Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Goud

Potentieelontwikkeling voor mensen en de organisaties waar zij werken

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789462721777
Direct te downloaden

Samenvatting

Iedereen die op school heeft gezeten, weet hoe het werkt: er wordt vooral gelet op wat je niet goed kan, en dat moet je verbeteren. Al had je alleen maar achten op je rapport, de blik van je ouders en leraren bleef hangen op dat ene vijfje. Dat moest omhoog, koste wat kost.

En dat is bizar. Neem Johan Cruijff. Hij werd niet de beste voetballer ooit omdat voetballen een competentie was die bijgespijkerd moest worden. Nee, succesvolle mensen hebben iets gekozen waar ze goed in zijn, waar hun hart ligt. En dat hebben ze uitgebouwd. Ze keken niet naar die 5, maar maakten van een 8 een 10+.

De Kompasvisie sluit hier naadloos op aan. Want deze visie gaat uit van wat je drijft: "Waar kom jij je bed voor uit? Wat is het goud in jou? Welke talenten stellen jou in staat je waarden en ambitie waar te maken?”

Dit lijken misschien softe vragen voor werkgerelateerde ontwikkeling. Maar niets is minder waar: de succesvolste bedrijven werken vanuit sterke waarden en een duidelijke ambitie. De medewerkers zijn zicht bewust van hun eigen waarden, en delen een aantal gezamenlijke. Ze weten waar ze het voor doen.

Weten waarom en waartoe je iets doet in je werk, blijkt belangrijker dan hoe. Want dat hoe verandert snel in deze dynamische tijd. De vraag waarom je iets doet, die blijft. Die is niet afhankelijk van een klantvraag, een machine of een softwareproduct. Wel van een sterk verlangen. Werken vanuit waarom is duurzamer. En levert goud op. Voor mensen en hun organisaties.

Specificaties

ISBN13:9789462721777
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:264
Druk:1
Verschijningsdatum:30-4-2015
ISSN:

Expertrecensies (1)

Goud
Yolanda van Heese | 30 mei 2016
Vaak letten leidinggevenden meer op mogelijke verbeterpunten dan op aanwezige talenten. Kijken ze meer naar wat er niet goed gaat, dan naar wat er wel goed gaat. Een gemis, want dat gaat ten koste van je plezier en energie, en uiteindelijk het resultaat.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

interview
Anje-Marijcke van Boxtel: ‘Meer nog dan kompas heeft schipper een team nodig’
Ronald Buitenhuis 2 februari 2019 De Brunel zeilboot voer achteraan in de eerste helft van de Volvo Ocean Race 2018. Tot aan Auckland. Een ommekeer kwam en daarna streed het tot het laatst etappe mee om de eindzege.

Over Anje-Marijcke van Boxtel

Anje-Marijcke van Boxtel is organisatiepsycholoog en werkt in alle hoeken van de wereld als thought leader in leiderschap en teamontwikkeling. Ze zet zich in om leiders en teams te helpen hun positieve impact en performance te vergroten, zowel in het bedrijfsleven als in de topsport. Haar speelveld vindt ze vooral in het bedrijfsleven, maar ze maakt ook graag uitstapjes naar de topsport ‘de praktijk van leiders aan de wal en in de Volvo Ocean Race ligt verbazend dicht bij elkaar’. Zij schreef ‘Goud, potentieelontwikkeling voor mensen en de organisaties waar zij werken’. In 2018 verscheen ‘A sea change, Team Brunel in de Volvo Ocean Race 2017-2018’ met foto’s van Oswald Schwirtz. Organisaties begeleiden het beste uit hun mensen te halen, mensen begeleiden om het beste uit zichzelf te halen, dat is kortweg wat Anje-Marijcke van Boxtel doet. "Mijn passie ligt in het vertalen van de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar de praktijk van het begeleiden van leiders, teams en organisaties. Vanuit dat perspectief ligt de praktijk van business leaders en die van big boat ocean sailors verrassend dicht bij elkaar. In a VUCA world it is all about learning and growing instead of ego and knowing’.

Andere boeken door Anje-Marijcke van Boxtel

Over Aveline Dijkman

Aveline Dijkman werkt als coach in haar eigen praktijk, DAT Coaching. Ze is Europees geaccrediteerd als Master Practitioner bij de NOBCO/EMCC.

Andere boeken door Aveline Dijkman

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Waarden
2. Ambitie
3. Talenten
4. Belemmeringen
5. Context
6. Op naar nieuw gedrag

Samenvatting

Vragen en antwoorden
Goudzoekers

Dankwoord

Waardenspelkaartjes
Talentenspelkaartjes

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Goud