Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Coders

Een kijkje in het hoofd van programmeurs - de machtigste beroepsgroep ter wereld

Paperback Nederlands 2019 9789492493620
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Elk tijdperk heeft zijn eigen toonaangevende beroepsgroep. In de negentiende eeuw waren het juristen (bij vorming van rechtsstaten), en in de twintigste eeuw bankiers (financiële markten) en ingenieurs (inrichting van steden). Das war einmal. Welkom in de 21e eeuw, het tijdperk waarin programmeurs de dienst uitmaken. De 'coders' zijn niet alleen de architecten van onze moderne maatschappij (van internet tot kunstmatige intelligentie), maar ook de oprichters en eigenaren van de invloedsrijkste bedrijven (van Google tot Facebook). Hoog tijd dus om hen beter te leren kennen.

Want wie zijn deze mensen die in essentie onze wereld vormgeven? Wat voor iemand voelt zich aangetrokken tot werk dat onmenselijke precisie vereist? En misschien de belangrijkste vraag: hoe klinkt de manier van denken van de coder door in onze samenleving?

Clive Thompson, een van de invloedrijkste tech-denkers, neemt ons mee in een onthullend antropologisch onderzoek naar misschien wel de machtigste groep mensen ter wereld. Hij laat ons de homogene groep zien waaruit de huidige coder-populatie bestaat, lees: witte mannen met een voorliefde voor ontregelende uitvindingen waarvan later pas bekeken wordt welke morele implicaties ze hebben. Maar hij beschrijft ook hoe coderen de wereld onmiskenbaar heeft verbeterd en waar wij non-coders over na zouden moeten denken. Oftewel, ontmoet de nieuwe machthebbers: ze zijn je wereld aan het veranderen.

Specificaties

ISBN13:9789492493620
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:400
Druk:1
Verschijningsdatum:20-5-2019
ISSN:

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

achtergrond
De machtigste beroepsgroep van de wereld
Elly Stroo Cloeck 7 april 2020 Een kijkje in het hoofd van programmeurs - de machtigste beroepsgroep ter wereld. Dat is de ondertitel van De Coders, van Clive Thompson, een mix van interessante informatie over software, de grote platforms en AI enerzijds en de invloed van karakters èn diversiteit van programmeurs daarop anderzijds.
nieuws
De coders
Bertrand Weegenaar 19 juni 2019 Zonder dat we het misschien bewust gemerkt hebben, is er de afgelopen 15 jaar een breed zichtbaar beroep gekomen. Een beroep dat gekoppeld is aan macht en invloed: de coder. De programmeur, de data scientist, de hacker, de game-developer en frontend designer. In De Coders belicht Clive Thompson deze nieuwe groep ‘heersers’.

Over Clive Thompson

Clive Thomspon woont in Brooklyn en is freelance journalist en blogger. Hij schrijft voor The New York Times Magazine, Wired en Fast Company. Hij verschijnt regelmatig bij CNN en Fox News.

Andere boeken door Clive Thompson

Inhoudsopgave

<1> De software-update die de werkelijkheid heeft veranderd 7
<2> De vier golven coders 35
<3> Voortdurende frustratie en uitbarstingen van vreugde 69
<4> Te midden van INTJ’s 99
<5> De effciencycultus 129
<6> 10X’ers, supersterren en de mythe van meritocratie 161
<7> De ENIAC-meisjes verdwijnen 199
<8> Hackers, crackers en vrijheidsstrijders 243
<9> Komkommers, Skynet en de opkomst van AI 281
<10> Schaalgrootte, trollen en Big Tech 321
<11> De softwarearbeider 361

Woord van dank 397
Noten 400

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Coders