Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
Dansend naar je werk - 'De moeite waard!'
27 augustus 2018 | Ineke Smits

Werken met plezier. Dansend naar je werk gaan. Het is niet altijd en voor iedereen vanzelfsprekend. De vakantie zit er weer op en ik hoor mensen zuchten dat het werk weer op hen wacht. Ik gun ze een ander gevoel. In het boek Dansend naar je werk, staan 99 manieren beschreven om werkstress overboord te gooien en met plezier te werken.

Mijn buurman verzucht dat hij morgen, na 4 weken vakantie, weer aan het werk moet. Het valt hem zwaar. Ik herinner me de momenten uit het verleden dat ik dat gevoel had. Ik mag me gelukkig prijzen, want ik ga alweer jaren na iedere vakantie ‘dansend’ aan de slag. Nu heb ik misschien gemakkelijk praten. Ik ben immers eigen baas. Maar let op: werkdruk ontstaat niet altijd door externe factoren als onwelwillende collega’s, een vervelende leidinggevende of een te grote werkdruk. Je gedrag en persoonlijkheid zijn ook van grote invloed. Je hebt zelf veel invloed op hoe je je voelt en daarmee dus ook hoe dit in je werk tot uiting komt. Wanneer je eens een baaldag hebt, dan kun je er met het uitvoeren van enkele kleine handigheidjes, zomaar een topdag van maken. En daar lees ik meer over in het boek Dansend naar je werk.

Het boek heeft een opmaak die me vrolijk maakt. Het leest gemakkelijk, omdat het eigenlijk 99 afzonderlijke korte hoofdstukjes zijn. Het boek geeft tips om minder stress te ervaren op het vlak van werk, maar ook bij presenteren en vergaderen. Om effectiever te zijn en meer plezier te halen uit dat wat je doet; 99 praktische manieren om je werkplezier te vergroten. Soms hele simpele, ook enkele voor de hand liggende of grappige, maar veelal bruikbare tips. Ik heb er voor mezelf een paar geselecteerd en op papier gezet. Wist je bijvoorbeeld dat bij een lichamelijk watertekort van slechts 2% je prestaties al negatief worden beïnvloed? Drink jij wel genoeg? En dat je met een PowerPointpresentatie met afbeeldingen veel beter de aandacht van je toehoorders behoudt dan wanneer je je tekst op het scherm projecteert? Dat je tot rust kunt komen door te knijpen in je oorschelpen? Meer verklap ik er niet. Lees vooral de overige 96 manieren die de auteur je geeft!

Mijn tip: selecteer 10 tips uit het boek die je persoonlijk wilt aanpakken. Schrijf ze op. Lijst ze desnoods feestelijk in. Maak een feestje van iedere dag dat je werkt!

Hoe weet je of je last hebt van stress? Doe dan de stressindicatortest achterin het boekje.

Met plezier werken maakt je niet alleen effectiever, maar ook vrolijker en meer ontspannen. ‘Veel heb je zelf in de hand’, aldus de auteur Maximiliaan Winkelhuis. Omdat je een groot deel van de week besteedt aan je werk is dit boek wat mij betreft zeker de moeite waard om te lezen!

Ineke Smits, virtueel assistente en zelfstandig ondernemer onder de naam ToeDoe, gespecialiseerd in flexibele ondersteuning van ZZP en MKB.


Dansend naar je werk - 'Leuk en zeer verrassend'
4 juli 2018 | Annemiek Sierhuis

Wat een uitnodigende titel! Dansend naar je werk van Maximiliaan Winkelhuis is een mooi boek. Mooi formaat, mooi papier en niet dik en niet dun.

Het boek valt prettig open tijdens het lezen; het papier is waarschijnlijk recycled en op het eerste gezicht is heeft het boek een mooie, afwisselende layout met een bepaalde rust door het gebruik van kleuren in aarde-tinten.

Ik ben helemaal klaar voor 99 manieren om minder te gaan stressen, korter te vergaderen en beter te presteren. Minder vergaderen is voor mij niet van toepassing als zelfstandige. Voor de overige elementen sta ik open voor verbetering.

Auteur Maximiliaan Winkelhuis werkt al jaren als managementcoach, communicatie- en leiderschapstrainer. Hij heeft ervaring met het ondersteunen van mensen in het bedrijfsleven, media, politiek, overheid en zelfs danswereld. Dat laatste biedt een leuk perspectief om dit boek te schrijven.
Winkelhuis opent de achterkant van het boek met 'Bevrijd jezelf van werkstress!' En bij de toelichting staat dat de tips van de schrijver reuze praktisch zijn en werken voor iedereen. Zowel ontspanning in je lijf als emotionele balans wordt mij beloofd en ik moét aan de gang gaan van Winkelhuis.

Het boek bestaat niet uit hoofdstukken, of als je het zo wilt zien: uit 99 hoofdstukken die gelijk staan aan de 99 tips. Wel zijn de tips geordend in drie categorieën: werken, presteren en vergaderen. Die structuur lijkt mij prettig. In de inleiding staat 'Zo werkt het boek. Op elke pagina tref je steeds één tip aan. Kies willekeurig een pagina. Neem je voor om dit tip echt te doen. Ongeacht wat de opdracht is.' Verrassend dat het niet de bedoeling is, dat ik boek volledig én van begin tot einde lees. Er wordt in de inleiding ook verwezen naar een stresstest achter in het boek.

Het is leuk om door het boek heen te springen en opdrachten te doen. Het kan op elk moment en het is telkens verfrissend. Ik moet lachen om een afbeelding bij tip 48 'Geniet van de vrolijke rebel in jezelf' en tip 16 om mezelf te verfrissen met water inclusief afbeelding van een gieter triggert mijn lachspieren.

Hoe meer tips ik heb gelezen en toegepast, hoe meer ik het boek ga waarderen. Soms denk ik: 'Dat had ik zelf ook kunnen bedenken (maar ik had het niet bedacht)' en soms lijken de tips haast yoga-ontspanningsoefeningen, wat ik als positief ervaar.

Sommige tips zijn wat lastiger. Ik kan me voorstellen dat dat per persoon anders is. Tip 80 om met tegenpolen te experimenteren omdat ze interessant zijn, vind ik in eerste instantie niet makkelijk. Deze tip heb ik even laten liggen, maar de volgende dag zag ik aanknopingspunten. Leuk om te zien dat bepaalde tips blijven hangen en op de juiste momenten weer in mijn vizier komen.

Mijn advies: wat een leuk en zeer verrassend is Dansend naar je werk. Bestel het meteen bij managementboek.nl als je op een goede en vrijblijvende manier zelf wilt werken aan je eigen gezondheid, in alle opzichten.

Annemiek Sierhuis, fotograaf – bedrijfskundige – coach. Ze is de maker van de Creatieve Coachingskaarten.


Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden