Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Speciale actie - boek cadeau

De race om het coronavaccin

Hoe een pandemie het beste en slechtste in mensen naar boven haalt

Paperback Nederlands 2021 9789492528728
Verkooppositie 2417 dagen in de top 100
Bestel dit boek en u ontvangt We all start as strangers t.w.v. 15,00 gratis.
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
Speciale actie - boek cadeau

Samenvatting

Toen iedereen nog dacht dat het allemaal wel meeviel met corona, werkten vaccinmakers al maandenlang aan een nieuw vaccin. Daarbij wisten zij het bestaande ontwikkelrecord voor een werkend vaccin met een factor vijf te verpulveren.

Laverend tussen verwondering, bewondering én ontzetting vertelt 'De race om het coronavaccin' het opmerkelijke verhaal van vaccinmakers die erin slaagden om tegen alle verwachtingen in pijlsnel een werkend vaccin te ontwikkelen. Maar ook over de vertragende bureaucratie rondom het daadwerkelijk vaccineren.

Dit boek sleept je mee in de woelige wereld van wetenschap, politieke belangen, commerciële motieven en persoonlijke emoties. Het laat zien waartoe mensen in staat zijn als het gevoel van urgentie groot is en traditionele belemmeringen niet langer gelden. Het vertelt ook hoe arrogantie, tegengestelde belangen en gebrek aan regie het tegenovergestelde veroorzaken.

Daarnaast geeft dit boek inzicht in wat een virus precies is, hoe een vaccin werkt en ontwikkeld wordt en welke belangen er meespelen. Een must-read voor iedereen die de achtergronden wil weten van de strijd tegen de coronapandemie.

'Een prachtig boek om de impact van voortsnellende “speedboten” van nabij te leren kennen. Maar ook om te zien hoe tragisch de rol van alom aanwezige “olietankers” is.' - Menno Lanting, auteur van het boek 'Olietankers en speedboten'

Specificaties

ISBN13:9789492528728
Trefwoorden:virus, corona, vaccin
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:208
Uitgever:S2 uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:10-6-2021
Hoofdrubriek:Algemeen management

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (2)

preview
De race om het coronavaccin
Hans van der Loo 7 juni 2021 Moonshot. Een veelgebruikte term tijdens de zoektocht naar een werkend vaccin tegen corona, die staat voor een onmogelijke uitdaging en werd geïntroduceerd door de Amerikaanse president John F. Kennedy.
interview
Hans van der Loo: ‘We kunnen veel leren van de vaccinontwikkelaars’
Hans van der Klis 2 juni 2021 Hans van der Loo was bezig met de research voor een boek over teams, toen zijn aandacht werd getrokken door de fascinerende race om de ontwikkeling van het coronavaccin. Hij vond alle ontwikkelingen en gebeurtenissen zo leerzaam, dat hij besloot er een apart boek over te schrijven: De race om het coronavaccin.
Alle interviews en artikelen (2)

Over Hans van der Loo

Hans van der Loo is expert op het gebied van energiek veranderen. Als adviseur, publicist en spreker richt hij zich op het bevorderen van de kracht waarmee mensen, teams en organisaties in beweging te komen teneinde om uitzonderlijke prestaties te realiseren. Dat doet Hans vanuit betterday. Dit bureau, waar Hans mede-oprichter en mede-eigenaar van is, specialiseert zich in heldere cultuuranalyses, de realisatie van krachtige gedragsveranderingen en gewenste prestatieverbeteringen. Hans van der Loo is schrijver van bestsellers als ‘Waar haal je de energie vandaan?’, 'Kus de visie wakker’, 'Musk Mania (de vijf waanzinnige succesprincipes van Elon Musk)’, 'We hebben er zin in', 'Energy Boost' en 'Vaart maken'.

Andere boeken door Hans van der Loo

Alle 100 bestsellers

Rubrieken

Speciale actie - boek cadeau

Gratis bij deze bestelling
Promotietitel
Bekijk alle actietitels

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De race om het coronavaccin