Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Navigeren in de mist

Leiderschap bij niet-weten

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789462723412
10
Voormalig top 10Totaal 14 dagen
Voormalig top 100Totaal 57 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Als je van niet-weten je kracht maakt, verandert onze onvoorspelbare omgeving in een wereld van nieuwe mogelijkheden, creativiteit en onverwachte samenwerkingsmogelijkheden.
'Organisaties zijn complexe machines, ontworpen om op een voorspelbare manier maximale output te leveren. Als alle onderdelen maar goed werken, dan komen we onvermijdelijk tot het gewenste resultaat.'
Was het maar zo eenvoudig. De wereld is complex, ongestructureerd en onvoorspelbaar. Maakbaarheid en voorspelbaarheid blijken keer op keer een utopie: er gebeuren doorlopend dingen die we ondanks slimme voorspellingen nooit hadden kunnen zien aankomen. Succes blijkt in de praktijk vooral te worden bepaald door ons vermogen om wendbaar en veerkrachtig om te gaan met alles wat we niet weten.
Wat gebeurt er als we juist van dat niet-weten onze kracht maken? Als we stoppen met onze pogingen om die veranderlijke realiteit te temmen met controlemechanismen? Petra Kuipers laat in Navigeren in de mist zien dat niet-weten precies is wat we nodig hebben om de deur te openen naar nieuwe mogelijkheden, creativiteit en andere manieren van samenwerken. Met wetenschappelijke inzichten, levendige voorbeelden en praktische oefeningen biedt ze een vernieuwend kompas, waarmee je als leider effectief kunt navigeren in een complexe en onvoorspelbare omgeving.

Specificaties

ISBN13:9789462723412
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:208
Druk:1
Verschijningsdatum:2-6-2022
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Navigeren in de mist - ‘Biedt veel om te leren niet te weten’
Martin van Staveren | 24 juni 2022
Normaal gesproken worden we beloond om te weten: met goede cijfers, een diploma, een baan of een fijn salaris. Dat geldt ook voor onze leiders. Daar verwachten we helemaal van dat ze het weten. Het liefst alles, en nog zeker ook. Hoe kunnen ze ons anders leiden? Alleen, wat als er weinig te weten valt? Dat vraagt leiderschap bij niet-weten. 
Lees verder
recensie
Navigeren in de mist - ‘Geeft de lezer een nieuwe taal’
Rudy Kor | 23 juni 2022
Petra Kuipers geeft in ‘Navigeren in de mist’ de lezer een nieuwe taal, een andere kijk op sturen en suggesties voor, zoals ze het zelf noemt, een nieuwe manier van zijn. De titel ‘navigeren’ suggereert helaas meer dan Kuipers waarmaakt in haar boek. De subtitel van het boek ‘leiderschap bij niet-weten’ duidt de lading aanmerkelijk beter. Met haar boek heeft Kuipers een nieuwe loot aan de stam van leiderschapsscholen toegevoegd.
Lees verder
recensie
Navigeren in de mist - ‘Laat dit boek je kompas zijn’
Anouk Brack | 3 juni 2022
Mensen geven vaak les over wat ze zelf het meeste moeten leren. Zo ook Petra Kuipers. Vroeger zelf een controlfreak, en het was voor haar even wennen dat er een grens zit aan de maakbaarheid van een project, een organisatie, de wereld. En toen kwam de pandemie. Wat doe je dan?
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
11 stemmen
11
0
0
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Navigeren in de mist  - Leiderschap bij niet-weten
19 mei 2022 Onzekerheid heeft een imagoprobleem. We zien het als synoniem voor risico en bannen het zoveel mogelijk uit onze realiteit. Maar met steeds toenemende complexiteit en onzekerheid is het hoog tijd dat we ons anders tot onzekerheid gaan verhouden. Ik schreef ‘Navigeren in de mist’ om leiders de instrumenten te geven waarmee ze niet-weten juist als kracht kunnen benutten.

Over Petra Kuipers

Petra Kuipers werkt als organisatieadviseur en trainer en is gespecialiseerd in de thema’s leiderschap en verandering. Zij vindt dat de wereld klaar is voor een nieuwe definitie van leiderschap. Om effectief te kunnen reageren op de uitdagingen van deze tijd moet leiderschap op elk niveau ontwikkeld worden; niet alleen bij leidinggevenden. Met haar bedrijf De Implementatiedokter begeleidt Petra organisaties, teams en professionals bij het ontwikkelen van die vormen van leiderschap, zodat ze niet alleen effectiever worden, maar bovendien menselijkheid, verbinding en inspiratie (terug)brengen in het werk.

Andere boeken door Petra Kuipers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Navigeren in de mist