framingspecialist helpt ze organisaties aan de juiste woorden. Haar bureau Taalstrategie analyseert, beoordeelt en bedenkt frames voor organisaties met idealen. Met een achtergrond in Retorica, Communicatie- en Informatiewetenschappen en Japans is Gagestein zeer geïnteresseerd in de manier waarop taal maximaal kan overtuigen. Welke woorden werken? Framing slaat een brug tussen taal en ideeën. Welk taalkader heeft het grootste effect op mensen? Hoe zorgt u dat mensen u begrijpen, het met u eens zijn en in staat zijn uw boodschap te herhalen? Gagestein is de auteur van Denk niet aan een roze olifant, Harder praten helpt niet en Meesterframer.

Andere boeken door Sarah Gagestein

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Denk niet aan een roze olifant