Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Mens, durf te leven!

Het nieuwste boek van Susanne Piët, Waar ik loop schijnt de zon, is ‘een veilig antidepressivum – gegarandeerd zonder bijwerkingen’.

Pierre de Winter | 21 augustus 2008 | 1-2 minuten leestijd

‘Op de een of andere manier vond ik dat het tijd werd voor vrolijkheid. Fleur in het leven.’ En dus schreef Susanne Piët een vrolijk boek, onder de titel ‘Waar ik loop schijnt de zon' . Belangrijk, vond ze zelf, want hoewel we het met z’n allen beter hebben dan ooit, is plezier in de drassige polder vaak ver te zoeken.

Piët bespeurt meer en meer angst in de samenleving. En een bijbehorende levenshouding die te vergelijken is met het konijn dat stijf stil zit in de lichtbundel van een aanscheurende auto. ‘De wereld is vol dreiging; waar is de catch? Worden we slachtoffer van een crisis, de smeltende ijskap of het terrorsisme?" Om van de wankelende economische orde nog maar niet te spreken.

En daarom formuleerde de ‘koningin van het emotiemanagement’ tien originele tips, vergezeld van de mededeling: ‘Het veilige antidepressivum – gegarandeerd zonder bijwerkingen.’ Ze zijn niet allemaal even geniaal, maar ze prikkelen wel en ze zijn in die typisch Piëtiaanse stijl opgeschreven, een stijl die regelmatig een glimlach oproept. Een willekeurige greep: je bezorgt jezelf meer plezier door te aanvaarden wie je bent dan door je leven te besteden aan het worden van iemand anders. Of deze: als je wilt parkeren, rijd dan precies door tot de plek waar je wilt zijn, in plaats van al een halve kilometer van tevoren naar een plek te zoeken. En last but not least: neem op gezette tijden een time-out.

Het geheel schreeuwt uit: ‘Mens, durf te leven!' Geen originele boodschap, maar prettiger gebracht dan in menig ander pepboek.

Over Pierre de Winter

Pierre de Winter is freelance journalist en schrijver, gespecialiseerd in business en management. Tijdens zijn studie Economische en Sociale Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam werkte hij enkele jaren voor het weekblad HP/DeTijd, waarna hij in dienst trad bij zakenblad BiZZ. Na drie jaar ging hij werken bij Management Team, waar hij vier jaar als redacteur in dienst is geweest.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden