Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Kan dit wel?

(Ongewenst) gedrag op de werkvloer

Spel (h) Nederlands 2022 9789462723344
Verkooppositie 203Hoogste positie: 197
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wat vind jij? Kun je een collega aanraken tijdens een gesprek? Of van je teamleden zonder kinderen vragen om niet in de schoolvakanties vrij te nemen? Kun je die medewerker met tattoos op zijn arm aanraden om ze te bedekken?

Iedereen heeft recht op een veilige werkomgeving. Maar wat dat precies inhoudt is voor iedereen verschillend. Welk gedrag kan volgens jou nou écht niet? Ga aan de hand van 100 situaties met elkaar in gesprek over (ongewenst) gedrag op de werkvloer. Want als het bespreekbaar is, kun je veel leed voorkomen.

Het doel van deze tool is om mensen in een ongedwongen sfeer te laten praten over gewenst en ongewenst gedrag. Dit gebeurt aan de hand van de situatiebeschrijvingen op de kaartjes. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om zo een prettige, veilige en open werksfeer te creëren.

Kan dit wel? is bedoeld voor alle soorten werknemers, op ieder niveau in de organisatie. Je kunt het in grote en kleine groepen spelen. De deelnemers hoeven elkaar niet te kennen.

Specificaties

ISBN13:9789462723344
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Aantal pagina's:100
Druk:1
Verschijningsdatum:18-3-2022
ISSN:

Expertrecensies (1)

Kan dit wel? - ‘Opmaat voor een goed gesprek’
Henk Jan Kamsteeg | 6 april 2022
Om misstanden te voorkomen, moeten we op de werkvloer meer met elkaar in gesprek over onze normen en waarden. ‘Kan dit wel?’, de situatiekaarten van Christien Smit, kunnen hierin een goed hulpmiddel zijn.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Kan dit wel? -  (Ongewenst) gedrag op de werkvloer
Christien Smit 1 april 2022 Het doel van de tool ‘Kan dit wel?’ is om mensen in een ongedwongen sfeer te laten praten over gewenst en ongewenst gedrag. De maker, Christien Smit, vertelt erover in dit artikel.

Over Christien Smit

Christien Smit werkte als opleidingsadviseur en vertrouwenspersoon bij een bank. Volgens haar zijn protocollen en vertrouwenspersonen een noodzakelijk vangnet, maar begint een veilige en plezierige werksfeer bij het bespreekbaar maken van gedrag.

Andere boeken door Christien Smit

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kan dit wel?