Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Bedrijfseconomie in de praktijk

Paperback Nederlands 2018 9789491743924
10
Voormalig top 10Totaal 0 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 2232Hoogste positie: 8
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

'Bedrijfseconomie in de praktijk' is het boek dat u gelezen moet hebben wanneer u op bachelorniveau basiskennis moet en wilt hebben van de bedrijfseconomie. Het leert (toekomstige) managers en stafmedewerkers de belangrijkste bedrijfseconomische technieken die aan de basis staan van weloverwogen beslissingen in het belang van het bedrijf.

In tien hoofdstukken komen alle financiële aspecten aan bod waar u in de praktijk mee te maken krijgt. U krijgt inzicht in de werking van financiële overzichten, u leert hoe u de financiële gezondheid van een organisatie vaststelt en u oefent in het bepalen van de meest geschikte budgetteringsmethode en kostenstructuur.

Ook bespreken de auteurs bedrijfseconomische onderwerpen die het nemen van belangrijke beslissingen ondersteunen: de PDCA-cyclus, manieren om investeringsvoorstellen te beoordelen en methoden om de juiste financieringsmogelijkheid te kiezen.

De duidelijke uitleg en praktische voorbeelden maken dit boek uitermate geschikt voor zowel de student die binnen korte tijd de theorie wil beheersen en begrijpen als voor de manager die het geleerde direct in de praktijk wil gebruiken.

Specificaties

ISBN13:9789491743924
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Verschijningsdatum:4-12-2018
ISSN:

Expertrecensies (1)

Bedrijfseconomie in de praktijk
Alphons F. Mantel | 8 september 2016
Recentelijk verscheen de 4e druk van het boek Bedrijfseconomie in de praktijk van de Concept Uitgeefgroep. Het boek beschrijft de theorie van de bedrijfseconomie in brede zin op HBO-niveau en past dit toe op praktijksituaties met heldere voorbeelden, cases en opgaven. Dit met het oog op goede besluitvorming in de onderneming (de doelgroep van dit boek wordt gevormd door werknemers). Veel aandacht wordt besteed aan de interpretatie van bepaalde uitkomsten; wat betekent dit kengetal voor mijn organisatie?
Lees verder

Lezersrecensies

3.9 van de 5
17 stemmen
9
4
0
1
3

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Joost Bakker

'Mensen zien groeien, is heel mooi!' vindt hij. Sinds 2007 is Joost Bakker docent Bedrijfseconomie en Organisatieadvies aan de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij studeerde HBO Bedrijfseconomie en behaalde in de avonduren zijn Master Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit. Hij werkte als controller in de zorgsector en als organisatieadviseur bij Twynstra Gudde. Zijn ambitie is de zachte kant van cijfers nader te onderzoeken.

Andere boeken door Joost Bakker

Over Theo van Houten

Drs. Theo van Houten studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij werkt als hogeschoolhoofddocent Bedrijfseconomie voor de faculteit Economie en management (voorheen: HEAO) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Het merendeel van zijn onderwijsactiviteiten verricht hij voor de opleidingen bedrijfseconomie en accountancy, waarvoor hij colleges management accounting geeft, onderwijs ontwikkelt en afstudeeropdrachten begeleidt. Ook verzorgt hij meerdere maatwerk incompany cursussen op het gebied van budgetteren, kostprijscalculatie en prestatiebeoordeling voor diverse organisaties en geeft hij les aan Nivra-Nyenrode en de Open Universiteit. Voorheen heeft hij gewerkt als financieel-beleidsmedewerker/controller en verrichtte hij onderzoek naar de inzet van bedrijfseconomische tools bij samenwerkingsverbanden tussen organisaties. Theo van Houten heeft de afgelopen jaren enkele boeken (samen met Joost Bakker) geschreven en meerdere artikelen die vooral in vaktijdschriften voor controllers zijn verschenen.

Andere boeken door Theo van Houten

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Over de auteurs

1. De rol van bedrijfseconomie in een organisatie
2. Werking van drie financiële overzichten
3. Indeling van kosten en break-evenanalyse
4. Bepaling van een integrale kostprijs
5. Beoordeling van de financiële gezondheid van een organisatie
6. Beoordelen van een investeringsvoorstel
7. Keuze van een vermogensvorm
8. Besturing van een organisatie: planning
9. Besturing van een organisatie: control
10. Ondersteuning van besluitvorming

Literatuur
Lijst van afkortingen
Antwoorden
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Bedrijfseconomie in de praktijk