Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Agile leiderschaap

De kracht van de kudde zit in het schaap. De kracht van het schaap zit in de kudde

Paperback Nederlands 2019 9789463673617
Voormalig top 100Totaal 108 dagen
Verkooppositie 2282Hoogste positie: 16
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Hugo is een jonge ram, die leeft in een mooie kudde op de hei. Hij heeft een aardige herder en zijn hond doet er alles aan om de schapen te beschermen. Toch knaagt er iets. Hugo denkt dat het beter kan. Hij wil niet urenlang herkauwen, ieder jaar geknipt en geschoren worden en zich schaapachtig gedragen. Hij wil op zoek naar nieuwe kansen en een aanpak, waar de hele kudde beter van wordt.

Als hij de kans krijgt om bij de moeflons te gaan kijken, dan pakt hij die met beide voorpoten aan. Daar ontdekt hij wat het betekent om een goed leiderschaap te zijn. Maar helpt dit als de kudde bedreigd wordt door een roedel wolven en de herder wordt verwond door de klauw van een reusachtige beer? Het wordt een spannend avontuur, waar je als schaap of herdershond veel van kunt leren.

Agile Leiderschaap is het eerste sprookje dat als boek wordt uitgegeven.

Specificaties

ISBN13:9789463673617
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:161
Druk:1
Verschijningsdatum:4-2-2019
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

Agile leiderschaap - 'Barst van de spitsvondigheden'
Elly Stroo Cloeck | 26 mei 2020
Agile leiderschaap van Twan en Kees Linterman is een boek in de vorm van een sprookje, of beter, een parabel zoals de bestsellers Wie heeft mijn kaas gepikt, Breek los uit het doolhof, of Gung Ho!
Lees verder
Agile Leiderschaap - 'Een luchtig managementsprookje'
Henny Portman | 20 maart 2019
Agile leiderschaap, geschreven door Twan en Kees Lintermans, is geen doorwrocht managementboek, maar een luchtig managementsprookje.
Lees verder

Lezersrecensies

4.3 van de 5
9 stemmen
6
2
0
0
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

preview
Agile leiderschaap - De kracht van de kudde zit in het schaap
Twan Lintermans 15 februari 2019 Het is een hot topic: leiding geven aan zelfsturende teams. Want zelfs de beste kudde heeft een herder nodig. Of niet? In Agile leiderschaap beschrijven de gebroeders Lintermans hoe het anders kan.

Over Twan Lintermans

Twan Lintermans heeft na 15 jaar ervaring bij NedCar en ASML de overstap gemaakt naar het onderwijs. Hij is als docent bedrijfskunde aan de Fontys Hogeschool op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leidinggeven en management en ziet bij tientallen bedrijven hoe deze in de praktijk worden toegepast. Om hun ideeën te delen en leidinggevers en -nemers op een verfrissende manier aan het denken te zetten, zijn Twan en Kees gestart met managementsprookjes.nl.

Andere boeken door Twan Lintermans

Over Kees Lintermans

Kees Lintermans heeft na 15 jaar ervaring bij Philips en ASML de overstap gemaakt naar de Rijksoverheid. Als afdelingshoofd bij de onderwijsinspectie ondervond hij aan den lijve wat het betekent om te werken in en met professionele teams. Dit jaar is hij docent geworden bij de AD Management opleiding van Avans. Om hun ideeën te delen en leidinggevers en -nemers op een verfrissende manier aan het denken te zetten, zijn Twan en Kees gestart met managementsprookjes.nl.

Andere boeken door Kees Lintermans

Inhoudsopgave

Voorwoord 5

De kudde schapen 7
De klauw van de beer 35
De moeflons 55
De wolven 87
De honden 111
De leiderschapen 143

Over de auteurs 161

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Agile leiderschaap