Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Diep Werk - Werken met aandacht in een wereld vol afleiding

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2019 9789047009337
Voormalig top 100Totaal 28 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Cal Newport gebruikte de term ‘diep werk’ voor het eerst op zijn populaire blog. Hij doelde daarmee op de noodzaak van geconcentreerd werken om maximaal te kunnen presteren, een vaardigheid die we langzaam zijn kwijtgeraakt. Hij raakte een zenuw: Newports artikelen over dit onderwerp werden honderdduizenden keren gelezen en overgenomen.

De meeste mensen laten zich gemakkelijk onderbreken en besteden een groot deel van de dag aan oppervlakkige werkzaamheden. Dit boek bevat talloze inspirerende verhalen en praktische adviezen over hoe je je werk anders kunt organiseren om diep werk een vaste plek te geven en hoe je door oefening je focus kunt terugbrengen.

Want alleen door iets met volle aandacht te doen, ontwikkel je je denkkracht en bereik je meer in minder tijd. Het toepassen van diep werk is de beste beslissing die je kunt nemen in een wereld waarin je wordt afgerekend op de waarde die je toevoegt, maar waarin afleiding nog te veel van je tijd opslokt.

'Diep werk' maakt je beter in wat je doet en geeft je meer voldoening.

Specificaties

ISBN13:9789047009337
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:268
Druk:1
Verschijningsdatum:15-2-2019
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Diep werk
Maarten Fijnaut | 9 mei 2016
In Diep Werk staat het werken met aandacht centraal. In sneltreinvaart neemt Cal Newport de lezer mee in de wereld van werken met meer focus. Zijn overtuigende manier van schrijven maakt de lezer nieuwsgierig en enthousiast.
Lees verder

Lezersrecensies

4.0 van de 5
3 stemmen
0
3
0
0
0

Interviews en artikelen (2)

interview
Cal Newport: ‘Focus is het nieuwe IQ’
Jeroen Ansink 9 februari 2017 Het vermogen tot intense concentratie is een verloren vaardigheid die dringend moet worden hersteld, zegt Cal Newport in Diep werk - Werken met aandacht in een wereld vol afleiding. Continue afleiding heeft de kennissector uitgehold en kan op den duur zelfs de arbeidsproductiviteit in gevaar brengen. ‘Leer verveling te omarmen.’
nieuws
Harvest Januari
Jeroen Ansink 26 januari 2016 Wat leest Amerika en wat waait waarschijnlijk over naar Nederland? ‘Onze man in de VS’ Jeroen Ansink doet maandelijks een rondje boekwinkels in New York.

Over Cal Newport

Cal Newport is een jonge professor aan de universiteit van Georgetown. Door zelf diep werk toe te passen weet hij naast zijn veeleisende baan en een druk gezinsleven met uitzonderlijke regelmaat wetenschappelijke artikelen te publiceren. Hij schreef diverse boeken, waaronder de bestseller So Good They Can’t Ignore you en How to Become a Straight A Student.

Andere boeken door Cal Newport

Inhoudsopgave

Inleiding

Deel 1 - Het idee
1. Diep werk is waardevol
2. Diep werk is zeldzaam
3. Diep werk heeft betekenis

Deel 2 - De regels
Regel 1: Werk diep
Regel 2: Omarm verveling
Regel 3: Stop met sociale media
Regel 4: Weg met oppervlakkigheid

Conclusie
Noten
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Diep Werk - Werken met aandacht in een wereld vol afleiding